打印 上一主題 下一主題
收起左側

突然想法

我地既上帝會將好人接曬上天堂,壞人打落地嶽。最後創造一班新既人類係地球再次生活,所人人類係唔會完結嫁
回復 支持 反對

我地既上帝會將好人接曬上天堂,壞人打落地嶽。最後創造一班新既人類係地球再次生活,所人人類係唔會完結嫁
回復 支持 反對

你錯喇…死亡筆記會落系我手上,,,我將會寫哂你地個名落去,,,到時邊個都吾會生存~~天大地大,,,唯我最大
回復 支持 反對

當年 上帝創造世界但發現人類太邪惡 而摧毀世界
再重造一切 我地要等上主既指示
回復 支持 反對

你兩個唔好講1d咁唔合邏輯既野,
尤其係13#,
用神去解釋世界末日係最唔合邏輯,
death note更加係小朋友既幼稚邏輯- -
回復 支持 反對

如果上帝真係咁勁,我地就唔會去到今時今日既地步啦.

點解佢唔係蒸汽機製造果陣阻止我地?

點解佢唔係裁製造汽車時阻止我地?

點解佢唔係第一次世界大戰發生時阻止我地?

點解佢唔係發明核武時阻止我地?

綜合以上,假設上帝存在,我地只係佢既玩物,玩厭就毀滅.
回復 支持 反對

唔同意你既玩厭,假設上帝係存在,理論上佢管理全宇宙,
宇宙有無窮無盡既星體,如果上帝真係存在,好多星體都有比人類科技高既文明
佢地可能已經滅絕左幾億年,唔通又係玩厭先滅佢地?
玩厭左仲會創造人類?
而家好多現象都係人類自吐苦吃,唔係神控制住,
Everything happens for a reason.
神做既野係冇得解釋(行為係在於思想,思想係冇得解釋)
就好似你無啦啦將一個陌生人殺死(假設你心理正常),有冇得從科學解釋
但世界上所有現象都可以解釋(除左思想造出既行為),只係有d暫時未能解釋到
回復 支持 反對

16# ken456654 聖經說 愚蠢的人埋怨自己的命運而去質疑上帝
所以你要做聰明人 不是 阻不阻止我們 制造 這是我們人類種下的惡果
回復 支持 反對

基本上我吾知你up乜~系度九吾搭七,,,世界上所以現象刀可以解釋…只系暫時未能解釋到
完全講緊廢話~~即系一個人系跑到100米既,,,只系佢系殘廢的~咁多廢話去吹水區啦…黎世界之迷搞GAG
回復 支持 反對

上帝創造人類系要黎愛~吾系黎玩…
你得閒上黎牛頭角村23號~我地教會隨時歡迎你黎了解上帝
請你依家吾好再質疑上帝~聖經有云~凡質疑上帝的~必被收皮!!!
回復 支持 反對