打印 上一主題 下一主題
收起左側

60LV 後全輔全補聖徒的配點討論 (大家一起研究一下)

小弟玩開全攻型十字、純冰冰女同全補型聖徒~~ 見岩而家開60LV,所有職都有好多方面既發展,而家配左個60LV後既全輔全補型聖徒配點出黎同大家討論下仲有冇可以改進既地方,大家比D意見啦~~ (不喜勿插~~)

http://dn.duowan.com/s/t4/saint.html?K8BuDcYfC77TH9B2evoNV|47$107$13

牧師技能方面︰
盾擋點5黎保保命,治療必滿,其他有用既被動技可以滿就滿,精神掌握點2因為最後果1點唔知點好,分埋落去咯,精神訓練滿係怕T4超食MP,聖徒冇MP等如死得,連補血都冇MP,即係叫聖徒企響度等死.... 而以前T3神技---連鎖閃電響T4變左廢技,所以點1黎要佢減光攻效果算~~

祭司技能方面︰
聖徒主要食飯技電杖、血杖滿左佢,奇蹟點1係因為點2都只係加強攻擊,全輔全補唔係主攻擊,所以小弟寧願留黎點天堂審判,以便隊中有其他聖徒,就可以用天堂黎做攻擊好過加強奇蹟既攻擊力.... 3招buff技必滿,魔杖掌握加強魔攻,都要滿,其他技只係增強聖徒既攻擊,唔洗再令聖徒遊手好閒插插杖就算~~ 而雷爆小弟點滿係因為點滿後,爆果下真係爽歪歪~~ 字面數字好高,用黎清群怪正死(當然要觸晒電啦~~),神聖之光(即男版防狼技),用黎推開怪一流,但點多冇用,點1就夠~~

聖徒技能方面︰
血盾小弟響T3時已經發現好有用,可以頂替奇蹟,而點爆仲有60%回血量,所以小弟T4點滿佢~~ 衝擊之手響T3時,全部杖出齊(包括奇蹟,同用左A紋既電杖,全部加埋6支),再一野放,會勁強(打大貓時,小弟聖徒只得1萬魔攻,用呢一招一野KO第一關既Boss),60LV可以點滿喎,仲唔點咩~~ 電杖EX... 聖徒搵飯食技,必點啦~~

以上就係小弟虛擬出黎60LV T4版既聖徒配點,請大家多多指教~~ :handshake
回復

小弟玩開全攻型十字、純冰冰女同全補型聖徒~~ 見岩而家開60LV,所有職都有好多方面既發展,而家配左個60LV ...
monsterbb100 發表於 13-7-2012 15:12
= =........我唸你未看曬聖徒t4的 資料
1.閃電風暴t4是神技...冇點高是最大敗筆!!(全補型 都要必點高!!...最少點6吧...一系點1 = =")
2.衝擊之手要配備掌握之手點高(-cd時間+持續時間)才能達到最高效果輸出(外+強控場 能力)
其他冇0羊問題
回復 支持 反對

我覺得連鎖都係高輸出....所以我點到16..
我神聖風暴點到去6...因為好好用,,,推開d怪,,,自保招,,
血杖,治療,一定點滿啦
Buff都點滿晒.
雷電之手...滿
聖光十字架..2
回復 支持 反對

= =........我唸你未看曬聖徒t4的 資料
1.閃電風暴t4是神技...冇點高是最大敗筆!!(全補型 都要必點高!!... ...
kito007 發表於 14-7-2012 04:55

講得岩! 所以小弟決定放棄天堂審判,另外左邊全行只點1,黎將神聖十字架點到11同神聖風暴點滿,字面數字真係好可觀~~
回復 支持 反對

講得岩! 所以小弟決定放棄天堂審判,另外左邊全行只點1,黎將神聖十字架點到11同神聖風暴點滿,字面數字 ...
monsterbb100 發表於 16-7-2012 20:53

你一定要點滿 雷電效應
雷電效應 太強了
扣得仲多過連鎖

十字架點1就好了
or點2
回復 支持 反對

講得岩! 所以小弟決定放棄天堂審判,另外左邊全行只點1,黎將神聖十字架點到11同神聖風暴點滿,字面數字 ...
monsterbb100 發表於 16-7-2012 20:53
= =......閃電風暴=雷電效應...不是神聖風暴
回復 支持 反對

哦~~ 誤會左~~ :lol
咁唔點天堂審判,雷暴點1,電光箭點1,雷電效應滿,神聖十字架點2,神聖風暴點6,咁就岩岩好夠點~~
回復 支持 反對