打印 上一主題 下一主題
收起左側

[香港] 你地信唔信Mr.抄歌?_?

唱廣東話rock得起真係..
好少人得-.-..

-
幻。夙 發表於 10-7-2011 16:46

= =" 咁又係
回復

未必一定係抄...可能係巧合
回復

我鍾意左bon jovi 3年鳥 我1開始未聽上網mix埋1齊果隻, 我就咁聽MR tam 我以為中文版黎嫁. 講真囉 其實It's my life同個首Mr tam 有小小唔同 副歌1開始基本上1樣 其他唔同, 但係首零時起哄真係好離譜, 個key又1樣 真係想知佢地點解析,有邊個band作野自已原創可以同外國d band 首歌係差唔多咁嫁, 你心有靈西都無可能連西兩對band掛, 所以Mr 抄歌就肯定的 佢地e家唔認,只不過係想令自已黑人憎d姐,遲d真係有晒證據既話 我驚佢地洗碗都無得做 人品咁衰
回復

我鍾意左bon jovi 3年鳥 我1開始未聽上網mix埋1齊果隻, 我就咁聽MR tam 我以為中文版黎嫁. 講真囉 其實It's ...
sy4407073 發表於 19-7-2011 21:04

It's my life 有新版去1樓聽下
回復

回復 14# phil1024

你睇下....兩首混埋1齊 1樣咁滯 我係bon jovi mr收得皮啦 首Mr tam又作得不知所謂..........
回復

我鍾意左bon jovi 3年鳥 我1開始未聽上網mix埋1齊果隻, 我就咁聽MR tam 我以為中文版黎嫁. 講真囉 其實It's ...
sy4407073 發表於 2011-7-19 21:04

我反而發得mr tam抄得勁過零時起哄
bgm一樣都有可能  vocal一樣成咁 88得

p.s 就算無抄都唔太中意聽
     Mr.好無香港band既特點

-
回復

回復 16# 幻。夙

@o@咁奇怪?? 佢Mr tam副歌根本就1模1樣, 但起零時就差唔多成首都係 可能係因為零時比較嘈 原曲就靜d, 不過呢 Mr呢對野 無乜rock既味道,聲又唔靚,同埋果d隊員都好似草咁,襯住個alan, 都唔似隊band,個個樣都鬼5馬6, 開演場會又扮到成隻鬼咁, 我都唔明 入黎聽歌姐 香港個個都係成隻鬼咁 d衫又樣樣衰衰 -,- 又唔係賣肉, 不過講返正題, 兩首歌都真係好似 我真係想睇下遲d爆煲 Mr班友仔點落台
回復

回復  幻。夙

@o@咁奇怪?? 佢Mr tam副歌根本就1模1樣, 但起零時就差唔多成首都係 可能係因為零時 ...
sy4407073 發表於 21-7-2011 18:26

一針見血
回復

回復  幻。夙

@o@咁奇怪?? 佢Mr tam副歌根本就1模1樣, 但起零時就差唔多成首都係 可能係因為零時 ...
sy4407073 發表於 2011-7-21 18:26

alternative rock既著法黎既-.-..
不過佢地d歌(!?)同d衫堅係唔match

-
回復

回復 19# 幻。夙

-0-呢d咁高深既樣都未識住 但係mr...真係好唔掂
回復