收起左側

[GF/DM] [給新手的] 打XG3的注意事項(已增加機台位置)

關閉 [複製鏈接]
補充左d關於租鼓棍既野

不過講起呢樣
其實我想買鼓機專用既鼓棍(即係好似一般鼓棍 但係個頭唔係圓頭咁樣 棍柄有個膠套)
但係唔知點入手
回復 支持 反對

補充左d關於租鼓棍既野

不過講起呢樣
其實我想買鼓機專用既鼓棍(即係好似一般鼓棍 但係個頭唔係圓頭咁樣  ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-8-2012 23:51

你所講既係米成支棍頭尾一樣粗個隻呢...
其實tomlee都有得賣...大約$70-80一對
不過包膠係我地d玩家自己買黎包ga炸
唔係有一對棍本身係包左...大約$50包膠費
不過另外日本有鼓機高手專用向包膠紅棍賣
係香港呢邊間中有d論壇都會有人問有無人想訂的
大約$150一對

個人覺得呢種棍係米真係比圓頭好用就真係因人而異
但係佢係比正常棍輕身 打combo無咁易手攰
回復 支持 反對

補充左d關於租鼓棍既野

不過講起呢樣
其實我想買鼓機專用既鼓棍(即係好似一般鼓棍 但係個頭唔係圓頭咁樣  ...
Torchic╳小火雞 發表於 12/8/2012 23:51

http://hk.f1.page.auctions.yahoo ... 993890?u=connie_ysh

你覺得點,其實yahoo仲有d 15$1對既,抵玩
========================================
紅棍
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b21489930
回復 支持 反對

你所講既係米成支棍頭尾一樣粗個隻呢...
其實tomlee都有得賣...大約$70-80一對
不過包膠係我地d玩家 ...
danny仔仔 發表於 2012/8/12 23:59

我試過用紅棍
發現真係好輕身 所以先考慮想買
回復 支持 反對

我試過用紅棍
發現真係好輕身 所以先考慮想買
Torchic╳小火雞 發表於 13-8-2012 00:09

不過係米真係會令自己勁左就睇人啦...
因為我有個fd要支棍重身少少先出到per~
我就打算遲下支棍斷先買支玩下~

你覺得點,其實yahoo仲有d 15$1對既,抵玩
========================================
紅棍
...
lll161616 發表於 13-8-2012 00:05

$15或$35個d係米二手ga....有無可能咁平- -
如果唔係二手咁應該係國產啦
回復 支持 反對

我唔知用紅棍之類會唔會令到自己勁左
不過最起碼可以打得冇咁辛苦先

(p.s. 太鼓棍我反而有兩對
回復 支持 反對

我唔知用紅棍之類會唔會令到自己勁左
不過最起碼可以打得冇咁辛苦先

(p.s. 太鼓棍我反而有兩對 ...
Torchic╳小火雞 發表於 13-8-2012 11:54

我都想用支輕少少既棍....依加個支打體力歌麻麻地
我太鼓唔係成日玩....只係打到鬼5星以下....
回復 支持 反對

我是打太鼓出身的
打打下就走左去打jubeat(果陣仲係2代)
然後近排就開始咩都玩下咁...嗯...
回復 支持 反對

我是打太鼓出身的
打打下就走左去打jubeat(果陣仲係2代)
然後近排就開始咩都玩下咁...嗯... ...
Torchic╳小火雞 發表於 13-8-2012 19:58

原來係咁....我一開始就打dmgf先..後來就咩都打下咁
除左rb..IIDX..pda個邊無咩玩過
回復 支持 反對

我加了價格的欄目,雖然大家都知,始終係資料黎既
回復 支持 反對