打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 週五派對:等級擴張(Lv5)免費送 – 一人一句國戰心得

我只能說這是一隻onilne game
不是單機
是要團體合作的
不像單機
一個人強便行
要有團體合作性
回復 支持 反對

國戰心得:就係新手唔知道可以用mic講野.
             初初打國戰時唔好亂咁走.
            跟住d人一齊行.最重要既  緊係合群
新手的話  如果想打國戰
最好用住炮機係後面打算    想用陸機既話都等熟練後先

而用空娘  fly唔過35盡量唔好單人衝去敵方陣型
而空娘最好就搵D射程比較遠既武   因為有時飛得太高變左鎖定唔倒敵人

無血比人追擊都好  唔好只係掛住走
盡量面向敵人後退   得閒補多兩炮  就算最後死左都搞到敵人有D傷
因為  敵人比你打到無咩血 用背脊對住你咁一味逃的話  你都會繼續打丫
以下係新手不應做的行為

1 用台風吹自己友上前(推人去死)
2 係自己友入面用道具燃燒彈(幫敵人製造混亂)
3 有意地係咁用砲射自己友(晒彃)
4 巨型砲機無雙(箭靶)
5 撞人過去仙人掌
6 放個陷阱係自己據點(玩野??)
7 不斷企係自己友前面食砲(可以跳起就減少食彃)
8 一條友去沖去爆據點(送死)
9 企係到全彃發射(好易做箭靶)
回復 支持 反對

個人心得
新手主要應該由做任開始
慢慢熟習先去打國戰
唔係會拖累其他人
新手可以先用炮機
因為比較冇咁易死
係後方支持
空戰以而家情況來睇
唔太建議新手用
因為太多人用火箭炮
空戰冇防炮
一下扣30以上好易死
而陸戰比較要技術多d
因為要跑到前方
而且要學跳技 方便避炮火
回復 支持 反對

國戰啦~
第1, 新手應該用cost值少而又最易上手的機體,比如鹽度龜等等。
第2, 商店賣的雙劍大絕是近戰最強的殺傷武器, 要善加使用。
第3, 跟大隊, 不然被圍死了可不要怨人。
第4, 多用系統z,x,c的指令跟隊員溝通部署戰術, 自己也要多留意別人發出的指令。
第5, 空戰由兩邊攻過去, 不要跟敵方正面衝突, 多利用障礙物迴避攻擊, 新手武器方面用雷射武器即可。
第6, 陸戰是打混亂戰, 只要開大絕殺入去四處跑即可, 即使是最弱的積木兵也可以殺死無殺敵人。XD
第7, 砲戰是後援, 上前即當砲灰, 遠射即可。
第8, 目前空戰,陸戰最好都是一手熗/砲, 一手新戰武器即可, 用雙手熗打國戰是不切實際的, 因為未用到第2支熗你可能就被殺了, 一支激光槍500發子彈打到死還是打不完, 他們也不可能全彈發射, 除非想不移動當砲灰。砲戰雙手砲即可, 遠攻的情況下不用理近身攻擊。
以上
回復 支持 反對

國戰心得
其實冇什麼心得,只要有班好隊友就ok~
回復 支持 反對

先謝謝大家的支持
由於反應熱烈, 我們已成功爭取提高獎品限額
讓更多熱心玩家可以得獎

我們已經各各得獎玩家發送pm, 請大家留意喔~

*溫馨小提示: 本週五會有相似活動, 請繼續支持!
回復 支持 反對