打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 死黑橘,屈得就屈,亂封帳

關閉 [複製鏈接]
我想問點解我搵唔到(樂豆點回繳)呢?
回復 支持 反對

我覺得呢個係3小既新活動名叫屈得幾多得幾多
特登搞d bug出黎比玩家跌落呢個陷阱再屈佢地$$ @@
唔比就告佢地xd
回復 支持 反對

有無人可以話我知 (樂豆點回繳)系邊ga
回復 支持 反對

星期一(4/6), 貴公司線上遊戲 永恆冒險  的商城/GASH 系統出現故障,玩家於商城購買點數道具後, GASH點數 ...
Chrissuen` 發表於 6-6-2012 21:20

星期一(4/6), 貴公司線上遊戲 永恆冒險  的商城/GASH 系統出現故障,玩家於商城購買點數道具後, GASH點數 ...
Chrissuen` 發表於 6-6-2012 21:20

吾知你地d人系未睇過新聞定天真喇。舉個成日社會上既新聞例子你就知你講D野吾經大腦。銀行ATM出錯,導致客戶去按錢吾扣自己D錢或部機嘔多好多錢卑你,
你第一時間就要同一時間向銀行職員講並還番D錢。 如果自己吾出聲攞左D錢,再卑銀行查番你就要賠錢嚴重坐監。 罪名系不誠實挪用他人資產。之前新聞有人拎左壞ATM錢17萬自己洗左。被判終生監禁。你吾信上網查。你依加例用bug買到野 同你拎出錯既提款機D錢一樣。人地公司吾告你算偷笑。 第二我估9成9你地D小學雞都吾記的同橘子簽左同意書,內容都有提到例用bug進行遊戲就要封帳。你地明知有bug都照買野。我只可以話抵死。sorry。我系甘直接。而且我相信同意書後面都有講。如果玩家同橘子有咩拗叫。利益歸橘子。我成日同人講一個人真系要讀多D書  一個人讀多D書先知自己有幾蠢。
回復 支持 反對

吾知你地d人系未睇過新聞定天真喇。舉個成日社會上既新聞例子你就知你講D野吾經大腦。銀行ATM出錯 ...
@杯仔@ 發表於 6-6-2012 22:14

中晒point~~
回復 支持 反對

吾知你地d人系未睇過新聞定天真喇。舉個成日社會上既新聞例子你就知你講D野吾經大腦。銀行ATM出錯 ...
@杯仔@ 發表於 6-6-2012 22:14

第一,請不要假設所有玩家都是貪心借bug購物,一定有人是買點後如常購物,但系統不扣的情況。這種情況下,又是你所講的小學雞嗎?
    第二,你所舉的是現實例子,在遊戲上,我們是以先付錢買點再在商城購物的系統,即是玩家有權動用金幣購物,跟意外獲得金錢不同,我們沒有真正的金錢。另外,我們拿到的不是真錢,如何去報案?想必有人已去信客服反應,這樣不已經是通知了客服嗎?
    雖然,當中可能真的出現有人藉bug無限購物,但總不能以偏蓋全,斷定全部購物的玩家為小學雞,請寧縱勿枉。
回復 支持 反對

第一,請不要假設所有玩家都是貪心借bug購物,一定有人是買點後如常購物,但系統不扣的情況。這種情 ...
jeffy6d 發表於 6-6-2012 22:27

結論.貪字得個貧

不過 唔貪仲慘
回復 支持 反對

第一,請不要假設所有玩家都是貪心借bug購物,一定有人是買點後如常購物,但系統不扣的情況。這種情 ...
jeffy6d 發表於 6-6-2012 22:27

我講既第二點就殺曬你D論點。E+簽左同意書=你簽左賣身契。玩家點講都輸。你仲有咩講? 你覺得佢不近人情當初你簽同意書就唔好按同意。E+先黎講=廢話
回復 支持 反對

我講既第二點就殺曬你D論點。E+簽左同意書=你簽左賣身契。玩家點講都輸。你仲有咩講? 你覺得佢不近 ...
@杯仔@ 發表於 6-6-2012 22:57

對,就是玩家點講都輸。
但就是代表在當日有購物的玩家都是小學雞嗎?況且,我們不是要堆番什麼,只是在玩家的立場如何評論這件事,即使簽了同意書,玩家都可以向客服反應不滿,讓客服/遊戲改進,我們都有這樣的自由。如果依你所說,簽了同意書就不用討論,不用投訴,那我們看到有什麼不公之事,都要忍受嗎?為何不當成是玩家和客服互相溝通,以改善質素?
   你即是認為現在玩家的討論都沒有用,故此,可以不討論不說話,有意見不發聲?那遊戲就不會進步,這是你願意看到的?
回復 支持 反對

1.你買完無扣點 用左 係你既錯啦
2.簽左合同
回復 支持 反對