查看: 7915|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[一般討論] 我知道這篇是一篇深度文,所以不求回覆

關閉 [複製鏈接]
成日都話android銷量好過ios,有冇腦架

講真.我個人認為ios好過android無限倍或者係我用開ios,近排先玩android...
講真 用ios既os 有幾多部? 十部以內
iphone 3gs,4,4s ipad,ipad2,the new ipad ,ipod 3,4
Android 呢? 咁普遍 . 銷量唔好過ios唔得喇
改個mon個size少少又出一部,加多粒核又出一部...
好心.我寜願你大執部機一次,都好過幾個禮拜出部新架喇

android同ios跟本冇得比.
觸控又做得唔夠人好
ios翻頁真係好似跟住隻手隻咁郁咁
lag都唔lag下, android 呢?
玩game又係呢個問題
android delay 既 玩條毛咩?

以上係講緊app store 同google play 既開發者比較
iOS 的開發者數量約為 Android 的四倍

資料來源:AppStore HQ

點比?
回復

ios翻頁真係好似跟住隻手隻咁郁咁
其實Android 都得. ==

lag都唔lag下, android 呢?
理論上Android d 高階機同 ip 喺差5多既.

玩game又係呢個問題
1.ios 有delay 既
2.ip4 打機lag 過Galaxy S

至於幅圖,我想問除左d 差app,有d 咩app 喺Android 冇?
仲有,app 喺好基本+炸,你知5知咩叫xda? 你望下xda ios 個版,再望下d Android 個版ar.
如果你仲喺5明,咁證明你根本5知點解Android 會上到泥.

ar,仲有,你幅圖差5多2年前+.
回復 支持 反對

此文絕有可能引起罵戰 .. 各回覆者請保持情緒控制
回復 支持 反對

意見 :
如樓主使用Android 後感到不滿   並與 iOS 比較 ..
為求公平 : 請使用 Android 最高階的機型與 iOS 最高階的機型比較
回復 支持 反對

回復 3# EY3P

得我同你姐. ==
    遵命,版主大人 o.o
回復 支持 反對

好有興趣知道你用果部android係咩機
回復 支持 反對

良性討論係好事黎
回復 支持 反對

以前的確系IOS既世界, 不過自從SII等等較強的Android機推出後, IOS的風頭無可否認俾Android搶左少少.

Iphone本人覺得兩個大缺點只系Mon既尺寸, 同埋均一較高的售價, 如果有人像用智能手機又唔想太貴, 咁就要選Android莫屬了

依家街上面, iPhone同Android用家比例應該6:4左右, 如果Iphone 5個Mon既尺寸再唔升級的話, 難保Android會在不久之後便可以追上Iphone了...
回復 支持 反對

回復 8# 黑夜舞魂

3.5望落去 好細
回復 支持 反對

睇尼你仲未深入了解android呢個系統,,,仲有,,,你紅字果句,好主觀wor,,引發罵戰既源頭,請自重

ip掃mon貼手機又如何,ios主要係著重用家體驗,,,奉行簡單風格,令用戶以最快,最方便的途徑下開啓應用程式
呢D唔代表ip既硬件特別強,你話android冇咩突破,我又不見得ios有咩突破

android唔洗多講,,,太多了

其實兩個os 跟本就行唔同既風格,,好與壞只係用家個人喜好
你呢個post只係以ios較好既地方去踩android不足既地方
完全冇作冇何比較去支持自己既論點,完全fail
得罪講句
此post毫無意義

0分,,,請重作
回復 支持 反對