查看: 18382|回復: 14
收起左側

〔1-50〕升lv 解任指南(唔係轉架分幾日打)更新至7成

大家好 我玩吞2我都唔係玩左好耐 希望呢個帖可以幫到大家
( 1 - 8  lv )
由先大家會見到一段影片(2段)
想睇就睇
唔想睇就ESC
之後你就會入去鄉軍到
佢會問你入唔入去架  
我個人建議你入去
之後問你要邊個英 (小韓好D 事關可以合)
做完好多新手任
你會打宋仁
打死佢之後捉隻宋勇啦
新手時期好有用架
( 9 - 11 lv )
來到新手城了
你會做一連關於小郭的任
建議大家咁做新手城的任

新手廣場 : 接(1)幫助荀采
                  (2)陳e的考驗
                  (3)小刀的發財夢
                  (4)簡雍的考驗
                  (5)打敗惡官差(可接可不接)
                  (6)幫蘇大哥找藥引
之後做小郭第一個分支任
                做3)任 同說書人對話 完成第1個提示
做完就會去到新手廣場
新手大街:接(7)說服王伯之子 (接個時係旁邊有個竹筒,拾左佢)
                (8)防害蟲秘方
                (9)幫魯大伯送米
                (10)幫韓大嬸送信
             做(3)任 同個婆婆講野
                (6)任 係樹個到拎樹葉
                (5)任  打惡官差 唔好按(拎佢d$)
                (6)任 完成
做完小郭第3個分支任
係藥店買1支藥水(沒$可以賣左個d飯團先)
新手城門:接(11)靈泉藥水
                (12)我們和好吧
                (13)張世平個任可接可唔接
             做(3)同茶店入面的一個npc講野
                (1) 無野講
                (11)完成
                (7)同王伯之子講野=]
                (8)拎d葉返去
返去跟住D任做就得=] 呢到講黎晒字元=]
但請記得   一定要解雲遊老道士的盒仔 同樓桑所有任(唔好接:劉元起同要打架個任就得)
雲遊老道士的盒仔1)賣出50元(打死佢)
                         (2)走佬(入面有野)<--好D
......................................................................................................................................
返去個時拎埋舊木(係零模山到)
此時而經11LV=]請解左魯班盒個任=]
之後黎到吞二人生一大重點:奪糧的試煉(9糧)
打晒5次(唔該各位新手唔好扮勁帶人,比人帶5次記得D路點行)
此時你好似有15LV
即時過界橋 (一定要同人組隊,唔係實死)
...................................................................................................................................
(1)此時掛  天師湖
打黃巾 之後此時請測試可否 秒殺/兩個回合殺死
不能  請回石林樹木 直至可 秒殺(15-18LV)

(2)此時掛 廢墟
打鬼魂 之後此時請測試可否 秒殺/兩個回合殺死
不能  請回 直至可天師湖 秒殺(19-23/25LV)

(3)此時掛  (a)太山(青洲) OR (b)黎陽樹林
我個人較建議掛太山 血小攻低(唔計技)(23/25LV-33-38LV)38大分難打
此時請測試可否 秒殺/兩個回合殺死
不能 去(b)黎陽樹林 可能比太山仲快 (23/25LV-28LV)
直至可黎陽樹林 秒殺

(4)此時一定要去太山(28lv-32lv/35lv)
此時請測試可否 秒殺/兩個回合殺死
不能請去隱珠樹林 直至可太山 秒殺

(5)掛完太山 有3個打法(35/38lv-40lv/43lv)
  (a)穩定保水法
  (b)多經晒水法
  (c)金龍上身打法(a)打法  你應該有32lv/35lv架啦 你可以再留係太山玩 37lv一定要走 事關無經架啦
            唔留係太山玩 你可以去雲風,小沛,郯城(直至38lv)
(b)打法 唔留雲風 直沖天柱/合肥 唔同職業有唔同打法 (下方會有解釋如何打)
           (b.1)你係一隻猛 =] 請掛天柱 事關攻柱對你黎講算好晒水 合肥你掛幾粒鐘就玩完
           (b.2)你係一隻豪=] 請掛天柱/合肥 冇所謂 合肥好d(合4)多怪 事關豪高攻
           (b.3)你係一隻鬼=] 請掛天柱 合肥打你會好痛 晒水
           (b.4)你係一隻智e=] 請掛郯城 事關智e法攻低 打住呢到先
           (b.5)你係一隻力e=] 同上
           (b.6)你係一隻體能e=] 請掛 雲風山 無力ec-.-         
...........................................(以上都係計能秒殺/2回合殺)(不能 掛雲風 太山).......................
(c)金龍上身打法 唔使諗 直沖廣0
.................................................................................................................................
(6)(以下講返3火人士打法)掛合肥/廣0(40/43lv-45/47lv)

(呢到無野好講,因為呢到對40lv的你算好好升,45可轉廣0,多水的不可轉廣0)
合肥係一個好好升的地方,事關可以賺多d$

(7)卡等時間 必打廣0(45/47lv-51/53lv)
(1)猛打法 (請打盾兵,事關物攻,你物防高,留水)(秒唔到都要留係到)(45-47lv 廣2)(47-51/53lv廣9)
(2)豪打法 (請打盾兵,事關物攻,你物防高過魔防,留水)(秒唔到都係到)(45< lv 廣9)(秒唔到返廣2)
(3)鬼打法(2種都打,法攻兵識遊說,打盾又扣你高d)(秒唔到都係到)(45> lv 廣9)(秒唔到返廣2)
(4)所有ec打法(智e 體能 雙打)(體能 力e 打盾兵) (秒唔到返合肥)(45-47lv 廣2)(47-51/53lv廣9)

(8)(以下都係聽返黎)
51-55 白馬 水寒
55-58 琅牙
58-62 打老虎
61/62 打5河
副本區:
(1)奪糧的試煉(9糧)
此副本分   (A)2糧(2包小黃包)  (B)7糧(5包小黃包) (C)9糧(9包小黃包)
建議:打9糧
人數:3XLV 可以自己一個解
       2XLV 組2個-3個
       1XLV 組5個

先講9糧解法:
(1)先入到去會見到第1版圖
(2)請貼盡左邊同右邊(禁止行中間,事關會變2糧,建議行右邊貼盡)
(3)行到去傳點,去到第2個版圖,同樣 ,請貼盡左邊同右邊(左邊好D,事關可以行快D)
(4)行到去傳點,第3版圖,之後行左邊(一定要),行右邊會令你變2糧(99.9%)
(5)我地係第3張圖行緊左邊,有20%機率會撞到伏軍,一定要打死佢,唔打即2糧
(6)行到去傳點,又係請貼盡左邊同右邊,建議行左邊,近
(7)行到去傳點,行行行行行行,你會見到2個守護神XD,行過去2個中間會問你條問題(見8)
(8)請你答:薑母茶
(9)你會見到有3個位:左下 左 右中
(10)左下 左 右中(請咁行 依次序咁打)
(11)打晒3個位,入到營,按個個綠色箱,會得到9糧(跟住咁打)
(12)同人組隊就解隊,自己打就行返出去
.......................................................完.............................................................................

四種職業升lv方法
                                        完成後將會置頂
                                        屆時請通知本人! by凍檸水OO

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
凍檸水OO + 8

查看全部評分

回復

我低LV果時吾會做小品任- -
直接去打9包升
回復 支持 反對

打埋9糧最好啦系咪-.-
回復 支持 反對

1-50,,點解我見得果1-11既-.-
回復 支持 反對