打印 上一主題 下一主題
收起左側

顯示卡點先算好

得3千夠咩?
古巨基1號 發表於 4-11-2012 00:17

夠.....
回復 支持 反對

得3千夠咩?
古巨基1號 發表於 4-11-2012 00:17

直接出條LIST比你睇=.=AMD4核又唔係貴,比E粒更平既都有,底板都有更平(果50蚊都冇,唔好計=.=)
CPU:AMD Athlon II X4 651K 3.0GHz CPU [Socket FM1] AD651KWNGXBOX 盒裝 [Black Edition]
HK$ 588

MB:ASRock A55M-HVS AMD A55,DDR3,Socket FM1 (APU),HDMI,M.ATX M/B
HK$ 435

DVD:Asus DRW-24B5ST/BLK/B/AS 24X DVD Writer /SATA/黑色
HK$ 135

RAM:TEAM Elite DDR3 1600MHz 4GB Ram 連散熱片 TED34096M1600HC11
HK$ 125

HDD:Hitachi Deskstar HDS721050CLA662 500GB/16MB SATA3 6Gb/s HDD
HK$ 416

VGA:Sapphire藍寶石 HD7750 PCI-E 1GB GDDR5 顯示卡
HK$ 790

CASE&POWER:COOLER MASTER RC-335U-KKR460 Elite 335 (全黑色, 原裝460W火牛) 中直立式機殼
HK$ 490

TOTAL:2979
回復 支持 反對

直接出條LIST比你睇=.=AMD4核又唔係貴,比E粒更平既都有,底板都有更平(果50蚊都冇,唔好計=.=)
CPU:AMD Athl ...
s15ooooo 發表於 5/11/2012 06:14 PM

二千夠嗎?RAM唔洗4GB咁多 2GB夠啦 1GB RAM幾多錢

顯示卡 N卡/A卡邊張好d平d?
HDD300GB is ok
回復 支持 反對

二千夠嗎?RAM唔洗4GB咁多 2GB夠啦 1GB RAM幾多錢

HDD300GB is ok ...
古巨基1號 發表於 5-11-2012 19:00

2千冇可能的-.-300GB搵到普通家用既都差唔多價

2GB又係,差果少少

低價緊係A卡
一隻320GB價錢

WD Caviar Blue 3200AAKX 320GB SATA3/16MB HDDHK$ 485

一隻300GB價錢
WD VelociRaptor WD3000HLHX 300GB 10K SATA 3/32MB HDDHK$ 1120

得E隻300GB
回復 支持 反對

2千冇可能的-.-300GB搵到普通家用既都差唔多價

2GB又係,差果少少

低價緊係A卡
一隻320GB價錢

一隻300GB ...
s15ooooo 發表於 5/11/2012 07:41 PM

AMD/nvidia CPU好d?
回復 支持 反對

AMD/nvidia CPU好d?
古巨基1號 發表於 5-11-2012 20:12

:L 我能吐糟吧..
NVIDIA冇出CPU的:L
回復 支持 反對

我能吐糟吧..
NVIDIA冇出CPU的
s15ooooo 發表於 5/11/2012 09:08 PM

咁Inte| CPU好d定係AMD好d
回復 支持 反對

咁Inte| CPU好d定係AMD好d
古巨基1號 發表於 5-11-2012 21:31

低階AMD,高階INTEL
以你既預算是不可能出INTEL4核的:L平極都過千一粒
回復 支持 反對

低階AMD,高階INTEL
以你既預算是不可能出INTEL4核的平極都過千一粒
s15ooooo 發表於 5/11/2012 09:44 PM

點解Inte|勁過AMD架><
回復 支持 反對

HDD300GB is ok ...
古巨基1號 發表於 5-11-2012 19:00

2gb係真唔係好夠嫁wo
回復 支持 反對