打印 上一主題 下一主題
收起左側

[太鼓] 太鼓の達人14 現已稼動!

關閉 [複製鏈接]
依家我都唔知咩機有3首,咩機有4首= =
回復 支持 反對

依家我都唔知咩機有3首,咩機有4首= =
Forte 發表於 4/9/2010 23:35

我都唔知DDR邊度有3首 邊度有4首(印象中有地方係4首
回復 支持 反對

我都唔知邊到有4首=.=

不過我知依家玩3首都AA,送多首extra比你

如果extra玩kimono princess expert AA又整多首encore extra比你玩= =

我都唔知香港邊到有DDR可以就咁比人玩4首.....

要問問d神人@@

囧....離左題

話說,點解太鼓冇得玩卡= =
回復 支持 反對

我都唔知邊到有4首=.=

不過我知依家玩3首都AA,送多首extra比你

如果extra玩kimono princess expert AA又 ...
Forte 發表於 5/9/2010 00:08

睇返#1
其實一直都有「太鼓道場」呢樣野
你每次打完太鼓之後就會有個嘟嘟碼比你嘟 或者下面有一大堆日文假名比你抄
然後copy上道場就可以
不過我未見過有香港人會咁做

=============================

講起extra
點解Jubeat冇得extra
不過有次試過同某P字頭既會員夾DMGF(佢DM我GF
點知撞彩開到extra出黎(明明成績都唔係幾好 而且都係打2x~3x 佢仲要Autobass
回復 支持 反對

QR CODE....香港冇咩手機讀到= =?
日本機,有丫,上唔到網呢=.=
姐係冇得用=.="

抄日文假名,影低左都唔識打番出來= =
總覺得出卡爽好多

jubeat...2蚊玩一首@@
extra囧 miss左4粒就fail?
應該程式上難做到=.=
因為佢係set左以分睇fail or not...
開得extra又應該唔會白白送一首
應該好似DDR咁,有d挑戰性...
miss 2-4粒就fail....
計分真係難諗點玩d挑戰位...
回復 支持 反對

QR CODE....香港冇咩手機讀到= =?
日本機,有丫,上唔到網呢=.=
姐係冇得用=.="

抄日文假名,影低左都唔識打 ...
Forte 發表於 5/9/2010 01:37

如果太鼓可以插卡既話 會牽涉好多程序
例如成部機要換過晒 或者要係每部機上面加個插卡器
(你知架啦 香港既太鼓更新果陣 剩係換裡面個"膽" 唔會換晒成部機

情況就類似 Konami想係DM加多個鈸 加多個座地鼓 加多個腳踏 咁可以點做?
唯有出個新產品囉(DMXG)
回復 支持 反對

如果太鼓可以插卡既話 會牽涉好多程序
例如成部機要換過晒 或者要係每部機上面加個插卡器
(你知架啦 香港 ...
タキ 發表於 5-9-2010 10:41

換啦,個鼓都虧虧地(?

DDR又係,更新左就算= =
回復 支持 反對

換啦,個鼓都虧虧地(?

DDR又係,更新左就算= =
Forte 發表於 5/9/2010 10:50