查看: 3869|回復: 22
收起左側

佢係咪...唔愛我了......?(更新!!)

關閉 [複製鏈接]

*要大家睇咁多字真係唔好意思...但係我真係好迷網......*
同呢個男仔一齊左個幾月...
記得未一齊之前佢對我幾好的......
每日都會打比我同sms...
sms如果遲左一陣冇回佢會打返比我解釋返原因......
佢可以為左等我/同我傾電話同sms而唔訓住......
我病左既時候會裝作生氣...怪我為何不多穿一件衣服......
但係日子過去了...
總覺得同佢一齊左之後...呢一切也改變了......
一齊左之後差唔多每次都係我聊佢傾計先...
電話每次都係我打比佢先...
sms即使係同台佢都唔會再sd...
佢情願同d fd sd......
有次陸運會搭車既時候...
我唔同佢一架車...但係佢同佢d fd一架車...
不過佢同佢d fd唔係一齊坐既...
但係後來我知道左佢同d fd係到sms...
我真係好唔明lo...同一架車都要sms^^
係咪真係咁重要呀^^?
個fd係女仔黎既...
但係我嬲既唔係果個女仔...
而係......我覺得佢根本唔緊張我...
就好似佢d fd比我重要好多好多倍咁......
夜晚同佢msn佢10點2就話要訓...
咁我驚佢累呀ma...咪比佢訓先lo......
但係到最後我發現原來佢呃我lo......^^
我竟然......見到佢11點40分係facebook到留cm^^
放學既時候我只係想佢等我一陣...一齊走...都唔得......
佢既原因就係因為想早d返屋企...
咁我都會體諒佢既......
因為我唔想逼佢做d佢唔鍾意做既野......
但係......
佢等d fd竟然可以等到7點都唔介意......
而我唔舒服既時候佢可以一句關心都冇......
我上堂果陣落左去sick room d野係個課室到冇拎到...
但係到最後幫我拎返既竟然只係我格黎果個同學......
我地一齊左咁耐都未真正出過1次街......
因為好多時一係就我唔得閒...一係就佢唔得閒...
不過佢有時得閒都會話唔得閒...唔想出嫁啦......
有時又話要溫書...結果就係打左成日機......
對於佢呢d種種既行為...其實我真係會唔開心......
但係即使我唔開心...
我都會扮到好開心...咩事都冇......
目的只係唔想佢見到我唔開心...
跟住又會唔開心......
我好努力咁維繫大家既關係...
忍佢...當咩事都冇發生過......
自問一齊左咁耐我都只係發過佢一次脾氣......
但係最後換來的是什麼......?
就係一句......"不如...我地做返朋友吧"^^

件事係發生係今日既......
因為佢坐我格黎...
所以佢上堂果陣冇啦啦同我講話唔要你......
但係我唔肯定佢係講笑定認真......
我只係知......lunch time果陣我呢埋喊左好耐......
但係喊完之後咁又點......??
咪又係要扮到冇野...咩事都冇發生咁......^^
夜晚我打返比佢問佢今日講果句說話係咪認真既......?
佢"你話呢"
我"我唔知...不如你講啦......"
佢"諗下啦"
我"我諗唔到呀...我真係唔知...不如你講啦好唔好......?"
佢"如果你知既話就唔洗你諗啦"

再夜少少我問多佢一次...
跟住佢就話佢自己都唔知......
咁樣......佢係咪e經唔再鍾意我啦......??
係咪我做得唔夠好......?
但係我真係e經好努力......
我唔知再應該點做好......

事過2日之後...
佢d fd問佢仲鍾唔鍾意我...
佢話仲鍾意lo......
但係佢就叫d fd唔好話返比我知...
不過有個fd就偷偷咁話返比我知~~
我真係唔明lo......
仲鍾意又點解要分手......?
佢到底想點嫁??
不過果晚...
就算個fd唔話返比我知我都feel到......
果晚我同佢加加埋埋傾左成2個鍾電話......
記得上一次同佢傾左咁耐都e經係1個月前多d既事了......
而係電話到...
我講左話我有次好唔開心...我喊...跟住果個朋友陪住我...
跟住佢就係咁問我咩事......"
係咪關佢事既......
其實當然係啦......但係我唔敢答佢係......
我同佢傾傾下有人打黎佢又係咁問係邊個黎既......
好似好在意咁......
跟住佢仲問我...仲有冇鍾意佢......
我真係唔知應該點答......
我其實仲好鍾意佢既...但係我冇咁答到......
我真的可以相信佢嗎......?
由於就黎要統測既關係...
所以我就答左佢話完左個統測先答佢......
但係最令我驚訝既係...
佢竟然想約我出街......
因為同佢一齊左咁耐...我同佢都未正式出過一次街......
佢話有套戲好想睇...
跟住我咪話咁你咪睇lo...
咁佢就叫我陪佢睇了......
果日夜晚我地傾到好夜...傾到都成12點幾(佢平時10-11點就訓嫁啦)
就算我果陣叫佢唔好訓住...陪我傾多陣佢都唔制......
但係果晚佢竟然同我講話"你唔想我訓咁我咪唔訓住lo..."
跟住又話因為想同我傾計......
到底佢想點姐......!!??
回復

仲有陸運會, 妳應該仲讀緊書;
作為一個旁外人睇, 就當然可以話妳知, 個男仔已經唔愛妳, 或者無左初初一齊既感覺;
朋友, 每個人都會重視, 男女都一樣, 重視朋友唔代表唔受另一伴; 妳要明白.
但前提係, 情人之間, 都總會有情人的行為;
關心, 著緊係一種; 小氣, 計較亦係另一種...
但照妳上述既內容, 果個男仔, 唔似妳男朋友, 似一個普通朋友多D...

路過既, 唔講太多...
只覺得, 既然佢都同妳咁講, 就唯有好好接受...
因為無論妳點做, 點諗, 點抗拒, 又或者點強迫地一齊落去, 都無意思...
女仔, 將來一定有大把機會~ 到時妳就會搵到一個令妳知道咩是愛既人 =]

以上說話你可以唔聽, 唔接受,
But anyway, 加油啦...
回復 支持 反對

個男仔8成都係想分手`
你問佢係米認真;
佢都可以話吾知既-^-`
甘我覺得都吾駛點期望.

同埋你係做得吾夠好`
話你吾好並吾係講;
你對佢愛得吾足夠-^-`
而係你吾好既係;
你吾應該係到忍;
收埋收埋甘;又吾同佢講`
你係可以令到佢覺得無野`
但係受傷既反而係你.口.`
甘係無理由;因為傷既應該係佢`
依家變左係你羅..

但係吾駛驚a0a`
以你甘既樣格;
搵吾到好男仔既話`
都係男仔吾識貸;)
回復 支持 反對

分手啦
我見佢MSN D態度可以話串
根本就已經玩完
再唔決斷一D 我怕你比人玩
就算佢想同反你一起 都唔好答應
總之
回復 支持 反對

分手係解決方法之一,係咩方法都唔得先要用到,
唔好忍啦,分手啦...愛情有時要忍讓一下,
唔可以咩都唔忍,分手呢句說話唔好亂講,
好大件事架...
不過你地學生哥,咩都岩岩開始,
男仔個腦未發展到咁快,
只係識玩、識食果D
無女仔思想咁成熟....
如果你話佢係咪唔愛你,
你倒不問佢,
愛係咩黎,喜歡又係咩黎,
呢點要搞清楚,
時下好多人都分唔清楚咩叫愛,
只知道眼叫果個人順眼,
想同佢傾計玩,只是單純的喜歡,
愛要負擔的,好複雜的。
回復 支持 反對

我諗佢對你 無feel啦...
又唔可以話你好or唔好, 唔同人鐘意唔同野...例如:有d人唔鐘意女仔成日好緊貼,自己極需要私人空間...

最後,以局外人看法... 節哀順變...
回復 支持 反對

一個咁好既女仔佢都唔珍惜
同佢分手吧
我覺得佢遲d都會飛你
從佢既態度都知佢已經有d想唔要你
回復 支持 反對

may be he wants to return the love
you can keep that
and then,you watch his mind
回復 支持 反對

女人心海底針,男人心比海深,要知你條仔有咩諗法的確好難,但係之前你男友可能係因為某種原因諗唔開,例如一齊耐左,厭左。有第3者or你太煩,or佢心態轉變左,咁呢某幾種原因就會令佢做成一種想分手既沖動,冇左個種感覺,但係問題就在於你地已經一齊左幾個月,有一種依賴感,亦可以話佢一時既沖動過左先認清左自己,總之就係對你放唔低,當然亦有責任感作怪,不過未必係主因,由你比既資訊我只能比呢d意見,順便問一問你諗深一d你有冇係佢面前你唔覺意黑口黑面,佢問你咩事你右冇事呢d類似既事發生?
回復 支持 反對

回復 9# acv1143050
有嫁...我有時係真係會唔覺意係佢面前黑口黑面...
因為我好多時都會覺得佢唔在意我......
基本上係我冇咩安全咁...
好似人地拍拖個個男朋友都好鍚自己女朋友...
我係會唔開心的......
但係我又唔敢話比佢知wo...
驚佢會覺得太大壓力/辛苦......
咁久而久之...唔開心耐左有時可能會冇意中反映左係塊面到
回復 支持 反對