收起左側

[綜合討論] 公會菇菇屋歡迎妳!(電擊象)

若真的如此, 他們真的真的..好毒...
為何不索性看J圖, 看AV, 而去開啟一個毫無性感部位的視覺物件, 平坦的遊戲+卡通化+2D女角色?

KitKitStar 發表於 15-7-2010 19:44

你以虛擬世界開女角來說
我亦只是以虛擬世界的觀點來說

虛擬世界不會只是平坦的遊戲+卡通化+2D

露曬底啦 , 遮遮佢先啦
回復 支持 反對

本人近期打擂台訪問左10個hk人(結果10個人 10個覺得 公會菇菇屋係小學雞集中營)
利用結果幫 公會菇菇屋做左個市場意見分折:
之前全hk公會最臭and最多小學雞同埋公會係英王
不過水0外掛事件之後,退得ge退 踢得ge踢 小學雞走哂 真心膠ge風光不在
e家 公會菇菇屋進升左第1名
得到小學雞集中營稱號:lol
公道自在人心
菇菇屋係吾係小學雞集中營相信大家都好清楚
理據, 圖片有冇我諗大家都好清楚你公會入面係裝咩人
點解菇菇屋轉左去台灣之後個名會臭到咁
你有冇諗過,有冇反思過
so sad._.
回復 支持 反對

送張圖給樓主如其公會
回復 支持 反對

有圖又點,你都係會講成人地係白木架拉,的確地,你地公會白木人數真的太多了,
當然的,只要唔係人妖就入得?
...
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 19:54

原來你一直是胡說一通,交不出成員名字,還亂扯什麼???

你以虛擬世界開女角來說
你以虛擬世界開女角來說
我亦只是以虛擬世界的觀點來說
虛擬世界不會只是平坦的遊戲+卡通化+2D
要證據的話請你相隔一周再看自己那3張圖便能發現問題何在遊俠翔 發表於 15-7-2010 20:12

虛擬世界的一切超過大半都是幻想出來的, 有朝一日你會醒來的.

露曬底啦 , 遮遮佢先啦
我係new手 發表於 15-7-2010 20:28

露底?咩底呀?直至目前為止,仍未有玩家在楓谷裡大力批審本會,
在樂古裡,相信不少人都懂理性並客觀給予珍貴意見,惟獨你們不會。

最近全智賢社工會介紹了朋友加入本會, 本會在此感激. (惡意批評者肯定會在這句上大作文章XD)
--------------------
實則上在發帖後己經收到不少的會員的回覆,佔少數的就是在這個討論區裡少數玩家的惡意批評和攻擊,本人希望各位能和平、理性、務實解決當前的問題,連據點都搞不清楚,而且又亂拿別人作擋箭牌的話,我實在感到無言和失望。

本人近期打擂台訪問左10個hk人(結果10個人 10個覺得 公會菇菇屋係小學雞集中營)
利用結果幫 公會菇菇屋做左個市場意見分折:
之前全hk公會最臭and最多小學雞同埋公會係英王
不過水0外掛事件之後,退得ge退 踢得ge踢 小學雞走哂 真心膠ge風光不在
e家 公會菇菇屋進升左第1名
得到小學雞集中營稱號
公道自在人心
菇菇屋係吾係小學雞集中營相信大家都好清楚  (---恥笑點開始---)
理據, 圖片有冇我諗大家都好清楚你公會入面係裝咩人   <<(無相你地又未接觸過, "大家"又何來清楚本會裝咩人? 你幻想咋話?)
點解菇菇屋轉左去台灣之後個名會臭到咁  (轉服前後完全是一樣吧, 只是有些人故意抹黑而己..XD)

你有冇諗過,有冇反思過
so sad._.
kkct 發表於 15-7-2010 20:33

10個人, 可能是10個抽水友吧..
10個人裡面可能都沒有人加入過本會, 甚至是未接觸過本會成員, 就亂作批判..
老實說, 這些人若真如此. 思想確是很孩子化..

若是衷心表達的意見, 而且不存在蠻不說理的成份, 本會當然會盡快檢討並作出修正,
但未曾接觸過本會的你們, 你們的意見恕不接納, 你們連本會都沒嘗試接觸過就張大口亂罵, 實在令旁人側目..

公道自在人心
既然真的如此, 你們的說話, 可有給過一個公平的公道給我?
沒理據, 沒圖片, 只是靠數張口一直批評, 而且更未有接觸過本會,
只是在危言聳聽, 不理黑白罵過才算, 這就算是公道嗎?

送張圖給樓主如其公會
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 20:41

閣下很愛以一偏全啊, 一名港人用掛耍白目是否代表全港人?

請理性一點, 你的思想恐怕太小孩子化了

只懂亂罵一通, 始終問題就是你沒了解過本會, 一直危言聳聽

只會聽高等的話, 被蒙在鼓裡...

------------------------

剛再細心爬文, 留意到一開始只是宣傳和吸納更多香港朋友,
可惜有人進來破壞原有的和平, 使ivan本來只是細道雪兒的事跡,
演變了一場無聊且霸道的罵戰, 實在令我很到很難堪...。
回復 支持 反對

花生已吃
點睇都系你張人妖圖開始先
自己對答語氣唔好想點先?_?

好多online game既職業default系女角,如果我系男仔,一定要用男性職業既角色?
根本上maple就系小朋友game(其實根本大部分online game就系for 小朋友)
咩叫定義為小朋友和非小朋友?
玩一個遊戲都甘, 認真就輸了
個人又唔系無同你講自己本身既性別
如果話立心去昆人就話變態姐,真心想入會都唔得?
好似版主之前港版用女角,合併之後系雪吉開個男角槍手有問題?
反正都系遊戲,何必對網絡上既性別有太大執著?(版主唔系擺你上檯lol)
睇你都系死雞撐飯蓋,男人/女人真系好重要?
小朋友與不,睇行為都知

對於你話乞丐都系敵人,d乞丐邊到得罪你,你就算系,都只系比他們有錢而已
人地無錢,白手唔賣點又得罪你,okokok...

-----

某大兄ivanyoyo脫離了外掛的魔掌了嗎?
難度人妖ac也是以前種下的惡果...
回復 支持 反對

SSAD
如果你個會真係咁好會唔會咁得閒約齊成班惡意中傷你
有一期無聊得濟,走去用分ac周圍入人公會(大約半年前吧)
入的準則就是出名臭的那些
英皇什麼?入過
菇屋,也有

入完笑左就算

唔係你post出黎我都唔會有咁大反應
回復 支持 反對

花生已吃
點睇都系你張人妖圖開始先
自己對答語氣唔好想點先?_?
yauhowai 發表於 16-7-2010 23:45

我對於性別有異之玩家尤其敏感,
玩遊戲都得有規釗, 我己並沒有把遊戲當作學校一樣, 只是以上原文和性別上的要求,
若辦不到的話, 通常一律都要求另謀高就,
另一方面, 你指的人妖圖, 裡面我己提出方案, 令他有機會加入本會,
惟他仍然故我, 假若是一名外掛者想入你會, 他的態度與回答如圖, 相信你都不會跟他客氣 (觀點角度問題)

好多online game既職業default系女角,如果我系男仔,一定要用男性職業既角色?

若果只有女角的話, 則只能玩女角, 但若既然有男性的選擇, 為何要反道其向選擇女性?
或許是我們觀點與角度都各有不同, 總括來說大家都願意尊重對方的觀點就行了

我對於與角色性別有異之玩家尤其敏感,總覺得負面影響比正面大..

咩叫定義為小朋友和非小朋友?
玩一個遊戲都甘, 認真就輸了

不是我先定義的, 另外其實這樣作比較及具體定義的話, 是有助他們解決 「無法與"小朋友"溝通」的問題
玩遊戲我都不著重是否小朋友或大人, 只是上面的人一開始就說什麼小朋友怎樣, 大人又怎樣而己..

個人又唔系無同你講自己本身既性別
如果話立心去昆人就話變態姐,真心想入會都唔得?

圖中所見, 他前言不對後語,
首先他說因女角點裝較便直而玩女角,
接著又改口稱這只是他妹子的帳號.

不柰令我產生很大的疑問(他是否真心?), 另外考慮到他入會後對成員的影響,
因此恕本會無法接受這名玩家, 若你們覺得是無問題的話, 就由你們收他吧, 我不予置評

反正都系遊戲,何必對網絡上既性別有太大執著?(版主唔系擺你上檯lol)

若他不攻擊我, 我自不會咬著他不放吧
通常這些玩家的背後都有極大的自卑感和自信心不足...(不明白的話可忽略此句)

你能這麼放得開確是美事, 但難保他們不會借助「女角」到處作不良之行為,
你也知道楓谷有很多天真的人, 天真並非他們最大的錯誤, 若一時鍾情於這些「女角」玩家,
後來送過點裝, 讓「女角」佔佔便宜後, 才得悉他的性別是男!! (你認為責任較大的是?)

睇你都系死雞撐飯蓋,男人/女人真系好重要?

男人/女人 在溝通上事關重要, 男人天性咸濕, 女人則認為是變態..
分不清楚真正性別, 好易有代溝, 唔識點溝通

男人/女人 陣間認錯左, 變左後來拍埋拖, 出到街原來係一名壯男..

我怕的是這些...

說的自己不是女/男的就會受排斥, 所以很多都不會道明自己性別,
令人受害.

甚至有人不相信他說自己是男...云云, 較早前相關的罵戰實在令本會無法承受..所以SOR~

小朋友與不,睇行為都知

同意...但上面的人請不要以一偏全..

我不能夠肯定本會有沒白目以及行為如何令你們討厭,
本會己經有定期把沒上線和過於小朋友的成員踢除了,
我敢問一句, 現在菇菇屋可見到有白目出沒嗎???

對於你話乞丐都系敵人,d乞丐邊到得罪你,你就算系,都只系比他們有錢而已
人地無錢,白手唔賣點又得罪你,okokok...

或者我說得清楚一點吧, 我指的乞丐是愛檢人錢, 問別人拿錢後再一次乞討, 行為令人感到討厭和無賴的.
沒錢的, 我都試過, 但不必如此窩囊..正如你所道, 白手興家, 有何難?

SSAD
如果你個會真係咁好會唔會咁得閒約齊成班惡意中傷你
有一期無聊得濟,走去用分ac周圍入人公會(大約半年前吧)
入的準則就是出名臭的那些
英皇什麼?入過
菇屋,也有
入完笑左就算
唔係你post出黎我都唔會有咁大反應
遊俠翔 發表於 17-7-2010 00:16

所以我就好想了解清楚, 你們說的是甚麼的一回事?
請不要含糊帶過吧, 好嗎?

他的出發點本意就是想攻搫別人, 被攻擊的當然會防禦吧..
他的言語確令人感到他只懂批審, 實在的詳細情況其實又知道多少呢...?
回復 支持 反對

唔介意我插一句可 ...

[[先排除以上所有罵戰/言論]]

就咁睇你post既第一張圖 ..
小弟覺得你先入為主左 ...

佢都未表明性別 ..
你就定義左佢"男扮女" (人妖)

再睇第二張圖 ...
你d反問實在帶點了暗串成份 ...
佢本身又無得罪你 .. 咪正正經經解釋點解唔收 ..
唔洗又話柯屎又乜又物
加上你收生個post又無寫 .. 真係唔怪得人呢 ..

語氣 ... 有待改進
回復 支持 反對

好吧,先從你3幅圖來說
以下均為我個人觀點
你也可以認為是我曲解你的本意
強制控制別人思想,別人必須要服從他的指令,刪角也是必須的

一係無得傾

下                                                                 
我又唔系得登開女仔ac昆人錢                          
對方解釋

no
甘由佢                                                      
對方萌生退意

casy
你樂古個post又話收香港人--''又冇話禁開女角   
對方清楚說明他自己從你們的要求上看沒有問題

我地無話收白目,係咪姐係可以收@@?               
言語及語氣第一次挑釁

大佬我開女角得罪你咩?                                   
對方詢問

街邊無貼唔可以隨地痾尿,咁你係咪走去痾?@@   
言語及語氣第二次挑釁

影緊相,唔阻你講野嫁可?                                
係咪想大廣@@?
D相我會係各大討論區張貼Z~Z

企圖以3項威脅,逼使對方就範,2個選擇,刪角及加入公會,或被大廣及到各討論區"唱衰"
你和內地的黑店(看了就必須買,還不斷提價那種)
有什麼分別?
回復 支持 反對