打印 上一主題 下一主題
收起左側

兵堡係一個超級成功的劇 大家同唔同意

當年4個冥域高層一齊打兵堡, 一日打10埸贏足10埸, 10埸有8埸係30分內打死晒對面4家
莫講街埸, 即使5 ...
c_n_d_m 發表於 2-10-2010 00:54

wa  神到到不得了,同惡人d口吻一樣咁滯
睇黎打兵堡多會變得自大,好彩我已經好少打兵堡
回復

我說的平衡是指文明,對於新手來說拿到爛文明(例如維京)=輸了這點沒人會反對吧。

而你用的例子是如何看都是很標準的"強者OO弱者"。

正如你所說,「合作、技術、有良好指揮同埋concept重要」我是認同的,不過在街埸合作和指揮太難找了吧。

好了,假設雙方實力相同。那要是比下去要看什麼分高下?當然我沒有排除技術等東西,不過在這種情況下就只有比運氣(文明)了吧。

文明不是一切,但是文明好一定贏得較輕鬆。
回復

:「領取《龍之谷》限量體驗帳號 」,

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
神乂怒火 -5 你去錯地方了

查看全部評分

回復

wa  神到到不得了,同惡人d口吻一樣咁滯
睇黎打兵堡多會變得自大,好彩我已經好少打兵堡 ...
伍大少 發表於 2-10-2010 12:47

文明好壞冇分別 <<< 追星族既思維
文明比較重要 <<<呢個係永恆不變事實
呢d口吻既人,通常都係岩岩同入族或岩岩組到team玩冇耐既初學者

某勁族高層都講過 <<<佢地都係成日連贏
文明差只有盡力而為,沒有必勝把握
回復

回復 1# 一條

咁我就話 aoc係一個好成功既game 冇aoc冇兵堡
我仲可以話 香港係一個好成功既香港 因為...........
回復

回復 15# 天︱下
因為e家你都唔知自己講左咩了,11
回復

兵堡其實都算1個成功既劇黎既...因為咁耐都仲係咁多人玩 呢點唔可以唔承認
回復

冥域 這個名字大概在街場消失了很久吧, 即使遇上大概也不會遇上一隊冥域的情況了.
而惡人, 我想他們應該還在活躍當中吧~ 偶爾玩的時候也會碰上他們的人呢~

小弟平心而論, 所有地方也有好人, 所有地方也有壞人.
不論玩家是不是身在某團, 或是沒有加入團, 那也一定會有所謂的「不同者」吧.
所以, 如果未曾接觸過就妄下定論, 或許有點不公平呢, 終始人人的感覺也不同.

就兵堡而言, 以其出道以來, 到目前仍有不少玩家在支持, 以比較來說應算是成功.
但同時也不能忽略其他劇情喔~ 村逃, 運動會 等等 這些到目前也有不少玩家在支持吧 ^^

不過也真同意一句, 是因為 aoc 成功了才有其他劇情的出現吧 ^^"
回復

其實我覺得  最成功 應該係 箏堡。可惜...開場半小時 1人都冇。
回復

咁綠亞比起兵堡邊個成功D= =?
回復