打印 上一主題 下一主題
收起左側

LV4 小解構

LV4 CLUE有兩種  (LV4係淨係得兩種, 唔係E兩種就係LV3)
一個係SCANNING CLUE , 一個係COMPASS CLUE
COMPASS CLUE

好簡單, 跟箭咀行, 搵到之後, 個CLUE會有 X 個標示

SCANNING CLUE 就係咁

好簡單, RIGHT CLICK個CLUE, 有READ E個OPTION
佢會指示係去咩地方

去到之後就係咁SCAN
佢有個SCAN既有效範圍, 好似我宜家咁, 就係27

直至SCAN到有箭咀為止, 好似咁

DIG左佢, 就完成

另外當係羅到SCROLL BOX之後 , 有時係需要解PUZZLE先比你開
PUZZLE有兩種, SLIDING PUZZLE同新哥個Celtic knot puzzle

只要用TRIAL AND ERROR既方法 就可以完成  (遲D得閒先講解下點玩-.-)

最後REWARD , JUNK到無人有

祝大家好運

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
燎原火 + 20 精品文章

查看全部評分

回復

好似好好玩gum- -
回復 支持 反對

新拼圖好似好難。
回復 支持 反對

回復 3# 燎原火

連點玩都吾知
回復 支持 反對

開始明點玩-.-

回復 支持 反對

我至今一個lvl 4都未有....

但我已試到 5分鐘盲毛 輕鬆破解 celtic knot puzzle 既方法

太麻煩啦 我只用文字解 唔明自便
以樓上為例
首先請只注意紅圈跟淺啡圈; 紅圈為主, 少動; 淺啡圈為副 多動
交錯的地方有4處 但你只需注意一處即可
1. 看交錯的紅圈rune type; 淺啡圈有冇
2. 如有; 轉動淺啡圈直至 在淺啡圈的 rune type 重疊至 紅圈上, 如非四處 交錯處 一齊正確; 證明呢個係錯; 然後 轉動 紅圈 一次 再 重覆 此步驟
3. 如 交錯的紅圈rune type; 淺啡圈裏冇, 即 轉動 紅圈 一次 再看
4. 經過 一番嘗試; 終會有一個組合 令到四處 交錯處 一齊正確
5. 由於已找到紅圈跟淺啡圈 的正確擺法; 跟住 只轉籃圈, 15次轉動內 必可令 籃圈 淺啡圈 四處 交錯處 一齊正確
6. 破解
回復 支持 反對

聽得明英文可以睇o下呢個

回復 支持 反對

lol i saw my name in cc in Brian's post
回復 支持 反對

wa .... 發達時機-.-
可惜沒空玩
回復 支持 反對