[GF/DM] [Forward] jubeat玩家要玩GFDM的話 就進來看看吧

關閉 [複製鏈接]
我諗e-pass既主人應該遺忘了自己張e-pass了吧

==================================

事實係等完人地玩埋先跟會好好多,因為唔少人玩音game都要好高度既集中力,所以就算冇掂到個player,都有機會 ...
s71152341 發表於 2012/8/10 22:58

係咁架啦
始終音G呢d野 失神一瞬間都會造成失手
然後就會將責任歸咎於令佢失神既人 之後就會嘈起上黎

所以最好既辦法就係小心d 等人打完先跟
回復 支持 反對

其實呢...呢排玩開GFDM

發覺有時玩DM太細力打(細到好似觸碰的程度)係會DETECT唔到

所以未打之前(即MATCHI ...
六神綱 發表於 10-8-2012 23:06

如果講咩到爆鼓...應該係大力到可以聽到棍同鼓面既撞擊聲
因為鼓面係膠做...應該唔會聽到好大聲的...頂多係少少聲
但係如果仲聽到「拍拍」聲既話就算爆

bass方面....亂踏加大力大聲就算爆bass
通常新手打鼓d歌唔算難....bass都唔多
應該唔會出現呢個情況
我見過有人打鼓明明個bass係一下一下咁踏...佢就一下當三下咁踏
仲要勁大力....即刻比人post左條片上網- -
回復 支持 反對

講多一個現象

就係自從k社出左11點前的bonus之後

多左互不相識但目標一致的人一起玩GF

因為為了節省不必要的時間呢
回復 支持 反對

如果講咩到爆鼓...應該係大力到可以聽到棍同鼓面既撞擊聲
因為鼓面係膠做...應該唔會聽到好大聲的...頂多係少少聲
但係如果仲聽到「拍拍」聲既話就算爆

bass方面....亂踏加大力大聲就算爆bass
通常新手打鼓d歌唔算難....bass都唔多
應該唔會出現呢個情況
我見過有人打鼓明明個bass係一下一下咁踏...佢就一下當三下咁踏
仲要勁大力....即刻比人post左條片上網- -
danny仔仔 發表於 2012/8/11 03:51

好了 有DM經驗的人終於出來了

btw我對那條片很有興趣
睇下d反面教材 學習下都好

講多一個現象

就係自從k社出左11點前的bonus之後

多左互不相識但目標一致的人一起玩GF

因為為了節省不必要的時間呢
六神綱 發表於 2012/8/11 07:50

我都遇過
甚至有人試過同我夾GF
然後佢打打下話趕時間 叫我自己打埋落去
回復 支持 反對

我反而想知 D人放在E-PASS起個jubeat 果度表示跟機
但佢又去左做其他野唔玩住  中間有其他人跟左  跟住到佢番黎果陣
佢係咪應該排果d人後面呢

我自己覺得唔應該出現放張e-pass起度就代表你隨時跟緊呢個概念

=============================
另外  禽日跟機明明到我 得我1個放左1$
跟住無啦啦有人打插話 佢要同fd連機  遇到呢d情況都幾無耐=.=
不過最後都比左佢玩先 廢事細路仔搶玩具咁
回復 支持 反對

自問jubeat跟機97%係會放銀同埋等人挽完先跟機..
除左我果陣要唱錢我先會放e pass..
唱完錢我都會換番個銀落去
同埋跟機我極大多數唔會放係喇叭位..
因為我試過有次打jubeat..
有條友白痴跟機..
佢企係部機左邊..
申手放個銀去右邊喇叭..
搞到我好似聽唔到聲咁..
呢d咁既人1d品都冇
另外d人用卡跟機我會將佢張卡放係上面中間果個位..因為真係會搞到2邊聲唔平行= =
回復 支持 反對

嘛 e-pass放係喇叭
都幾難發現左右聲量會有不平衡既情況出現
不過硬係會覺得周身唔自在 唔知點解
回復 支持 反對

佢企係部機左邊..
申手放個銀去右邊喇叭..
enttyes 發表於 11-8-2012 16:38

呢個動作真係前所未見 可能佢想引你注意
回復 支持 反對

好了 有DM經驗的人終於出來了

btw我對那條片很有興趣
睇下d反面教材 學習下都好

我都遇過
甚至有人試過 ...
Torchic╳小火雞 發表於 11-8-2012 11:51

可惜條片係我facebook上面個打機群組d人放上去....而且lock左不公開

自問jubeat跟機97%係會放銀同埋等人挽完先跟機..
除左我果陣要唱錢我先會放e pass..
唱完錢我都會換番個銀 ...
enttyes 發表於 11-8-2012 16:38

咁我想問下你地跟jubeat機放銀會放邊ga???
因為我見有d人用卡跟....有d放喇叭度....所以我就跟左佢地放喇叭- -
回復 支持 反對

喔 那算吧

jubeat既話
個人建議跟返GFDM咁 用一蚊銀就夠
你可以選擇放係喇叭 或者兩個喇叭中間果個卡位度
回復 支持 反對