查看: 8701|回復: 16
收起左側

[綜合討論] chingshing 破萬血軍係邊?

官方能力點數分配限制為:單一能力值不得超過總合的2/3。
給你軍師角色150級,人物初始能力屬性點總合50點,自由分配能力屬性值10點。
﹝ 60 + ( 150-1 ) x 5 ﹞ / 3 x 2 = 536←  150等人物可點單一屬性值最上限。
也就是說如果你點體魄點到536點它就會便紅了,無法再點,
你必需要點其它的屬性點來把總合比例往上提昇方可再點體魄。

所以我們可以來算一算150等軍師可以達到的最高血量是多少。
扮裝5件+血總合 5 x 150 =750
鳳凰裝+血總合918,鳳衣給你強4都過10 → 40 x 8 = 320 → 有人說很容易,但叫他po
個照片來看一下也沒有,不知是怎麼個容易法。
918 + 320 = 1238
好再來,麒麟座騎強4也都過10 → 40 x 8 = 320 + 座騎本身能力+血104 = 424
官職尚書令血+432
飾品共公強5也算都過頂 5 x 9 x 8 = 360 + 共公原本能力血量144 = 504 ,
2件合計+1008血。←有人說這很輕鬆很容易,人客啊你覺的呢?
武器鋼爪+532血。披風最多是體魄+8 x 8 = 64 。 內衣體魄+5 x 8 = 40
536屬性點 x 8 = 4288
這樣可以先來算一算150軍師的終極血量是多少了。
750 + 1238 + 424 + 432 + 1008 + 532 + 64 + 40 + 4288 = 8776
我們再給它+上諸大哥武魂,軆魄+25 x 8 = 200
8776+200 = 8976
各位看官你看看,150軍師裝上這樣的終極裝備血也不過8976,還不到9000,
竟然有人說軍師血要破萬的一堆,
真的是唬很大,而且還不是一般的大。
對了還有軍師人物初始血量53,再加上升一級血+8,149 x 8 = 1192
1192+53+8976 = 10221

裝備要咁先可破萬血 死傻hi on9仔 交易區賣d 低..能帳號 有人要先奇
好心9怒就咪打出來la 我軍唔用必殺都7怒la 格數都80格la
兩條on9仔扮死狗 真係on9

..

..
回復

破萬血軍一堆 你打機打上腦

SANO0062.JPG 有破萬血唔食武魂既軍c 我送呢把+16俾佢 反正衝左2把爆晒 個豪都唔玩
有冇人post張相上來
回復 支持 反對

你好 朋友我先說一聲 軍體力 每升1級體力+13  不是8

另外+血最多的裝飾是青囊書  

還有看你好像不太信105軍血有7千? 【裝沒有強,沒任何扮裝】 SANO0578.JPG

另外我手上沒什麼比較強的軍的相,只有一點嫩軍的相

1270917122338760JP.jpg 115等血有8千6,不知他血可以破w嗎??  當然你的一定比他強.. 1271173482353266C8.jpg 這只嫩141軍血才9227,,比你的嫩吧...

【我軍唔用必殺都7怒la】 咩意思??
回復 支持 反對

你老板  著左結婚裝 我都有la
7頭 我係話+ 一點體8血 文盲a
我依家係要破萬血軍  你話大把人
你見過未a 人話一堆破萬血軍你又話一堆
俾相又俾唔撚到

SANO0063.JPG 又一百討 全部都係殺20大 同江東打到天反地覆
回復 支持 反對

【對了還有軍師人物初始血量53,再加上升一級血+8,149 x 8 = 1192】

這是說什麼???

現在是說破w,不是你有沒有,,他才115等
回復 支持 反對

sor 青囊書  呢d咁垃圾既野 賣俾npc都曬時間
所以我會直接設定掉垃圾桶 所以唔清楚+幾多血
回復 支持 反對

105著鳳裝 7000血有幾奇
回復 支持 反對

唉 扯開話題 都廢事同你講,,,,,,,,,,,,另外 知你隻軍最勁啦,得未?

回復 支持 反對

105著鳳裝 7000血有幾奇
carter6536 發表於 14-4-2010 23:09

5該,,睇清楚,,係藥王 仲要係沒強的
回復 支持 反對

我係話 我軍c唔用必都有7格怒氣
癈柴 明唔撚明
回復 支持 反對