打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 網戀的優和劣

關閉 [複製鏈接]
超超醫生->超超博士@x@  跪拜ing -0-
回復 支持 反對

網戀不需太認真嘛-.-"
當見面後再放多d感情落去!
回復 支持 反對

用另一個角度睇,有時有d野要去考慮太耐既時候,個樣野已經唔值得去做
當然只是另一個角度--
回復 支持 反對

網戀不需太認真嘛-.-"
當見面後再放多d感情落去!
乜鬼 發表於 1-11-2009 19:16

不同意, 即係見樣靚先算??
我同而家男朋友開頭都係網上識, 一齊左好耐, 有打算過結婚
其實我覺得如果大家都係投入真感情的話,網戀同現實冇乜大分別,
都有可能成為到對方真正既另一半,
但係首要條件係大家都投入真感情,
網戀的話,你唔保證到你另一半都係同你一樣咁諗, 對感情認真!(雖然現實都有可能但機會較少)
若果你o係網戀中唔放心既話,擔心自己受傷害而唔敢放膽愛人,自然會投入得少,
就會直接導致你同對方關係唔穩定同唔長久,所以會有咁多人覺得網上既野好假,
其實一半係睇你有冇真心,一半係睇彩數,遇著對方係個咩人囉
回復 支持 反對

其實我覺得如果大家都係投入真感情的話,網戀同現實冇乜大分別,
但係首要條件係大家都投入真 ...
貓 發表於 2-11-2009 01:30

十分同意,對樣樣事情認真投入先有機會
回復 支持 反對

但係首要條件係大家都投入真 ...
貓 發表於 2-11-2009 01:30

講得好!!
但係無奈宜家係網上識人,
遇到真心的  好難
回復 支持 反對

我覺得網戀只係宅男同宅女既玩意(個人意見)
回復 支持 反對

我有幾個fd都係上網識到d女仔-.-
跟住拍拖..
我見到佢地好開心..我地一班人出街食飯果陣..
佢地又好玩得埋..好岩傾..
所以唔一定係唔好既.
但係係網上都係唔好放太多感情落去..見過下面先再放真感情落去吧.
話哂大家都係係網上識..了解對方都一定係少..
見到下面..再睇下佢咩為人..先再放感情落去都未遲啦.

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
冰月~ + 1 正解

查看全部評分

回復 支持 反對