打印 上一主題 下一主題
收起左側

到底分手是否正確的決定......?

半年既感情終於由自己親手畫上句號了......
係呢半年黎,,大家都有試過分開,,離離合合...
但之後都一齊返......
只不過......我地之間存在既問題同差異似乎太多了......
之前我地幾乎每日都見面,,就算冇都會傾電話/wtsapps,
但係自從佢返左工之後我地相處既時間真係減少左好多好多......
初初佢lunch既時間都會打黎同我傾1-2句,,
但係如今就連放左工都唔會即刻搵我......
佢係做社區中心既工作,,
我知道佢返工真係好忙...
又要幫手帶d小朋友既course,,帶佢地出去玩同埋去camp,,
所以真係冇咩時間陪我......
但係我知道佢真係好鍾意呢份工同小朋友,,
從佢成日都同我講中心裹面d小朋友既事可以睇得出,,
所以我都冇咩點怪佢,,只係有時會唔係好開心姐......
但係問題係我同佢唔同,,我唔太鍾意小朋友,,
所以每次佢同我講呢d野既時候我都好無奈,,
我有同佢反應過,,話我真係好想佢可以放一日假陪下我,,
但係佢每次都話唔放得,,又話公司好忙果d......
不過我真係唔明點解佢之前可以請假去陪d朋友去camp都唔陪我......
我都係人黎既......
我都只係想自己男朋友可以抽多少少時間陪下自己姐......
唔通咁樣都有錯咩......?
我一個星期夜晚要返2日學,,
而放學既時間通常都係佢放左工之後既時間,,
我只係想佢可以黎接下我,,等大家可以見下面姐,,
但係佢成日都話好累...一時又話第2日要同d小朋友去camp,,所以要汁野唔得閒......
再唔係就話返左屋企之後丫媽唔比佢出黎......
但係我真係唔明,,
都咁大個人啦,,
點解成日都冇自己既主見,,丫媽話點就點......
我真係好寂寞......
佢9月1號開學,,
咁佢份工選擇做到8月31號,,
但佢咁鍾意份工我都冇怪佢既,,
我只係擔心遲d開左學之後大家都會好忙,,
會更加少時間見面姐......
但係佢竟然話到時返左學之後都仲會選擇返返去公司幫手做義工......
我真係唔明......
大家相處既時間已經好少嫁啦,,
點解佢仲要令願返返去幫手做義工都唔選擇陪下我wo......
有時我真係好懷疑到底份工係咪真係仲重要過我......?
我只係諗......或者我對佢黎講已經唔再重要了......
也許分手係唯一既一個令大家都唔洗再艾架既方法......
但係我同佢講左分手之後佢係咁喊......
聽到心都痛......我都忍唔住喊了......
到底我係咪真係做錯左......?
我真的不懂了......
回復

既然你地分手cry到咁
就證明你地仲係好愛大家
可能佢真係好多野做呢
一齊左就係要咁
大家就下就下就得架啦
今次分左手 我建議你地係返埋一齊
睇得出你男朋友好愛你 復合就要搵個時機
回復 支持 反對

見唔見面都係其次姐
如果你真係愛佢 見多d會愛多d 見少d會愛少d嗎?
就係在乎於大家心入而有對方就夠了
我女朋友去左澳洲讀書都冇得見佢
但我仍然咁愛佢
回復 支持 反對

勸和不勸離哦  異地不可怕
回復 支持 反對

對你 愛既定義 太膚淺
這麼輕易可以分開你的就不是愛情
你有跟他說過你的需求嗎?
不是全部男人都能猜到女人在想什麼
有時間坦白些,讓雙方討論一下 (感情可會更好哦^^)
你在想想 大家可不可以發展下去吧
"既然是相愛,就不可以輕易放棄"
回復 支持 反對

感謝分享...3Q
回復 支持 反對

樂點: 15

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
傲邪一少 -5 無意義回覆

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 1# 黑木*鈴︴

樓主呀

我相信,唔係每一個人都有共同既意向

但係只要大家既大方向相同,唔理係咩事

都真係可以2個人夾到

你地仲係愛大家家`

點解要咁可惜?

你可唔可以試下同佢一齊去做義工?
回復 支持 反對

回復 8# 19662279

十分認同
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對