查看: 44375|回復: 70
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 如何於樂古競投物品及回報問題方法

如何於樂古競投物品

近日SDOL的競投活動相信好多人都已經知道
雖然有部分會員已經清楚點樣去競投...
但都再向大家講一講啦.. ^^

在網頁上方可進入開始競投

選取競投那項物品
例如 : 6/17送!《SD高達online》三週年幸運大抽獎
按圖進入

於競投前請先閱讀有關需知. 於本次例子可見紅圈

閱讀後可進行競投
根據說明
1) 先出價,當你出價後系統會扣除你出的分數,當其他會員出價高過你,分數將退回給你!
2) 最後競投開始計起20分鍾,如沒有人再參與競投,最後競投者將得到競投物品! 投得者可以到 >我的競投< 查詢序號。

成功後..紅圈就係你所競投到的序號
藍圈則是換取的地方*

http://prize.gameone.com/index.php?id=159&page=1

*: 本次例子可能與其他競投活動未必相同

成功BID到序號既話,記得自行CAP圖/COPY底自己既序號做保存
因為[我的競投]入面既紀錄會不定時刪除
所以,請記緊留底,以免出現損失

如會員再有問題可於本帖發問
為保持版面整潔 外面如有問題帖..將會被刪除

.................................................................................................

處理問題方案
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4362911

大家可到下列網址查詢
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4362912&extra=page%3D1

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
閃靈* + 100 熱心協助

查看全部評分

回復

我今日真係學到...好~多野啊請問餅主哩個序號中左咩
回復 支持 反對

每次去到5分鐘就有人參與競投orz
回復 支持 反對

雖然知左都幾耐下
但係無樂點唔夠人做/_\
回復 支持 反對

我今日真係學到...好~多野啊請問餅主哩個序號中左咩
疾風乂軒 發表於 17-6-2012 14:44

其實重點唔係尼度..but都循例再講講而已= =
    序號18號先開始wo
回復 支持 反對

序號18號先開始wo
風乂 發表於 17-6-2012 14:47

小弟無知無留意:handshake
回復 支持 反對

小弟無知無留意
疾風乂軒 發表於 17-6-2012 14:50

又唔洗咁講既==
回復 支持 反對

序號18號先開始wo
風乂 發表於 17-6-2012 14:47

唔貪心,中部飛翼EW都夠了.
回復 支持 反對

唔貪心,中部飛翼EW都夠了.
運命之炎厄 發表於 17-6-2012 15:03

唔中g同item 都開心了   今次咁多序號..唔知會唔會分簿左
回復 支持 反對

我好似比佢食左我d樂點
回復 支持 反對