查看: 3901|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 我是新手...

是咁的,最近食飽飯冇野做想睇下有乜game玩
比我搵到呢隻game,
我想問:國服係唔係英文架?
          可唔可以ch做中文?
          仲有,新手在這,搵人教我玩唔該...
回復

1: 國服係英文
2: 冇得轉
3:你咩國?.? 紅/藍/綠?
   幫你唔係唔得 但你想問咩

ps:我超廢 教得唔好咪插
回復 支持 反對

我都係新手,搵人送下rt比我買機沖40tec,fly。
回復 支持 反對

回復 3# motaswecx
玩家行為
MMORPG中「小白」一詞,通常是用來形容作出新手行為搶怪偷寶洗頻等厭惡性行為的玩家。是由白目簡化而來的俗語,原與白目同意,後來成為網絡遊戲專有的辭語
  • 新手行為泛指經常伸手向高等級的玩家拿虛擬寶物(要裝)、或經常向高等級的玩家要求組隊幫打怪或借吸Exp(帶練)……等,新手經常做的行為。
  • 搶怪指玩家潛伏在其他正在攻擊怪物的玩家旁邊,待怪物生命將盡再衝上前去補上一擊,以獲得怪物掉落的物品。
  • 偷寶、撿骨指未經地上寶物持有者同意將寶物撿走。
  • 洗頻指在遊戲對話頻道中多次重複相同之對話內容,或持續以無意義的單字、符號大量佔滿遊戲對話頻道,妨礙其他玩家使用或接收對話頻道訊息。
  • 隨意PK指亂PK新手導致對方練不起來或趁人掛機不注意偷襲他人而竊取噴出的裝備,也有跟人聊天聊一聊就亂打的人。

記住唔好做呢d野(第一個幫打怪唔計)
回復 支持 反對

你呢d野係cb唔岩用,改改佢,我只有新手行為=我係新手(好合題)
回復 支持 反對

回復 4# drgon123

仲有!我要沖機洗唔洗叫你地幫我啊!自已無手無腳去打料強化咩。
回復 支持 反對

咁你有手有腳自己唔去賺錢買點
做咩伸手問人拎

果頭伸手問人拎 轉頭就話自己有手有腳
係呀 你有手有腳 不過唔係自力更生 係伸隻手去問人
(笑 好一個自相矛盾
回復 支持 反對

放AC中~2000HKD(可議價)
回復 支持 反對

回復 7# 噬神

我都無問人拎料,我只係話我有手有腳打料姐。不過我之前講既野只是講笑,佢點比點數我..?
回復 支持 反對

回復 8# 23953704

你有D咩要2000-.-
回復 支持 反對