收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
好了係時候計下數

假設要開到最尾
即係63排燈籠
假如以每排23蚊(8+10+5)計算 總共花費即係$1449

最慳錢既方法 就係每日剩係玩一輪GF、DM同jubeat
咁樣就可以用一日既價錢 賺兩排燈籠
假如以每排23蚊計算 咁就由本來打63輪縮減到32輪
即係總共花費$736
假如每排22(8+10+4)蚊黎計 就即係$704

嗯...
回復 支持 反對

呢個時候就要介紹一樣野
叫做set list
即係一個list裡面有幾首歌 順次序比你打

簡單黎講 你禁個HELP掣 然 ...
Torchic╳小火雞 發表於 1-8-2012 21:29

ポピュラースタンダードステップアップ

上面呢d...係咪內藏好多首歌呢?
好了係時候計下數

假設要開到最尾
即係63排燈籠
假如以每排23蚊(8+10+5)計算 總共花費即係$1449

最慳錢既 ...
Torchic╳小火雞 發表於 1-8-2012 22:12

上面的計算方法太驚人了.=
其實我最怕到時有必要打アルストロメリア,因為我根本未解禁呢首歌

有冇人已經解禁左呢首歌,真想到時R歌
回復 支持 反對

ポピュラー→スタンダード→ステップアップ

上面呢d...係咪內藏好多首歌呢?

上面的計算方法太驚人 ...
六神綱 發表於 1-8-2012 22:38

唔多
ポピュラ裡面有3首
スタンダード同ステップアップ裡面各5首
即係話如果鋪鋪打set list,5鋪左右就搞定,如果入到extra stage就更快了

我覺得麻煩的係gfdm裡要解pleasure box個2首
分別要2000同4000LP,都唔知打課題曲個陣拿的LP夠唔夠開哂......

水仙百合方面,除左同人r之外,可以等8月14,29同埋9月14這3日,bonus曲就係水仙百合
那時候應該剛好就打到最後一個攤位(TAG)了
回復 支持 反對

簡單d黎講,,係咪拎燈拎到咁上下就要打課題歌??
唔打課題歌=拎唔到果首??

p.s:水仙百合歡迎搵我r a"a
回復 支持 反對

第四首已經解禁了!
回復 支持 反對

回復 15# edward2930

youtube已經有片第2首"Rush!!"EXC....
http://www.youtube.com/watch?v=7pG_byEzvM4
回復 支持 反對

Rush!!初見SSS 1miss
回復 支持 反對

6個燈籠真系好攞命!
今日全日都系機鋪過=.=

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
lll161616 -10 根據版規A8

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 18# edward2930

樓上仁兄要善用編輯帖子同刪除帖子功能呀,如果唔係被扣到負分唔知仲有冇得發言- -
講開又講,你消錢既程度都幾西利罷了..

我最後都係決定以最慳錢既方式打GFDM黎開錢,今日都打左一鋪,暫時只開了歌之翼..
回復 支持 反對

請善用編輯功能.....

4位數.....我瘋了
回復 支持 反對