收起左側

[綜合討論] 週五派對:等級擴張(Lv5)免費送 – 一人一句國戰心得

初心者建議先用炮機[破壞者]
因為這架真的最易上手,本人初初玩的時候也用這架的
破壞者-升級可先加容量,日後可以把AM換掉,拿起武器組裝,樂趣很多的喔!
若要用空機的話...見破壞者請速逃吧,因為他的炮擊對空追尾能力很好,相反對陸就很差

國戰
絕對不要落單,請多用語音,留意發言人的位置,
多按TAB了解前線動向,再從中支援
也不要只去打樹拿道具,因為前線少你一個,據點也會守不住
心得也沒有很多...用炮機歸幾場就開始上手吧,也可以使用觀戰功能看看別人的打法

PS.若你為這遊戲好的話,請不要跟風都去WIZ,本人在DOS,眼見都被欺負,上線的時候都打野外/任務多..
回復 支持 反對

善用戰場道具,留意機體相剋,重視團隊合作
回復 支持 反對

國戰心得小弟不敢說我所分享的完全是對
在國戰我的心得
1是先打道具後上前
2是團體行動,永不單獨上前
3要是攻勢比敵人差必需守衛據點,因為據點一破,分就洞掉很多
4要是自己比敵人強勢就壓上敵人的據點
5在這炮機橫行的時候,陸戰機是必要的角色,裝上了爆發系武器護甲,基本上只要有隊友支援也是很難會死
6不要亂放火焰彈,由其隊友在你前面,否則陷阱及火焰彈是會傷害到隊友的
7多探索,因為有很多強勁的部件是探索得來的
8從小開始收集材料強化機體能力
以上就是我本人分享的心得,希望能幫到大家吧!
回復 支持 反對

國戰心得丫...
1.盡量唔好亂沖
2.打下樹可能有野拎
3.打敵人據點,行動要小心
最後,建議新手用炮機打國戰or先做任務拎野
回復 支持 反對

利用據點強化射擊黎殺人~
回復 支持 反對

心得
別離開人群,群毆就是強
如果你是看到陸機衝到來就閃吧別理他
多看地圖看一下敵人同隊友位置
用炮機別開無雙一直衝
回復 支持 反對

我只係想明白如何拿高分-v-
煩[[bao_13]]
回復 支持 反對

E+新手一開始選機 我覺得選陸戰比較好
因為好快可以儲好6000UC買空戰機娘 之後可以再儲錢買"破壞者"
咁樣就有3部比較好的機可以用

新手一開始最好去玩探索先(係地下區禁F3開)
因為探索可以挖一D有用少少的零件(例如:邊界使者AM) 又可以儲到錢同幫D機升下LV
不過記住想探索到雪山之後 就要買定D 10%回血 同理要食多D晶片(雪出完左之後最好全5星) 有老手帶就最好啦
紅門D怪比較強 新手最好唔好入啦

國戰最緊要一齊行動 一齊衝一齊退
新手一開始都係用炮機好 始終距離遠ma
用炮機最緊要搵個靚位(高地或敵人側面) 唔好擋住自己友d炮火
陸戰同空戰d用法 係你用炮戰個時就會比人打到識用(應該)
唔好龜係後面
如果有唔血機 無血就退後等回血
如果無啦喎 死之前都扣下敵人d血先死
回復 支持 反對

大家都打得好長-x-
我就簡短說一下
新手麻 用坦克/ 球壞者打國戰最好
注意隊友跟敵人的距離 用導彈好好支援就好了
初期在野外(中央下城區f3) 完成2個任就輕鬆有數千元了
其實愛用什麼機就用什麼機就好了 多用就會熟練的
本人最愛空戰機(我認我是被機娘吸引去了)
國戰心得也很簡單
1. 還是注意隊友及敵人距離
2.保持飛行高度 多在高地降落
3.追打落單的敵人 汁雞是你的職責(別打我)
4.看見一堆炮機要快逃
5.護衛破壞者之類的重型炮機
6.要留意燃料 用到一半左右好準備找地方降落
回復 支持 反對

我只係想明白如何拿高分-v-
煩[]
williamkkho 發表於 9-1-2010 17:55

講多少少啦0 0
要拎高分
最重要係殺多死少(只要你殺人既COST多過比人殺死既COST多多聲就得)
多D用道具幫助自己
冇血唔好放棄(直係唔好沖出去死,等換機啦)
因為咁做既話你會睇到你成日個分都係負
所以番去後面到打野拎HP食
唔夠打可以點做?
1.用道具(大風,燃燒彈,召喚)
2.叫人幫下你(Z+5.X+5)
3.走人(真係冇人幫你既話)
最後梗係跟住隊友啦[[onion_48]]
回復 支持 反對