查看: 151931|回復: 578
收起左側

[綜合討論] [NAKUZ獨家]全球最厚血少林玩家溫鑑良訪問

經過測試使用google chrome遊覽器有可能導致亂碼,如果遇到以上情況請轉用IE。

本文稍微多字,請耐心觀看
所在伺服器:逍遙子
遊戲名稱:天龍八部
報導日期:2012年7月14日
訪問內容:專訪世界最強少林

人物名稱:溫鑑良
人物等級:119級
人物門派:少林
人物實力:世界上首屈一指的最強少林

寵物
2012_07_14_19_21_02_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_20_59_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_20_57_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_20_56_逍遙子_大理_nakuz.JPG
裝備圖
2012_07_14_19_46_13_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_11_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_10_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_09_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_08_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_07_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_06_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_05_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_04_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_03_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_02_逍遙子_大理_nakuz.JPG 2012_07_14_19_46_01_逍遙子_大理_nakuz.JPG

小記:Hi,你好XD我是NAKUZ記者站的,可以採訪你下嗎?
溫鑑良:5567?
小記:嗯嗯
溫鑑良:你唔?玩逍SER架咩
小記:唔喺丫我玩新ser之前南ser
小記:可以到大理校場接受訪問?

溫鑑良:OK
溫鑑良:第二D SER訪問我做咩
小記:想增加天龍版人流嘛XD
溫鑑良:查實如果果個記者站唔?分開另一個版可能多人睇D
溫鑑良:因為而家要禁入去所以冇咩人睇

小記:嗯嗯我會反映下
溫鑑良:等我一陣,換緊金
小記:好
溫鑑良:好了

開頭:
小記:甘開始啦XD
溫鑑良:好
小記:你玩天龍八部這個遊戲幾耐了呢?
溫鑑良:3年左右
小記:原來甘耐啦
小記:你當初選者少林這門派是出於咩原因啊?
溫鑑良:果時其實冇咩特別,因為自己本人好鐘意武術,所以就選少林
小記:原來喺甘。你講得岩 天下武功出少林嘛
溫鑑良:對,但起初少林真係比人睇到好低
溫鑑良:果時個個都話少林廢,又低攻

小記:玩左3年多 你覺得少林係一個點樣既門派?
溫鑑良:我自己覺得少林係近攻單P黎講絕對係無敵,當然係指同石底下,對遠攻如果識得打既話都唔算難。
小記:嗯冇錯少林喺好強大 只不過花費稍多
小記:答返你頭先個問題先 人地認為少林渣所以你就玩少林,想話比人知道少林都可以好勁?
溫鑑良:都可以算係其中一個既原因,果時華山少林好小嬴,有時我地都會叫晒勁果班去一齊打。
小記:原來如此,這個情況不但只是在逍ser 其他ser也是一樣的。
小記:少林以血牛聞名,你現在多少血了啊?

溫鑑良:如果加埋65技就200多萬了
溫鑑良:未開技就176萬左右
溫鑑良:而家冇著裝就125萬

小記:如你所願 你現在作為全世界最多血既少林你有咩感受?
溫鑑良:老實講,感覺就好似打爆機咁樣 haha,覺得已經冇需要晒錢去換裝換石,而家已經好足夠,不過最覺得滿足既喺血比國服多,雖然好多人都覺得靠真丹唔算勁過人,不過老實講我自己全6石果時都做到65萬血,我好相信同期國服既6石少林冇可能做到呢個。
溫鑑良:因為我堅持要換晒8星裝先尚7石,所以一路以黎都?以收裝為住

小記:但喺呢大陸冇得食真丹XD 遲下龍紋出又到入點既時後了
溫鑑良:我其實都已經有7,8個月冇入點了..我食真丹果時都?用番手頭尚剩番果幾百張點..如果入點食既話可能就唔至200萬了
小記:其實好多人都想問你一個問題
小記:就係你搞真丹用左幾錢

溫鑑良:果時手頭尚太約剩番300-400張點左右,全部用晒黎收真丹,當中有十幾廿粒比左我老婆食
小記:哇
溫鑑良:用晒d點之後我就一路到而家都冇再買點
溫鑑良:始終天龍唔更新,人流少,都冇必要再入點

小記:甘又喺既
溫鑑良:反而家享受下係天龍周街行睇風景既樂趣

中段
小記:好了到下一Part問題
小記:你覺得少林最大既對手喺咩派?
溫鑑良:峨嵋吧
溫鑑良:如果對方尚左玄抗既,跟本冇咩可能打得死

小記:但你200m血 正常沒有峨眉能擊敗你把
溫鑑良:玄抗峨嵋應該有機會,不過冇抗既60-70m峨嵋有重樓既話都可能得,我老婆60m血重樓,都可以打到我差唔多死,不過當然?試好多次先有咁既較果,因為要中好多次重樓先得
溫鑑良:但係正常冇食丹既情況下,少林打峨嵋係好難
小記:這個ser有峨眉70m血?!.!
溫鑑良:呢個我唔係好清楚...
小記:如你所講峨眉克少林,你有冇咩方法解決?
溫鑑良:沒有 haha,我諗只有重樓先可以解決呢個問題
小記:上抗你認為能解決?
溫鑑良:咁就要睇下個少林多唔多血
溫鑑良:我見過有唔少全冰抗既少林都係唔夠峨嵋打
溫鑑良:始終峨嵋呢個派?比較優勝

小記:haha就好似你一樣 200m血應該磨曬峨眉d氣了~
小記:甘你認為少林邊幾招技能比較雞?

溫鑑良:姐係冇用?
小記:嗯嗯 廢/冇用
溫鑑良:講真,我覺得d技係好好用,只係cd既時間較長好唔方便
溫鑑良:你就係要我選一個我都選唔出

小記:好小人有你這種看法@@其實好多人覺得少林唔洗技術,甘你覺得岩5岩?
溫鑑良:技術比較小可能?,但唔會唔洗技術,始終我見到好多人用攻狀去打逍遙,武當果d派

尾聲
小記:原來係甘。好啦終於去到最後一Part XD
小記:作為200m血既少林 依個ser有冇人可以贏到你/令到你感到威脅?

溫鑑良:除左玄抗既ec之外,其他就冇
小記:你係咪一直堅持玩少林,期間有冇試過其他的職業?
溫鑑良:冇,其實起好早期我已經換晒全6石,之後果兩年都係不停收8星裝,整到樣樣野都完美,就算喺一點體我都會諗方發加
小記:甘你都講得岩 投資左甘多
小記:你在這遊戲咩事係令你悲傷或快樂過?

溫鑑良:識到我老婆喺最快樂既事,其實以前都成日為打交既事而動氣,不過而家人大左都冇再為GAME既事勞氣
小記:嗯嗯其實我發現好多玩家都放曬ac,城頻好清靜
溫鑑良:係,隻GAME既代理的確做得好差
溫鑑良:我自己都覺得真丹係應該有限制

小記:嗯,所以你認為遊戲公司要補救?
溫鑑良:補救既方發我諗就只可以?盡快推出天龍3,始真丹事件對遊戲?有影響,不過主要既影響?隻GAME唔更新做成
溫鑑良:冇新野玩,好多人都爆LV

小記:估計明年初才好推出吧...
小記:有冇lum過向遊戲公司提出意見,盡可能的讓少林強大起來?

溫鑑良:不用了吧,現在少林已經很強大
溫鑑良:要整勁D,都應該整勁D其他派先

小記:好啦問題問曬啦XD 多謝你呀 甘忙都抽時間接受訪問 可以穿尚裝備嗎?
小記:想影下裝備圖

溫鑑良:好喇,反正我都好小玩
溫鑑良:平時我唔比人睇架

小記:多謝,需要搵埋你老婆合照嗎?
溫鑑良:唔洗了
小記:你有冇野想同大家講@@
溫鑑良:我想多謝逍SER同我玩過既朋友,即使?敵幫友幫都好,呢幾年玩得好開心,以後可能冇咩時間玩,所以好多謝佢地
溫鑑良:特別感謝我老婆

小記:好啦 最好有個請求可以比大家睇下你屬性圖?
溫鑑良:好,咁我番去加加血先
小記:嗯甘你nakuz比圖我啦
溫鑑良:OK,THX
小記:最後感謝接受訪問

最後獨家送上溫鑑最新屬性圖
回覆後可見
請勿以無關/垃圾內容作回覆否則一律按版規處理

遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

評分

參與人數 6樂點 +100 Bravo! +6 收起 理由
浪跡天涯002 + 1 原創內容
kelvin4leung + 1 獨家專訪
dolphin413 + 1 不錯
tommy4003 + 1 溫生19.5萬外防太強大= =
也碌都有 + 1 精彩絕倫 回味無窮 銘記一生 加分 ...

查看全部評分

回復

期待佢既屬性圖,所以決定留名
外防為亮點
雖然知佢全加體,高外防是預計之內,但係18m外防簡直令人驚訝
其實仲有佢既身法同玄攻仲可以增加,因為見到佢既身法同玄攻雕文只係1lv
回復 支持 反對

支持呀!!!多謝版主同溫仔的對話
回復 支持 反對

10lv雕文只會在大陸出現..但溫少竟然做到了
回復 支持 反對

5567好波
回復 支持 反對

勁到.........無言
回復 支持 反對

支持溫生 希望一睹屬性圖
回復 支持 反對

強大:lol