打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 呢隻game係大陸做既,唔想玩

不是
就算中國好好,我都唔做中國人
朱仔成 發表於 25-7-2009 11:29

但事實上你真係中國人
回復 支持 反對

隻game幾好玩丫..
回復 支持 反對

睇到樓主講依d野真係好笑...唔想做中國人...咁我諗你起香港居住都幾慘下...成個香港都係中國的...
唔好再白痴啦...你唔想做中國人你咪移民走囉...多你一個唔多...
回復 支持 反對

朋友,中國早就已經開始國富起來了
現在的國內大學生也不比香港大學生少
而且學歷還比香港的高
你看看2008年奧運就知道了,還在歧視自己(?)
雖然我是英國人,但我亦不同意你的睇法
但樓上亦有提及到此game有香港代理的

什麼抵制不抵制,難道是想以香港的800萬人口抵制中國13億人口嗎?
再者大部份電器以及日常用品也是made in china的
你想你家空空如也?還是四面是壁?
回復 支持 反對

朋友,中國早就已經開始國富起來了
現在的國內大學生也不比香港大學生少
而且學歷還比香港的高
你看看2008年奧運就知道了,還在歧視自己(?)
雖然我是英國人,但我亦不同意你的睇法
但樓上亦有提及到此game有香港代理的
...
冰月~ 發表於 26-7-2009 09:59

你是 英國人

請不要為 中國 講好說話
回復 支持 反對

樓主選擇性回人~
見到一d駁唔到既回覆就唔理
回復 支持 反對

你是 英國人

請不要為 中國 講好說話
朱仔成 發表於 26/7/2009 02:26 PM

i didn't mean that ok?
i js said that u js like a stupid fool and say st everyone not agree with it
come on, don say st without any consider
and however im british,im still as a bbc
so my citizenship is half of chinese as well
so i can have my position to have a wordy condlict with u

also,it's none of your business about wt im talkin of china
回復 支持 反對

你跳樓咪有機會做英國人囉,你有咩有力既條件令香港可以回歸英國
回復 支持 反對

對我黎講,香港現在仲係 英國領土
回復 支持 反對

對我黎講,香港人現在不用抵制中國製的所有東西
回復 支持 反對