[GF/DM] [正式推出] GITADORA GuitarFreaks & DrumMania

好像明了

不過我果隊band係第三隻minigame仲係比較高分
所以都係唔試住

我反而想知
到底體力值回復速度有幾快
三分鐘一格?定點

另外沒有人吐糟兩首版權曲都是動畫曲嗎?
雖然冰果OP1感覺不算是很好聽...嗯...
回復 支持 反對

好像明了

不過我果隊band係第三隻minigame仲係比較高分
所以都係唔試住

我反而想知
到底體力值回復速度有 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-9-2012 08:31

only my railgun的artist唔係fripSide的.....

三隻game都玩過,暫時等第1隻game算係上手

第二隻....距離甚麼到底要怎樣看
回復 支持 反對

係果首冇錯
不過Artist寫的是Captain Punk...應該是K社自製的版本之類的吧?
始終本來首歌就很電子 沒有鼓和電結他的感覺

=====================================

至於拋垃圾
其實係要睇你拋緊d咩野出去 重量不一樣距離都會不一樣
假如係啞鈴(綠色那個是啞鈴嗎?) 把箭嘴直接指向垃圾筒就可以了(較遠的指向筒底會較好
是水樽的話 就把箭嘴拉一半距離就好
是可燃垃圾就拉七成八成左右的距離吧

=====================================

終於有先前生放送的片了

剛更新了#1
其實除了新增兩首歌之外(而且XG3可先行解禁)
還是發現不了有什麼修改事項或者新功能之類
可能要等這數天正式場測的時候才會知道
回復 支持 反對

其實我有個問題想問好內
E加新系列叫GITATORA(廢話
咁係一個名稱呼晒2部機?
回復 支持 反對

我諗應該咁講
始終官方有保留到Drummania同GuitarFreaks呢兩個名
而GITADORA就好似宜家所講既「XG」、「V」等等
即係...你可以當係一個「系列名」黎又得
用呢一個名黎稱呼果兩部機亦得

順帶一提
GuitarFreaks(ギターフリークス)同DrumMania(ドラムマニア)
日本果邊本來已經用緊ギタドラ(gi-ta-do-ra)黎做簡稱
不過香港會簡稱做「GFDM」「DMGF」「鼓機/結他機」咁樣
回復 支持 反對

大家好
我是初玩xg的
n年前有玩v
回復 支持 反對