打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [超大型連動活動]私立BEMANI學園 (已結束)

部分參考左影大提供的資料打打下字先出現E份資料,擺明屈我機TAT
[H]mel 發表於 24-4-2013 20:40

Sorry
回復 支持 反對

350蚊內可以解完

分開幾日去解既話 拎DEA同SDVX加成可以去到5倍

5倍再玩單一機台就到25% 當然最好加埋當日機台[+2.5%]

聽說5倍有加成5+2.5%
回復 支持 反對

當dj TAKA遇上DJ YOSHITAKA的時候......

依家咁樣擺到明逼我玩DEA吧

所以我想問玩過的人新手玩的話指示足唔足夠呢?
回復 支持 反對

這是我玩完Jubeat之後的記錄,ショッチョーx泉陸奥彦(期待機:Jubeat)的進度升左5%,TOMOSUKEx村井聖夜(期待機:Jubeat,IIDX)的進度升左22.5%,其他各自升左0.5%-1%
[H]mel 發表於 2013/4/24 20:40

嚇死我
竟然一次22.5% 不過睇返圖原來係打錯字

我已經幫你改回了

=============================

另外還要跟一些對於機鋪情報沒有什麼認識的玩家,
目前就只有荃金、VZ和mk88三個店家才擁有全機種,對解禁很有幫助,
另外還可以選擇去元朗千色(就是少了部DDR)...
其餘...應該沒有什麼適合解禁的地方了。

=============================

分開幾日去解既話 拎DEA同SDVX加成可以去到5倍
魔撒 發表於 2013/4/24 21:20

唔係太明點解要分開幾日去解
不過SDVX個加成 我見應該可以無限次取得? (因為我今日拎左3次

不如咁問 到底DEA既加成係有咩用
回復 支持 反對

當dj TAKA遇上DJ YOSHITAKA的時候......

依家咁樣擺到明逼我玩DEA吧

所以我想問玩過的人新手玩的話指示足 ...
六神綱 發表於 24-4-2013 21:27

你講DEA?
去NWP玩 有中文教學:O 好似得NWP係中文介面

新手指示好足..就算就咁玩3星歌都應該無乜問題
回復 支持 反對

你講DEA?
去NWP玩 有中文教學:O 好似得NWP係中文介面

新手指示好足..就算就咁玩3星歌都應該無乜問題 ...
魔撒 發表於 2013/4/24 21:28

其實又唔駛指示既
睇人玩一次DEA 大致上都已經明白晒玩法
玩NOVICE/STANDERD只要識得跟marker去跳 好難死得去

不過世貿得四種機就實在...雖然有晒SDVX同DEA

另外到底DEA個加成係點樣 我仲係唔明
剩係知普通既推薦機種係加0.5倍 而SDVX果個係加2.5倍
(其實唔應該話當日機台...因為我發現個推薦機台係會轉 由RB→DDR→jubeat...
回復 支持 反對

先SDVX再指定機種,似乎今次開歌都唔會花太大的工夫

總結係:你需要一個良好的上網環境定時定候用手機check咩機種

需時亦都好長
回復 支持 反對

其實又唔駛指示既
睇人玩一次DEA 大致上都已經明白晒玩法
玩NOVICE/STANDERD只要識得跟marker去跳 好難死 ...
Torchic╳小火雞 發表於 24-4-2013 21:32

dea 就真係2倍
    https://docs.google.com/document/d/1jI1UK1qzitqyIGZvT-zlo5QTCVF9fMyZ9RmV_KqjQ9U

5%既2倍就係10% 呢個好似係每日限定 唔肯定

睇呢到講的

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 8 很有用的情報

查看全部評分

回復 支持 反對

但係
我確實玩完SDVX再玩佢比我既指定機種
果個「指定機種」總共加左我最多17.5% (即係最多5%再乘以3.5倍
仍然唔明google doc裡面寫既果個「3倍」係點黎
(定係果17.5%中間又夾左d唔知咩bonus?
回復 支持 反對

但係
我確實玩完SDVX再玩佢比我既指定機種
果個「指定機種」總共加左我最多17.5% (即係最多5%再乘以3.5倍
...
Torchic╳小火雞 發表於 24-4-2013 22:15

5%x3倍[3倍係呢到]+2.5%[呢個係唔會變數同加成]係推薦機種

2.5%[小兔應援機種(會變動)

樂師應援機種(會變動)] <google doc既呢一點
回復 支持 反對