打印 上一主題 下一主題
收起左側

匈奴點防到馬雅城快?

19# 伍大少  
可否有破解呢招的奧妙?
有既可否講下plx~_~''
~tcc~ 發表於 5-9-2009 10:07

攻城守帝出+4防騎兵囉......
安全boom到應該30左右帝到
會快過馬雅升,不過最緊要要提防馬雅壓堡
回復 支持 反對

14# ~tcc~
唔係要你夠佢打 係拖佢
輕騎平到死,同佢玩拉鋸戰
唔通你用騎士k佢 到時d騎士死左 你自己 蝕得仲多
輕騎唔洗金  人地羽弓要金
你用輕騎慢慢磨死佢d羽弓
到時佢無金 你有金 你再出 騎士戈d sm 佢
你根本 ...
homym 發表於 5-8-2009 23:14

唔係評論你 只係有問題想問
輕騎平到死?
但係城初當人地7-8隻弓手(當18分半-19分半)過黎
你邊有輕騎 而且升級要200肉(冇記錯係)
咁果時用戰矛守?
會唔會難以維持又出村又出肉馬呢
村都50肉一個啦 肉馬都80肉一隻
會唔會難以維持拉鋸戰
因為佢都係30x 30金
佢好似易帝d wor
回復 支持 反對

唔走射既話可以用輕投....
再唔係好似上面咁講用矛兵守啦....
最緊要守金、木位
強者丁丁 發表於 20-7-2009 22:26

玩矛兵都係唔得
回復 支持 反對

匈奴打馬雅 以我所知其實有幾隻打法
1.wall+boom 出bk 守  快帝->爆 騎兵 ( but要小心未上帝前比人壓左座堡)
2.2bl 全馬  打2tc 打守 係d位camp住d 馬雅uu 早2防  你識爆下馬 33分左右帝到 有廿幾隻馬 夠擋馬雅     uu 但要小心比人帝前比人壓堡
3. 2bl 又係出馬 守城初少少  配bk 2-3架左右投車守 出10隻2防馬夠用了 要wall少少 (p.s 只打2tc 然後搵人挖石 第3tc可以28-29分起都沒所謂  30分前係人地附近偷起到堡)  然後快帝屈巨投 馬雅沒堡=肉左好多
4. 打2bl全馬  只打1tc. wall大少少  然後係人地附近前bk  早2防 十幾馬 +廿幾分(i forget)左右配幾架衝車+2防馬爆佢堡 爆到=u win 爆唔到=u die  <--我本人用匈會輸 用中國較好  因為中國經濟強d
我見kyo用過呢招 廿幾分gg jojo.
回復 支持 反對

匈奴打馬雅 以我所知其實有幾隻打法
4. 打2bl全馬  只打1tc. wall大少少  然後係人地附近前bk  早2防 十幾馬 +廿幾分(i forget)左右配幾架衝車+2防馬爆佢堡 爆到=u win 爆唔到=u die  <--我本人用匈會輸 用中國較好  因為中國經濟強d
我見kyo用過呢招 廿幾分gg jojo.
jaxis 發表於 3-11-2009 23:10

真係人勁點玩都勁.....我本人就唔敢玩到咁搏
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

城牆可以防萬物^^
回復 支持 反對

輕騎是有用的
唔洗用金之外@@
仲有佢既機動力係咁多種兵之中最高的
升埋耕種技術+速度
起碼唔洗比d 馬雅弓兵咁易拉射射死先
回復 支持 反對

輕騎是有用的
唔洗用金之外@@
仲有佢既機動力係咁多種兵之中最高的
升埋耕種技術+速度
起碼唔洗比d 馬雅弓兵咁易拉射射死先
YIN6803 發表於 22-1-2010 10:11

D食物好快會沒晒
到時人地爆到成堆箭手黎秒你就...
回復 支持 反對

人地用騎士都守唔到,何況輕騎?
出攻城boom馬爆係最好既選擇
不過咁樣玩好悶,所以我唔like同mayans打
回復 支持 反對