查看: 6385|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 我在CB的經歴(C.C.,V.V.,Lelouch )已更新IV

前言
----------------------------------------
嗯...近來好多人寫CB既歷史
我呢...無乜好寫,
因為一個AC,三個人用之中最少玩個呢~
而且我都快去Canda升學,可能5玩la
以下是我的經歴

----------------------------------------
【在CB,拍片組戰友】
FCHoi豪   秋風之澈  Smile‘小韻  火藥王  Road YOCO 沙漠戰虎  88K  阿倫(倫alaN卍)  奧米加傑洛  噬神  I無名戰士I  鬼柳京介 天空乂喵喵xX jets BigJJ NeVeR黑夜 零秋F火鳥  安東尼 msma  ~去冰紅茶~  2511251135 命運 囧kai囧 葉月  死亡女神 獸王  Zero...(以好友度最高排列)
由於人緣佳,如有漏請自留名
-------------~Start~-----------------
新仔報到
-----------------
我呢...可以話係個打機白痴
實際上C.C.的存在是我哥哥
所以先寫下Lelouch
我玩CB是為了陪我哥哥
所以同時有3個AC
本來我應該是綠國的Lelouch
不過因為C.C.是Wiz
我禁錯左,變左Brd
所以後來放棄Lelouch
同時集中up C.C.的Lv
第1個盟

當時我同秋風之澈都是差5多Lv
在中央區的中心位訂下在CB第一次的盟軍之約-SMS
當初以為SMS都算係Wiz中一個強的盟....
決別之路

當我up到5角形時
SMS D人超少玩
我5角形但是在SMS盟內分數最高
這時我察覺到SMS已經5岩我了...........
在這時侯,Master(伍子琪)就發掘了我
---------------------
破刃之劍
當時玩CBhk玩到好無聊
玩CBhk玩左4.5個月
俾MK1拉左去玩CBUS
果時CBUS是test中
D RT同扭蛋機是用UC的
我就發動我的創意
製造我第一把劍-Susanomo

Susanomo是參考CBHK的須佐之男
佢的力量是同期的MS的平方比
因為性能超高,所以連我E D機痴都排第一
當時未Ivis,以我CBHK的經驗開發出大量[怪物]

甚至把GM打敗...

----------------------
黑色三連星
CBUS初期
D人重用緊Crim .百合.虎男
而我,哥哥,梓就用緊Z-01(陸炮),Susanomo(陸格),OverFlag(空)

OverFlag是40Fly,20 tec的空機
可以說是當時最強的空機

(港服量產型)
Z-01沒相,後來改用了Ivis

我地以Susanomo作最前,保護Ivis和突入用
而OverFlag作亂入和擾亂敵人炮機
用Ivis打敵陣掃X戰
因為全是黑色所以D同盟叫我地叫[BlackThreeStar](黑色三連星)
當我地ko GM ,變有些少名氣後
開設[武士の魂](武士之魂)

武士の魂曾是CBUS Wiz 的No.1盟(注:HK的player盟在CBUS是No.16)
-------------------------------有
貴樣之貭
-------------------------------
到左8月左,CBUS關服
唯有回到CBHK =.=
因為之前去勁抽UC蛋機

抽左30幾萬都無覺醒=.=

只好重新儲錢
打國戰+探任
之先用左3百幾
抽虎男(在CBUS是新手機)

(機男大好)
結果只有一隻神盾=.=
E+只好面對現實,用神盾

神盾的性能一般
只有單面盾
後來發現用神盾是可以Mark住一個用炮的高手,
然後同佢一齊打前線
因為炮機Size大易打中,但攻很高
所以有隻神盾支援下會長命D
炮貭合一者:Master(伍子琪),時空流浪者
-------------------------------
番外編:第一次入點
------------------------------
玩CB之前,我玩過SDHK,MHFHK
果時重係靠FD幫我入點
後來玩CB果時同佢無聯絡
唯有自己入點la~
揾到一間叫[漫晝斗室]的漫畫室
用左$78買左800Gash
竟然入錯左 =.=
入左落荒廢己久的CB AC-Lelouch
無X之下只好闈lelouch抽蛋la
俾我抽到壐皓法米尼‧改
同猛獸獵殺者 <可惜5岩AC T.T
------------------------------
(下回各種名詞.對各人的感想I)
回復

咪抄人啦CC
回復 支持 反對

乜CC你知邊個系 I無名戰士I  鬼柳京介 jets 咩?
你識獸王架咩?
抄你老x la,連呢d 都抄
前言,題目都抄
自重d la
回復 支持 反對

OverFlag是40Fly,20 tec的空機
回復 支持 反對

看字眼:
由於人緣佳
盟內分數最高
發掘了我
連我E D機痴都排第一
佢的力量是同期的MS的"平方比"
以我CBHK的經驗開發出大量[怪物]
把GM打敗
當時最強的空機
武士の魂曾是CBUS Wiz 的No.1盟(注:HK的player盟在CBUS是No.16)
-------------------------------------------------------------------------------
感覺像是自high文 - -
回復 支持 反對

個人經歷,不意外

US的系列可接受
回復 支持 反對

20 tec果隻在FCHoi豪AC道

OverFlag港服量產型
回復 支持 反對

竟然無視虎說抄襲

繼續自high www
回復 支持 反對

最強的ivis=_=