收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
我開左歌之翼 之後係咪玩哂kors k 果4首歌就開到rush!!?
下..唔係掛 發表於 2012/8/2 21:57

唔係 上面都說了
總之你要儲多3排燈籠先
即係將紅框裡面既所有燈籠都著起晒去

然後先去打kors k果四首歌
(留意一下 未著晒之前就去打 係唔會計

DM方面求救,去到3.XX已經搞唔到

有冇人可以幫幫手,個首3.XX搞到我開唔到DM的4個大夏祭FOLDER

反而GF方面仲勉勉強強過到
p.s.有冇人可以詳細d解釋EXTRA STAGE要咩條件先入到
btw,DM有冇得SET AUTO腳踏之類的,如有的話,應點樣SET?
六神綱 發表於 2012/8/3 14:20

其實set list你唔打都得
果4個大夏祭list只不過係方便你搵歌
又即係話 只要你記得你要打d咩歌 你其實可以禁HELPFREE SELECT
然後搵返果d歌 打一次就得(唔駛合格

good-cool果兩首ok難搵
AROUND 40我記得係XG2既歌黎
或者你不斷禁下掣 直至見到以歌名開頭做分類果陣 揀A~B就搵到

至於首憧れのボディービル!!就係XG1既 或者搵「あ」行就得
之後既Restart同ROT RMX之類 搵R應該就可以了
達見惠就...你開到先再講啦

=====================

同埋EXTRA STAGE GF同DM條件一樣 不過呢個要用到少少數學
每首歌拎SS就3分 拎S就1分
拎A就-1分 拎B就-3分 拎C就-5分 (拎D既話你可以放棄了
打晒三首歌之後 果三個grade加埋係1分或者以上就會有EXTRA
一般都係S+S+A既方式入架啦(如果一開頭好彩拎個SS就仲輕鬆
回復 支持 反對

唔係 上面都說了
總之你要儲多3排燈籠先
即係將紅框裡面既所有燈籠都著起晒去

然後先去打kors k果四首歌
...
Torchic╳小火雞 發表於 3-8-2012 19:59

咁咪要打好多次GFDM $$
BTW 我禽日第一次打DM勁險  最後一首先FAIL左腰斬
回復 支持 反對

下..唔係掛 發表於 3-8-2012 21:02

好想知你failed在咩難度上呢?

呢種感覺係....同病相憐呢....
一於聽日試試用FREE SELECT
回復 支持 反對

好想知你failed在咩難度上呢?

呢種感覺係....同病相憐呢....
一於聽日試試用FREE SELECT ...
六神綱 發表於 3-8-2012 21:06

我fail起0.6咋好似=.= crazy for you..
之前果2首都係0.6左右都有B 我都唔係好明點解fail..
回復 支持 反對

我fail起0.6咋好似=.= crazy for you..
之前果2首都係0.6左右都有B 我都唔係好明點解fail.. ...
下..唔係掛 發表於 3-8-2012 21:14

我諗...會唔會個detection出左問題呢

呢幾日玩試過無啦啦禁岩時間禁岩位依然miss的
回復 支持 反對

下..唔係掛 發表於 2012/8/3 21:02

咁就好彩啦
第三首真係不妨揀d難少少既歌 死左都冇所謂 反正都最後一首

呢幾日玩試過無啦啦禁岩時間禁岩位依然miss的
六神綱 發表於 2012/8/3 21:16

GF既話
neck button係可以早少少禁定
然後等果粒野去到判定線果陣 你先pick落去

假如你等到粒野去到判定線 你先禁neck button+pick既話
好容易會有miss
回復 支持 反對

今天意外收獲~
回復 支持 反對

講起大夏祭..

我而家先玩左1舖jubeat..

但我玩左n 次GF....

次次見JUBEAT 咁多人  都走左去玩GF & DM ...
===========================
Btw  今日玩Excelsior Dive ( REG-G ) Clear左..  雖然係拎c..

但係覺得Excelsior Dive ( REG-G )  都幾易下..

起碼唔洗exp or above 個d  要loop 個段要轉手既 10 幾次...
回復 支持 反對

講起大夏祭..

我而家先玩左1舖jubeat..

但我玩左n 次GF....

次次見JUBEAT 咁多人  都走左去玩GF & DM .. ...
hosum2007 發表於 4-8-2012 01:15

我會認為係好事黎..
    JUBEAT始終係熟手+最鐘意挽既機
    挽完dfDM之後先挽JUBEAT係爽好多(先苦後甜??)
回復 支持 反對

我琴晚去玩...
我叫個機友幫我do卡開歌(結他)..
點知佢話我張卡do吾到...我自己試又係咁...但鼓機又do到喎...jubeat又玩到喎!!
而家搞到我開吾到歌...仲有明明打左鼓機但又冇燈籠..點解??
回復 支持 反對