打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 綜合音game吹水post

尋日響日本番番黎
關西真係好好玩

今次去日本除左睇景同食野,最主要有三個目的
1.音game
2.夾公仔
3.AC版艦娘

音gane嘛,黎到日本梗係玩CHUNITHM啦
其他既一係香港都玩得,一係香港冇但係就唔多好玩冇咩存在感(

新出既end of the world冇玩過,似我呢D連12都會fail既small potato完全唔敢玩(

發狂BMS(
紅譜其實唔難
紫譜嘛......

SEGA用實際行動表示:冬馬小三!

當然其他既都有玩,畢竟日本D機普遍靚D,而且有香港冇得玩既野

例如呢個leggendaria版既chrono drive

將EC推到上SS鳥,話時話CHUNITHM都收左呢首

唔知promotion定點,我響round1玩個陣係100yen兩局,玩jubeat既話比用paseli平

另外因為好多人排隊,街機艦娘淨係玩左兩次,開頭有D難適應,而且因為對面既攻擊可以手動閃開既關係,被打中會勁痛,皮薄既DD隨時一下大破
不過竟然開到閃卡
雖然只係蛐蛐長月(

夾公仔機...我學到個教訓
非不得已千祈唔好去Round1到夾,太過食錢,我響Round1夾左好耐淨係夾到一個(仲係符符碌碌咁一下子夾到),響其他地方夾就大豐收,有D地方仲教埋你點樣夾,這差距...

既然係音game版,所以講下左上角既Rasis III好了

前面既係響Tower Record度搵到既椰子合輯,有齊哂到目前為止幾乎所有歌
最近個首夏陽+一舞冇收錄到,嗯

同以前夾到既Rasis II擺埋一齊

竟然仲有特典
唔知響香港用唔用到
早知道既話我就響日本個邊用左佢先啦...

評分

參與人數 1樂點 +40 Bravo! +1 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 40 + 1 精彩

查看全部評分

回復 支持 1 反對 0

[H]mel 發表於 14-7-2016 00:35

尋日響日本番番黎
關西真係好好玩

我上次5月左右去大阪 round1 都係 100yen 2 play...可能係 round 1 特點?

關於個 rasis figure (http://p.eagate.573.jp/game/sdvx/iii/p/special/index.html)

唔多覺 香港ge 機有得入
回復 支持 反對

超級眼紅六神大....Orz

另外你講round 1果個100yen 2舖
我之前4月去京都大阪果陣都係一樣
回復 支持 反對

超級眼紅六神大+1
ここなつ Album唔錯,有d興趣入。
回復 支持 反對

?_>?

點解我會俾人眼紅, 明明只係去老秋而已, 再者今次冇走去中伏夾

btw, qubell id: TAKOTAMA
RIVAL ID: 60930003384839
回復 支持 反對

Well
荃金左機都FX-L制壞左
香港得番幾多部sdvx制係正常?

回復 支持 反對

qawsq 發表於 16-7-2016 19:39
Well
荃金左機都FX-L制壞左
香港得番幾多部sdvx制係正常?

起碼 MK88 2部都唔正常 www
回復 支持 反對

qawsq 發表於 13-7-2016 22:26
想問問玩緊DDR/pump it up 既玩家
如果一個完全無玩過DDR類跳舞機既人
入坑需要幾多時間?同埋個譜制要點睇

其實DDR係option裡面可以set返做「上去下」
PIU唔清楚有冇

利申 睇開「上去下」
回復 支持 反對

[H]mel 發表於 14-7-2016 00:35

尋日響日本番番黎
關西真係好好玩

我上年十一月去日本
如果只係講音G既話 我臨出發之前有諗過兩個目標
第一係玩Music GunGun
第二係玩GC 清晒香港冇日本有既歌
至於CHUNITHM呢...果陣我又唔係話好想玩既 諗住「玩到就玩 玩唔到就算啦」既心態就去左日本

但係去到日本之後
我亦都有間中玩下CHUNITHM
後來真係上左癮 可惜上癮果一刻已經係臨走之前果日

btw你好叉多戰利品
回復 支持 反對

Torchic╳小火雞 發表於 5-7-2016 09:17
咁我是但講d野囉

話說六神大岩岩先去完日本返黎

話說六神大同冥大去完日本之後
今次輪到Victor大去

(可惡 想去
回復 支持 反對