收起左側

[一般討論] 有冇機介紹@@

回復 20# 5567

waa,果度唔少la woo. = =
    系woo,降左之後順唔順?. (I mean wild blood)
回復 支持 反對

回復  5567

waa,果度唔少la woo. = =
    系woo,降左之後順唔順?. (I mean wild blood) ...
情風 發表於 10-10-2012 19:06

未試不過一定會好好多...一陣囖部i9100試下...
onex就唔搞了..
回復 支持 反對

回復 22# 5567

waaa,你令部s2試,實唔順la. = =
    你轉16bit colour?.
回復 支持 反對

回復  5567

waaa,你令部s2試,實唔順la. = =
    你轉16bit colour?.
情風 發表於 10-10-2012 19:10

texture size丫16bit丫果d
回復 支持 反對

回復  john456

我想問幾樣野,你系咪肯定全港peoples 都一定冇一部razr maxx?.
    你系咪肯定問moto ...
情風 發表於 10-10-2012 18:32

8月中已經係最後一水果時已經大把人搶住買
http://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=20491035&highlight=moto
當然你可以幫手搵下邊到仲有RAZR MAXX

另外,ion果D 講SPEC 會差過曬RAZR MAXX??
講電量當然razr maxx 勁D
但係講cpu,a-9係勁過a-8
但係razr maxx既a-9得1.2GHZ,ion果D有1.5GHZ
到頭來速度可能都係差唔多

講MON
razr maxx既amoled用得耐會有烙印
4.3吋都比ION既 4.6吋細,同ACRO S一樣大
講解像度,razr maxx得果540p,ion同acro s 都係720p,

跟住800萬像素相機VS1200萬像素相機,ION/ACRO S WIN
回復 支持 反對

回復 25# john456

http://www.99pad.com/thread-34565-1-1.html scopion 因為始終唔系完全亂序,怇浮點運算同對雙核ge應用都比真正ge cortex-A9 差,理論上系效能差唔多,但系因為e樣問題,怇pipe lining 比 a9差,姐雖然怇full load性能或者差唔多,但系怇因為對雙核心ge同步應用差左,所以我都系建議razr 多d.
回復 支持 反對

回復  john456

scopion 因為始終唔系完全亂序,怇浮點運算同對雙核ge應用都比真正ge cortex-A9 差, ...
情風 發表於 10-10-2012 20:54

咁MON同相機方邊呢??
另外,講外型RAZR MAXX絕對唔算一部靚機
回復 支持 反對

回復 27# john456

老實講我由s1 ,nexus ,s3 都未見果殘影,我fd部razr maxx都冇,而且我唔覺sony mon 靚過amoled woo.
    相機比你贏下la,但系如果我唔會為左個千3萬象camera 放棄3300 mah 電 lor.
    而且,我唔覺razr 個樣衰過xperia 幾多lor. = = 至少我唔明點解sony d機點解要部部都差唔多樣.
回復 支持 反對

回復  john456

老實講我由s1 ,nexus ,s3 都未見果殘影,我fd部razr maxx都冇,而且我唔覺sony mon 靚 ...
情風 發表於 10-10-2012 21:07
amoled只係鮮色/味精
算唔上靚,加上s2都係用amoled,之前睇過佢個MON圖,發現對比係好差
姐係D黑係冇層次,只係一堆黑咁

同埋烙印只係睇使用時間,用得耐就一定有

加上SONY叫部部機都差唔多樣??
至少ION同ACRO S明顯係2個設計
加上ION既DESIGN係拎埋[size=15.199999809265137px]奬http://www.dcfever.com/news/readnews.php?type=&id=6879
另外,電量真係夠就得,當然ION 可能算比較食電,但係正常使用都差唔多可以用到全日,除左成日睇片打機咁
RAZR MAXX 3300mah雖然係多,但係正常你一日都叉一次電,3300又唔夠你用曬2日,姐係都要叉
另外ion係跟快叉,1個鐘頭已經可以充到80%電量,razr maxx叉電都有排
回復 支持 反對

amoled只係鮮色/味精
算唔上靚,加上s2都係用amoled,之前睇過佢個MON圖,發現對比係好差
姐係D黑係冇層次,只 ...
john456 發表於 10-10-2012 21:15

首先,s2果舊叫super amoled +,系深色d ge.
    我理得你羅獎定點,我真系唔覺好大分別,而且樓主問咩機好,我洗唔洗搵部令最多獎ge機出泥ar?.

而且,舊電真系好大分別,我好肯定如果兩部機一樣正常用ge,ion 一日,razr 一定可以2日,至少我fd 系.
    最後一樣,你唔系ar waa,你差快一個鐘電,好勁?.咁razr 效能勁唔系仲實際咩?.
    而且 Razr maxx 差電都系2個鐘姐,我s3 夠2個鐘la,嘛一樣咁多人買?.
回復 支持 反對