打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 討論一下音娘x_x((加了圖,看看

話說樓主係想邊2個40?(無知
drgon123 發表於 28-7-2011 07:59

想加tec和wlk的v_v,不過現在還是算了
回復 支持 反對

沒長砲嗎?/_\
回復 支持 反對

沒長砲嗎?/_\
mahiru 發表於 28-7-2011 09:57

沒T.T
回復 支持 反對

motaswecx又來討炮了
雙40容易?那你弄台雙40來看看
光是控制cost就一個問題了
裝備的洞數又怎 不夠洞你用老二開洞啊?
你當3洞裝很易打出來啊?
材料也是 你能突然變一大堆材料出來嗎
守護神之魂 雞毛 貝殼 最好這些東西很易打出來
還有 強化失敗又會少一洞
一個零件3洞 強化成功1次 再強化-10%
你最好有超大量+30%成功
你最好有超大量金防
有課金想嘔台雙40也煩
motaswecx先生 請你好心的示範 弄一台雙40來看看
回復 支持 反對

裝備的洞數又怎 不夠洞你用老 ...
s022335 發表於 28-7-2011 11:18

那請問一下這部聖破娘強什麼好?(不知道WLK還是FLY好...

回復 支持 反對

破娘拿火山當跳用.......
拿其他會好D.....
音娘LG太大,吃彈......
但你大部份已tune了......
ma...本人未用過以上的作跳,問下/等其他人la

p.s.GP做跳ok ga ^^
回復 支持 反對

回復  噬神

=O=,還以為一定要雙40才強什麼的...
加了圖,看看有什麼改善的地方? ...
Billy356 發表於 27-7-2011 21:34

睇完你張圖@@
請問有課金定無課金
炮機主要都係火力優先
其次係防 反正你有高移 wlk20已經好足夠
am換做GP手(accel saber am)
BS同LG 用番佢自己既都可以
武器其實唔洗拎咁多
反正你唔係全彈機 1件主武已經好足夠
最多都只係拎多把護身用
由於音娘本身個定位既問題
要遊擊係冇咩可能 所以建議你拎一件長距離既武器(例:導彈長炮/火箭發射器
如果怕比人埋身既話 其實導彈系既武tune左速 打近戰都唔會太差
或者拎多把火手  但要記住 護身用武器 真係有必要先用
音娘 好少會近戰 除非你自己走太前或者對面有火男/狼/沙劍之類既衝陣格機  
見到果d就先拉距左距離先 再慢慢解決 (反正你有高移 tune高左tec之後 都夠力打停大部份格

雙40 so easy,只是你有無材料,仲有你雙40打遊擊?雙40最岩覺娘用,40fly+40tec
motaswecx 發表於 28-7-2011 06:34

果然有趣
你知唔知覺空既定位係咩=]
高速據點強襲 同雷帝一樣用法
開左翼都40飛無限boost啦
你tune40fly有咩用呀大佬
覺娘是tune tec&tgh
拎支光散去爆據 唔係打人呀
仲有 雙40好易? 我比隻龜你拎去雙40比我睇好冇?
都係果句 唔係部部機都要雙40 唔需要雙40既機
你係都要上雙40 只係浪費材料同ct 浪費時間整隻食物出呢

裝備的洞數又怎 不夠洞你用老 ...
s022335 發表於 28-7-2011 11:18

同意 我現在重課 要tune1隻騎士娘都tune到我嘔血(3high capa呀)
普通1隻狐娘 都要20洞才雙40 配裝都有限制
3洞裝嘛 叫他去超重課 抽一大堆機回來解體就有了
控cost反而才是重點
要低cost 武器又大限制
要多些武器選擇 ct又會過高
痛苦呀
另外有樣真的要強調一下
雙40不是必要的
有些機 雙40反而較差
例:騎士娘 Lsize蒼蘭 火男 核妹 覺雲等 還有太多不說
多數共通點就是ct 上到雙40 但ct過高反而變肥料
而且機體本身限制大
ct卡既數量同bd本身既ct上限 正正顯示一台機有冇有雙40的潛力
而武器的選擇 亦決定了有冇有雙40的必要性
例:機槍類 散彈類 火槍 激光 效果類武器(烏賊鞭 緩速槍 柏拉拉等)
所以呢 那隻第3代討炮王 自己不明白就說雙40雙40
其實我懷疑他可能連1台單40都沒有(默
因為他根本不明白雙40的意義
回復 支持 反對

破娘拿火山當跳用.......
拿其他會好D.....
音娘LG太大,吃彈......
但你大部份已tune了......
ma...本人未 ...
plk111 發表於 28-7-2011 15:06

恩....那聖破娘武器有什麼建議??
回復 支持 反對

睇完你張圖@@
請問有課金定無課金
炮機主要都係火力優先
其次係防 反正你有高移 wlk20已經好足夠
am換做GP ...
噬神 發表於 28-7-2011 16:27

我加了火手效果不錯0.0,以後就是要強TEC了,那請問GP手是什麼機的/打什麼拎?
同埋部機係公測果陣送....所以自己個bs同lg冇位強x_x
和請問圖那個破娘有什麼強化建議((之前想強40tec同40wlk((但決定唔到wlk定fly好...

回復 支持 反對

音娘20wlk高移已經足夠
想高性能就30吧
回復 支持 反對