打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [超大型連動活動]私立BEMANI學園 (已結束)

應該唔關隻白兔事
如果係普通既推薦機種
照道理應該會有埋個白兔燈(詳見#19

得啦我諗知咩事 我睇漏左句
DEA與SDVX應援總和為5倍,在另外加上應援該機台的數量*0.5倍(額外加乘不相乘)

又係拎最高果首5%做例子
假設我玩完一鋪SDVX再去玩佢比我既推薦機種
假如冇白兔推薦既加成既話 就應該係
5%× (3(SDVX加成) + 1×0.5(一個應援數量))=17.5%
係3.5冇錯 你個情報岩

如果同時有晒SDVX同白兔既加成 (呢個需要d運氣)
20% (我唔知點計 只係base on我既經驗)

如果同時有晒SDVX同DEA既加成 (即係SDVX→DEA→超推薦機種)
5%× (3(SDVX加成) + 2(DEA加成) + 2×0.5(兩個應援數量))=30%
上面有錯 所以先刪掉

如果三個加成都齊晒(SDVX、DEA、白兔)
27.5% (我都唔知點計 只係base on我既經驗)
回復 支持 反對

應該唔關隻白兔事
如果係普通既推薦機種
照道理應該會有埋個白兔燈(詳見#19

得啦我諗知咩事 我睇漏左句

...
Torchic╳小火雞 發表於 24-4-2013 23:19

阿睇完你個算式終於明
點樣解最快 以8蚊既DDR為例
用10蚊DEA 6蚊SDVX 8蚊 DDR

就慳返 24蚊
回復 支持 反對

不過 假如先排除速度 從價錢上黎講...
假設又係拎8蚊既DDR做SDVX應援機種既例子啦
唔理白兔住 因為白兔呢d野真係好講變數

遊玩次序價錢 ($)解禁率(最高計)每一蚊所加既解禁率
普通play8 5%0.625%
DEA→DDR1813%0.722%
SDVX→DDR1418%1.286%
SDVX→DEA→DDR2428.5%1.188%

其實「SDVX→DEA→指定機種」反而係唔抵主要原因就係DEA實在太貴
所以一心想慳錢既話 用「SDVX→指定機種」呢個路線

不過假如想快d開到歌既話 就好明顯就要打埋DEA
前題係假如部DEA冇人跟既話
總之睇你想快d解禁 定係慳錢解禁

結論:
呢個活動其實係叫做「私立SDVX與DEA學園」
回復 支持 反對

今日第1日返返工忙到死好累了,,
睇左壇友們十幾個post小弟唔係好明點可以慳d錢解歌=_=

係咪姐係應該先打1次SDVX,後打DEA,之後再打返SDVX應援既機種最快..?
白兔燈著唔著就睇好唔好彩撞正係SDVX應援既機種?
回復 支持 反對

今日第1日返返工忙到死好累了,,
睇左壇友們十幾個post小弟唔係好明點可以慳d錢解歌=_=

係咪姐係應該先打1 ...
Leaf~A 發表於 25-4-2013 01:35

唔好諗白兔燈啦 SDVX+超級應援機種就算啦如果要加埋DEA既話就可以打D平時唔會玩既機種ISOK
回復 支持 反對

回復 25# 魔撒

總算明白,,感謝了

另外想問問兩個問題
1.有冇壇友知MK88係開幾點
2.DEA係咪姐係旺角Smartgame擺最入面角位個部?
回復 支持 反對

回復  魔撒

總算明白,,感謝了

另外想問問兩個問題
1.有冇壇友知MK88係開幾點
2.DEA係咪姐係旺角Smartgam ...
Leaf~A 發表於 25-4-2013 01:46

<--MK88常客
1.冇記錯好似係開到2點
2.DEA MK88都有,係後DDR格黎(綜合post P.933 #9326 有文字圖)
由於我太耐冇去SM關係...我唔知..sry
回復 支持 反對

回復 27# enttyes

errr,,我每次開歌個陣會變成晨操怪物
其實我係想問幾點鐘開lol

btw,剛去綜合post看了,thx
回復 支持 反對

回復 28# Leaf~A

sry...我睇錯字..
開既話好似平日10點已經開...
因為之前大夏祭有加成果陣我一早出左去開歌~
可能會再早d..不過我唔肯定
回復 支持 反對

回復 29# enttyes

thx

睇黎你都係一個滿熱誠去開歌既玩家
哈哈

嗯,,
如果你聽朝會晨操的話
就在那兒相認吧

如果你聽朝會晨操的話LOL
回復 支持 反對