打印 上一主題 下一主題
收起左側

無條件的雙經....

升HERBS整EXTREME POTS 呀嗎-_-

仲有
睇下佢XP BONUS 個 GRAPH -_-
2.7XP -> 1.1XP 只係AROUND 10小時 -_-
其實唔係真係TRAIN到好多野-_-
不過仲有兩個星期 , 應該夠時間買INGREDIENTS既
回復 支持 反對

如果係為錢唔為經既話....可以呢個時候買定哂d野- -...到時果日放...都搵唔小錢~_~
回復 支持 反對

時間其實好有限,要在最短時間獲得最大價值的 exp 就係原則

同支持 Farming,farm run 點會浪費,假設你種 calquat + spirit + 5 palm + 5 mage tree,全數 check health 就有 152.5k exp,加上 bonus 就簡單 400k exp,用你 10 分鐘都唔駛!

再上就係 Construction,用 maho planks + SC hammers train 都每小時 700k+ exp,用 bonus 的話頭三個鐘輕鬆拎 2.5m exp
(700k / 2 * (2.7+2)/2 * 3 = 2467.5k,round up 就成為了 2.5m exp)

最後係 Summoning,只造 geyser titan train 如果每 3 mins 4 trips,未計 bonus 的話一小時 1.4m exp,歡迎自己計計有 bonus 會變成點

Herb 的話趁早仲可以買 herb seed 自己種,我都仲諗緊會唔會有人咁勇狂造 ext pot 來 train....
回復 支持 反對

10個鐘 我計您每個鐘頭1.5k high alching啦,
10個鐘都係15k 計盡2.7倍當40k alching, 邊有可能4M 就MAGE 99呀-_-
70開始都起碼12M EXP, 40K = 2.4M only..
回復 支持 反對

10個鐘 我計您每個鐘頭1.5k high alching啦,
10個鐘都係15k 計盡2.7倍當40k alching, 邊有可能4M 就MAGE 99 ...
Prince` 發表於 28-2-2010 00:13

我講緊 4m CASH 就可以 99 mage,唔係 bonus xp weekend……

Air battlestaff GE mid = 9073gp
Nature rune = 241gp
High Alch 後可得 9300gp
所以每次 alch 就用了 (9073+241-9300) = 14gp 來賺了 65exp
(不過 air bstaves 通常要高 mid 一 D 先買到)

lvl70 至 99 大約 12.3m exp,如果大約 3gp 換 1exp,就係用左 (12.3 / 3) = 4.1m(大約 4m)就由 70 train 到 99
係用來指出 magic training 一 D 都唔貴o者
(Herb 同 Prayer 等由 20gp per exp 至 30gp per exp 不等,成本係 Magic 的 60 倍以上)

既然 magic 咁平,high alch 又可以 AFK,因此完全唔建議在 bonus xp weekend train,去玩一轉 circus 就算……
回復 支持 反對

I am planning to get 10k range extreme supplies for herblore
回復 支持 反對

睇黎我嗰日應該係Farm同summon啦.. 先種好D樹,
儲定400舊granite 5kg 整4k granite lobster... (我Sum得83)
不過嗰日sc野, ba horn會失去效用, 所以supery你個construction係冇可能升到咁快既
回復 支持 反對

而家得6kchins...
佢話搞完呢個遲下會繼續搞bonus xp...
咁姐d野一定會繼續升...?
回復 支持 反對

一定會升啦D野.. 乜都升 考完AL再玩應該無得玩

OH. 我以為您講緊果段時間4M升99-_- SORRY
回復 支持 反對

請問E+點 Train 燒錢既 skills?
乜野都買唔到... 正一 __ (8+1)
回復 支持 反對