打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

有無人知Infinite最高幾多Lv.?
===================
求火雞大加分@w@(被打
回復 支持 反對

利申:我係加完分之後先見到影大求加分

==============================

暫時仲要解住jubeat活動先
所以SDVX II我等多一排先再打(況且呢排應該特別多人
回復 支持 反對

有無人知Infinite最高幾多Lv.?
===================
求火雞大加分@w@(被打
影之輪舞曲 發表於 5-6-2013 22:48

今日最高見到LV15(西日暮里INF)。

P.S. 我擅自將影大既post link去1#,因爲好詳細,我懶得再寫
回復 支持 反對

其實多左INF既話
真係好難唔出lv16甚至更高

(冇理由MaxBurning阿大宇宙呢d冇Inf掛
回復 支持 反對

其實多左INF既話
真係好難唔出lv16甚至更高

(冇理由MaxBurning阿大宇宙呢d冇Inf掛 ...
Torchic╳小火雞 發表於 5-6-2013 23:50

根據今天情況,個人覺得只有少數歌會有INF譜面,因爲依家可以解的INF譜面舊歌只有西日暮里、haleluya以及ナナイロ。如果都有INF譜面冇理由公開甘少。
當然Max Burning之流一定有INF,估計放段位。(不過又話段位投票選歌,個人覺得選Max Burning既人唔會太多)。
回復 支持 反對

影片支援

中段......
回復 支持 反對

全港有sdvx既都有更新?
回復 支持 反對

SDVX II玩後感:

1.難玩好多,因為多左B制的長押同EX制的單押

2.好多新曲好正,尤其是東方的,Sakura Reflection都好正

3.解禁難左?雖然可以一次解哂成首歌(ADV+EXH一次過解,不過好貴)

4.新的扭卡機係順次序抽中,唔會重覆?

5.到底INFINITE要點解禁?

6.聽日連動的3首歌都喺「FLOOR」呢個file搵到,不過ADV的「Max Burning」好似好難(即便係lv12)

6.5目前應該三首野都可以玩到ADV定唔知NOV,無需解禁都可以達成連動的條件

7.櫻反又係我少數過到的lv14,初見真係好險,話說一向唔間高lv的我點解間呢首14lv黎玩係有原因的....
回復 支持 反對

5.到底INFINITE要點解禁?
六神綱 發表於 6-6-2013 21:38

目前得3首歌有INF譜
13的娜娜伊羅 ナナイロ
14的哈利路亞 Ha・lle・lu・jah
仲有影大剛PO的,15的西日暮里
解禁條件分別是:
12級以上CLEAR10首以上
12級以上10首AAA過關
5首ADV譜UC
然後仲要比一堆Blc
--------------

點解要中略wwwwww
回復 支持 反對

SDVX II玩後感:

1.難玩好多,因為多左B制的長押同EX制的單押

2.好多新曲好正,尤其是東方的,Sakura Reflect ...
六神綱 發表於 6-6-2013 21:38

3. 舊歌解禁實則緩和,因為block加多左。另一有利解舊歌既改動系買歌可以買到time up,不限數目。新歌則因太貴而好難解。
4. 抽Card有可能重複。
回復 支持 反對