打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

今日Lv14初clear...

其實Lv14有咩曲唔係幾殺尾,即係逆欺詐曲呢?

天no弱我就過唔到,,,,,,,,,- -
回復 支持 反對

其實#54有說

不過我最有印象的大概都是ALBIDA RMX
回復 支持 反對

咁睇黎我要試試Broken...ALBIDA過唔到...印象中係
好似係香港功夫大旋風呢類型不停扭的我真係唔多掂

有冇比較好的出張練習曲?
回復 支持 反對

broken或者ALBIDA其實都差唔多

===========================

出張...其實SDVX既出張即係咩
反而jubeat既出張我就知
回復 支持 反對

咁睇黎我要試試Broken...ALBIDA過唔到...印象中係
好似係香港功夫大旋風呢類型不停扭的我真係唔多掂

有冇 ...
六神綱 發表於 23-5-2013 21:01

如果出張係指片手既話,Fire Strike難度應該適合你。
回復 支持 反對

broken或者ALBIDA其實都差唔多

===========================

出張...其實SDVX既出張即係咩
反而jubeat既 ...
Torchic╳小火雞 發表於 23-5-2013 21:14

如果將SDVX的control分開一半,兩粒白制+一粒黑制+1vol就係一半

正常一隻手負責一半,所謂的出張係vol+制限定先會出現的情況

例如扭緊左面的vol但要同時禁左半的任何一制,咁都可以稱之為出張
回復 支持 反對

今日差D想撞豆腐....
回復 支持 反對

ERROR001 sosad

=======================

睇返樓樓上
原來係講緊片手 即係我最弱果項
呢個幫你唔到
回復 支持 反對

講到弱項....連續的階梯我都幾苦手(尤其是密度高的),其次係トリル,即係兩個位不停交互禁

再之後當然係變則的VOL,以Bad apple的EXH為例,我打咁耐都唔明點解中段有個位

同時藍+紅VOL 直角扭之後就會MISS
[其實全部都苦手(拖]
回復 支持 反對

講到弱項....連續的階梯我都幾苦手(尤其是密度高的),其次係トリル,即係兩個位不停交互禁

再之後當然係變則 ...
六神綱 發表於 26-5-2013 22:38

一個建議:VOL唔好淨睇中間,要睇兩邊顏色。
回復 支持 反對