打印 上一主題 下一主題
收起左側

『素描』你係我第二個Model...XD 「Tommy February6」❤

"我相信好多人畫左7 年畫就唔只去到依個程度-.-"
甘又吾係甘講既 你果7years仲係甘細個 同大個理解係會吾同d
波子係既小學係!?
有種似曾相識既feel
回復 支持 反對

同真ge一樣..囧||
回復 支持 反對

21# 」Anlywhat﹁
我小學D 畫真係唔掂
都係去到中二到畫既畫先開始接受到...
我覺得中學到先畫畫係會最容易理解
好快就學到基本功, 但又唔會話遲學
相反我細個個陣學基本功都有排學...

我小學冇可能畫到咁-..-
個feel 都唔會同依家既似..
所以知到都唔會識-.-

22# 魂之騎士

多謝喇@@~
回復 支持 反對

吾怪得-0-..小二開始學畫畫..有天份..加努力..equal ..天才
回復 支持 反對

0h no`原來我冇回過呢個post`
hey yo!`我得閒冇事又上黎啦
最近點呀@__@? f3? 好慘既1年xd

正題
關於幅畫.有少少意見啦
佢個頭上既東東-,-怪怪地(?)
個鼻尖得制? 上唇蒙左少少? 頭髮太直太硬了.
件衫右下既位- -相比起左邊d色好似淺色左少少?
其中一條mic線畫得好靚.如果其他都可以咁深色就好了
我好鍾意個headphone`好真-3-但好似好薄咁

對不起.
其實我真係覺得唔錯..
但越睇越仔細-,-就up左咁多野出黎

另外,
原來你由小2開始畫畫既@@
我早你1年.但我上到f2就放棄
個陣..比ms.woo既va diary搞到冇晒靈感.好憎畫畫
e+去到加拿大..take左art..
感覺上..比以前更加有進步..可能日日都要畫啦

但其實學左幾耐同畫成點係兩回事
係睇你點樣學
畫畫有分兩種學法: 1`興趣 2`專業
我相信我同你應該都係興趣個邊
但我fd學左1年專業都畫得好靚
雖然以興趣去學.係花左好多時間去畫得靚
但有時專業都未必會有由興趣咁慢慢累積番黎既野
你明嗎=_=?
回復 支持 反對

哈, 我都係上開網先入黎睇下
依家都好耐冇上樂古喇,
依家忙到七彩, 根本冇時間做多餘野
就連畫畫都冇時間-_-
有幅八月頭既畫 畫左一半到依家都冇時間去畫

其實我都係暑假個陣處理過你所提出既問題XD
頭上既野連我自己睇落都唔知似乜, 唔知都唔緊要-_-
頭髮都有人提過太直太硬,
我改過但上色上得好厚, 擦唔甩-..-
你提出我就加深其他色先~_~
headphone我係覺得扁左入去...平左
我真係覺得仲有好多位都唔得-.-
下爬, 眼鏡, 面, 頭髮....件衫都有問題
但唔想再執-..-

反而我覺得up左咁多野仲好, 起碼知邊到唔得
你仲要回咁多字, 我真係有睇XD

仲早過我...強人-.-
f2 冇野好畫, 頂多都係要交張art room 既素描
我就比張佢未見過既畫當交左就算XD
你依家揀左art 讀, 日日都畫畫真係正,
個死人HLC 又冇得揀art, 我相信遲早轉校,
再唔係就要同學校爭取下-_-

你咁講既係慢學同快學-_-?!
己興趣學我都已經畫過好多野...
所以我可以話係揀飲擇食
唔鍾意既野我係唔會畫的-v-
專業就好似art堂咁,
d人一個正方型都未畫好就要畫人像素描-,-

其實到依家都未正式睇過你一幅
我比較有興趣睇下你既fd同你既畫
話晒都係日日都畫畫,
得閒就show 黎睇下先xd
回復 支持 反對

haha-.-我都係岩岩醒起先上黎(隔左4日xd)
f3叫忙-_-? 聽f4個d仲慘啦囧
你都叫好過我丫
我f3要畫一幅名畫跟住改左佢-.-我畫到一半ja
e+都未得閒畫>_<

我..如果100%畫完就算
知道有咩唔好都唔會改
下次畫注意番就ok了
因為冇咩心機囧

有幾強-.-都話左學左幾耐同畫功係兩回事囉!
你指架車嗎=_=?
我揀既art同hlc既一樣.只係日日上
唔算太專業既我諗
同學校反映? 你覺得有用? 個個仆去讀理商

嗯囧
我- -都畫過唔少野但都覺得未夠多
囧...佢地學技術..所以好易學得快

唔係掛xd
咁又係既.f3個年我100%完全既作品=0
不過之前咪有過畫展既學校- -我同你都有份咖
同埋我個d-_-都唔靚既
1`我冇時間.日日都做功課.聽日UT又要present
我d畫都係一晚通頂通番黎.靚極有限吧
不過如果你想睇-.-去我xg囉. xg: yeeeen
回復 支持 反對

呢個post我睇過幾次,之前仲以為你post圖,頭先睇多次,先知原來係畫既..=.=

第一,我想問右下角做咩唔油埋佢.....

第二,個背景色突出唔到個面型,因為太似啦d色~
回復 支持 反對

嘩 勁到你呀
痴線 =真既一樣咁==
回復 支持 反對

上色好用功@@ 遠睇似張相多啲
好鍾意你的呢張作品
回復 支持 反對