查看: 5340|回復: 15
收起左側

與女友去東龍島分享

關閉 [複製鏈接]
  係油塘答船去東龍島($60 2位來回)
船飛要KEEP好!
前面果座野就係東龍島
係營地前間士多食既晚餐 算OK!!($28一位)
跟住仲要係埋果度沖涼....正!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
係營地影既

落左船行半個鐘就到營地 (拎左野又有女仔所以行慢D)
果度冇正常"次所"得"旱次" 夜晚要去就搵埋個男仔陪加多個手電筒
如果好似我甘懶 唔帶爐頭 就自帶食水.../者入面士多買!
可樂($8) <-唔算過分!
勁Q多蚊...我除住3行 結果做左人肉引蚊機.....
今次去比較失望 可能天氣差 睇唔到日落同日出...
不過風景都算幾好
都係天氣問題 ...去果日冇乜風....

成個CAMP 係超級BB班!!非常合任合人去!
不過要留意 去東龍島既船只開星期5 6 日及公眾假期
回復

REMARK: 想去CAMP既朋友建議早小小入去!我入到去得返D死位...
條路係0難度 但係有上小小山同落小小... 得一條路入 非常直接!
不過係差唔多入到去之前有個分盆路 有路牌! 往士多果面行就係!
士多沖涼果到呢 就熱水要俾10蚊 冷水唔洗錢
其實凍水都好正!
士多離營地 3分鐘路 但天黑就有小小煩...因為冇燈
回復 支持 反對

如果唔過得夜仲有冇其他野玩咁,,?
回復 支持 反對

回復 3# +___琛】

果度有BBQ爐 D景都幾令 你夠腳力可以行下山(有個叫石刻既地方)
   唔過夜就真係好晒 因為果度出左名係睇日出 同日落既好地方!日落就要係近碼頭果面睇,日出就係營地果面睇
回復 支持 反對

順帶一提 去到東龍島
PEOPLE係可以收到1格..
回復 支持 反對

弊,小弟正正就係用PEOPLE:L
不過去得玩,熄一日電話都唔係問題既:)
回復 支持 反對

回復 6# dunkman1523

近碼頭果面好似收得OK 都可以聽到電話
回復 支持 反對

搞錯你同你女友張合照呢?
回復 支持 反對

回復 8# Extremely

哈 全部過瀘了
回復 支持 反對

回復  Extremely

哈 全部過瀘了
峙山 發表於 10-5-2011 20:00