收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
唔計
要開左鋪先開始計

===================

另外Kors K果首的確係體力譜面黎(個人感覺
按照最初開果三 ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-8-2012 19:23

我開左歌之翼 之後係咪玩哂kors k 果4首歌就開到rush!!?
回復 支持 反對

提示:我計完黎
如果想用最少錢黎解呢
根據香港而家市價(jb5;gf8;dm10)黎講
最少要$685+26日時間
(不過有1局你一定要開到extra@xg)
如果想要詳細指南既...我可以post埋既(?)
回復 支持 反對

我有個問題呢

GFDM的那個Extra stage點先入到,主要係針對某些相關的曲目呢
回復 支持 反對

唔會,頭Stage你玩過就ok
lll161616 發表於 2-8-2012 16:55

問題係我連GFDM都未玩過正係玩過jubeat...吾係話要3樣野玩過先囉到歌架咩@@?
如果正係話玩jubeat就能解歌既話我當然會去解啦- -''
回復 支持 反對

我有個問題呢

GFDM的那個Extra stage點先入到,主要係針對某些相關的曲目呢
六神綱 發表於 3/8/2012 09:07

嘛~EXTRA STAGE好似係要3tunes內累積D成積去開,最多5Tunes

===============================================
樓上頭2 Stage唔洗擔心,因為只係同Jubeat有關,而且,打過就ok,至於3rd Stage......

=================================================
我DM都唔係好掂-,-
回復 支持 反對

嘛~EXTRA STAGE好似係要3tunes內累積D成積去開,最多5Tunes

=========================================== ...
lll161616 發表於 3-8-2012 09:37

那點樣玩架GFDM...點樣控制及點樣開ac??
回復 支持 反對

我開左歌之翼 之後係咪玩哂kors k 果4首歌就開到rush!!?
下..唔係掛 發表於 2-8-2012 21:57

唔係,係要每部機拎3個燈籠先,
    之後先開始打歌曲,
    你拎左3個燈籠之後,
    個舖頭入面會有指示要你打咩歌曲(有名有圖)

那點樣玩架GFDM...點樣控制及點樣開ac??
yanho123 發表於 3-8-2012 09:47

開ac好易,你一入卡你就識..
    真係唔洗多講..
    唔識挽更加唔洗怕..佢第1舖有教學@@
    但係GFDM我成日睇錯野禁左RANDOM 全曲....

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 2 感謝幫助

查看全部評分

回復 支持 反對

DM方面求救,去到3.XX已經搞唔到

有冇人可以幫幫手,個首3.XX搞到我開唔到DM的4個大夏祭FOLDER

反而GF方面仲勉勉強強過到
p.s.有冇人可以詳細d解釋EXTRA STAGE要咩條件先入到
btw,DM有冇得SET AUTO腳踏之類的,如有的話,應點樣SET?
回復 支持 反對

有冇人可以幫幫手,個首3.XX搞到我開唔到DM的4個大夏祭FOLDER

反而GF方面 ...
六神綱 發表於 3-8-2012 14:20

真係幫你唔到...我連1.6x都fail= =
回復 支持 反對

反而GF方面 ...
六神綱 發表於 3/8/2012 14:20

DM可以set auto.....按Help,轉去Setting....
(第一首打3.xx,第2首打最易果d,第3首打另一首,一曲保證架)
回復 支持 反對