查看: 4109|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

60LV 後十字軍的配點討論 (大家一起研究一下)

小弟玩開全攻型十字、純冰冰女同全補型聖徒~~ 見岩而家開60LV,所有職都有好多方面既發展,而家配左個60LV後既全攻型十字配點出黎同大家討論下仲有冇可以改進既地方,大家比D意見啦~~ (不喜勿插~~)

http://dn.duowan.com/s/t4/crusader.html?QJMJM0EQgRolxSLhLTvQVV|48$107$12

牧職技能方面︰
基本上除左治療滿,盾擋點到5之外,其他被動既有用既我都點滿,而牧職既攻擊技方面試過晒所有設定,真係冇乜鬼用,浪費好多點之餘仲要點滿攻擊都唔高... 尤其係以前牧職既神技--連鎖閃電,T4後點滿都只係垃圾,所以點1黎要佢減光抗既效果算,點高都唔會增加減光抗既%~~

賢者技能方面︰
十字架、雷衝、雷霆一擊同破甲呢四招賢者必用攻擊技唔滿真係唔好做全攻十字~~ 激怒、神格點滿係可以做埋半坦~~ 鋼鐵點2黎做緩衝~~ 信念點滿黎加強光屬攻擊~~ 其他路過~~

十字軍技能方面︰
審判力量1點就夠,小化身點滿都只係多2%,雖然點滿可以岩岩好CD時間,但小弟已經有A紋,只係差1秒,基本上都係長駐技黎~~ 十字架EX必點啦~~ 而審判錘(即小飛錘),以前T3已經勁好洗好用,爆擊率仲好誇張添,而家可以點滿,更加加強佢既攻擊力,十字軍神技黎,必滿吧~~

以上就係小弟既虛擬配點同評價,請各位大哥大姐一齊討論下啦~~ :handshake
回復

我覺得神格唔洗爆LV-,-
回復 支持 反對

我覺得神格唔洗爆LV-,-
銀魂乂 發表於 13-7-2012 17:26

個人覺得爆神格果33秒,加起盾擋真係可以做到互替,用鋼鐵既緩衝時間可以少好多~~ (我個會長都係咁話,唔洗爆神格,反而佢推薦爆鋼鐵~~ 佢話鋼鐵好用過神格~~ 我未做過坦... 所以唔係太清楚....) 大哥有冇D實際例子或意見?唔該你~~
回復 支持 反對

我就係咁既...神格5LV 鋼身1LV 用黎點出元素環
因為無元素環既坦成日比人排斥(此為小弟意見
回復 支持 反對

我就係咁既...神格5LV 鋼身1LV 用黎點出元素環
因為無元素環既坦成日比人排斥(此為小弟意見 ...
銀魂乂 發表於 13-7-2012 17:56

嗯嗯... 高見~~ 其實我都有諗過抽點去點出元素環~~ 但係基於我係半坦~~ 或者係副坦,即係隊中有坦,到打大綠時雙蜘蛛時我分擔一隻咁樣... 輸出先至係主要... 所以先冇點元素環... 或者以大哥你意見都好~~ 反正而家龍谷好多時都缺坦,全攻十字真係有時會比人排斥,襯而家開60LV,一於做個可攻可守既坦都好~~

而家我改成神格LV5,鋼鐵可以點到LV2,元素同信念都滿~~ 咁樣會唔會好D呢?(LV5神格可以多出1點黎比鋼鐵~~)
回復 支持 反對

其實我諗緊D反擊技學唔學好
回復 支持 反對

[quote]小弟玩開全攻型十字、純冰冰女同全補型聖徒~~ 見岩而家開60LV,所有職都有好多方面既發展,而家配左個60LV ...
monsterbb100 發表於 13-7-2012 14:17 [/qu

可唔可以post埋劍鬥士t4配點
我都有玩十字,但我睇左半糖t4十字,佢話落雷同連鎖電刀點滿,刀好高攻下,但點解唔點滿
我想做主攻,大大有冇主攻配點,但唔知道坦係咩
回復 支持 反對

認真講句..你打PVE有幾何會用落電
回復 支持 反對

認真講句..你打PVE有幾何會用落雷
回復 支持 反對

我有十字 同 聖騎

神格對於十字軍pve黎講等如廢技
十字軍做打手打怪時好少會出神格
做坦時
好多時有d半桶水坦就會以為
神格+盾檔+鋼鐵+化身 可以無限loop無敵
但系你實制坦落就會知
坦怪時
多數看情況開鋼鐵/盾檔/側滑就得
因為就算你挑左怪
怪亦不會無時無刻追住你打...所以你不用無時無刻在loop那幾招
其實你大部份時間都在輸出
破甲/審判錘/十字/雷霆等
等怪攻擊你時你先會出檔技(如果熟..好多時..有d招..頓檔都唔使出...側滑就避島)
神格我唸爆頭...就只有在5r克拉汗...火/冰/捉人..要坦企定定時...先會用到
建議點2-3點就得

神格我自己覺得是為聖騎而設的
由其是打pvp...用黎 :雙反斷招+輸出+存守護點數
十字軍如果點數夠而喜歡pvp都可以點高神格 出雙反

十字軍如果本身有固定團...而自己不是主坦的可以不出元素
如果冇固定團...重夠膽死不點元素的....就祝你好運喇;P
回復 支持 反對