收起左側

[版務公告] [八卦樂園 ● 巽] 禮物之抉擇

關閉 [複製鏈接]
會員名稱 : 14588563
思考題目

1.[ 暗裡藏愛 ] : 一支中間可以拉開一張紙仔的筆 內裡暗示了愛
2.[ 那一剎那的情 ] : 二人即影即有相 夠快(一剎那)
3.[ 綻放的戀情 ] : 月曆 以相識該日作第一天
4.[ 堅持不懈的愛 ] : 年曆 以相識該日作第一天
5.[ 獨特的情 ] : 泥膠一疊 鐘意埋做用泥膠整出泥
6.[ 情有獨鍾 ] :
對象 : 伴侶
對象性別 : 女
相識時間 : 十年
送咩禮物 :自制版"人生有幾多個十年"短片
原因 : 既表示自己算潮流 又可帶出十年之間的愛

自由發揮題1:
對象 : 知己
對象性別 : 男
相識時間 : 10年
送咩禮物 : 一張他不能理解當中文字的卡
原因 : 心有靈犀一點通 沒有文字也可溝通

自由發揮題2:
對象 : 媽
相識時間 : 16年
送咩禮物 : 一條孕婦生子片
原因 : F4了...BIO要教reproduction
証明自己有比心機讀書^

評分

參與人數 1樂點 +336 +38 收起 理由
傲邪一少 + 336 + 38 參與8周年活動!!

查看全部評分

回復 支持 反對

• 3.[ 綻放的戀情 ] : 送四個吻比佢,因為一個月有4個星期
  • 4.[ 堅持不懈的愛 ] :畫個月亮比佢,代表愛佢連月亮都可以拎埋落黎比佢

自由發揮題
對象 : 笠我綠帽的前任女朋友
相識時間 : 不限
送咩禮物 : 寄一封信,內容:畫頂綠帽比佢,寫句他朝君體也相同
原因 : 要佢明白被人笠綠帽既滋味

自由發揮題
對象 : 現任女朋友
相識時間 : 1年
送咩禮物 : 衣架
原因 : 用個衣架無時無刻都掛住佢

評分

參與人數 1樂點 +208 +20 收起 理由
傲邪一少 + 208 + 20 參與8周年!!

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : AsaiNaGamasaz
思考題目

1.[ 暗裡藏愛 ] : 自製白朱古力,因為你暗戀一個人 送禮物比佢,就係要比佢知道,你鍾意佢, 就要整一樣 人地唔會比GE野
2.[ 那一剎那的情 ] : 錢...  有錢先會
一見鍾情
3.[ 綻放的戀情 ] : 30玫塊  代表 30日的愛
4.[ 堅持不懈的愛 ] : 用朱古力做的玫塊  心意..
5.[ 獨特的情 ] : 自己..  咩都唔鍾意 咪送自己
對象性別 :
相識時間 : 72日
送咩禮物 : 72個用一起影GE相 做成的 玫塊
原因 : 因為本錢上 唔洗用錢就做到 同埋可以感動到佢

自由發揮題1
對象 : 朋友
對象性別 :
送咩禮物 : 請佢食飯
原因 : 10年兄弟  唔洗講野GE

自由發揮題2
對象 : 朋友
對象性別 :
相識時間 : 2年
送咩禮物 : 比200蚊佢XD
原因 : 之前佢生日無比到佢XD

評分

參與人數 1樂點 +386 +46 收起 理由
傲邪一少 + 386 + 46 參與8周年活動!!

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : 細魂a0a
思考題目

1.[ 暗裡藏愛 ] : 對我泥講,暗戀她我不會送任何東西 只會默默地祝福她 希望你有一位如意郎君
2.[ 那一剎那的情 ] : 音樂盒
3.[ 綻放的戀情 ] : 玫塊花
4.[ 堅持不懈的愛 ] : 介指
5.[ 獨特的情 ] : 香吻
對象 :暗戀既人
對象性別 :女)
相識時間 : 一年
送咩禮物 : 朱古力
原因 : 朱古力的甜就好似我同佢既愛情一樣

自由發揮題1:
對象 :好朋友
相識時間 : 6年
送咩禮物 : 成人光碟…
原因 : 10個男人9個滾

自由發揮題2:
對象 :親人
對象性別 :女
相識時間 : 18
送咩禮物 : 燕窩
原因 : 佢咁辛苦養我

評分

傲邪一少 + 336 + 38 參與8周年活動

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : ZoMble乂幻月
思考題目

1.[ 暗裡藏愛 ] : 心意卡
2.[ 那一剎那的情 ] : 情信
3.[ 綻放的戀情 ] : 玫瑰
4.[ 堅持不懈的愛 ] : 飾物
5.[ 獨特的情 ] : 唱首情歌俾佢聽
對象 : 暗戀既人
相識時間 : 1年
送咩禮物 : 朱古力(自己整)
原因 : 自己整先有誠意

自由發揮題1:
對象 : 媽媽
相識時間 : 17年
送咩禮物 : 一本相冊
原因 : 記錄低同佢一齊生活既點點滴滴

自由發揮題2:
對象 : 爸爸
相識時間 : 17年
送咩禮物 : 手表一隻
原因 : 用黎報答佢多年辛勞咁工作,支撐住我地呢個家

評分

傲邪一少 + 336 + 38 參與8周年活動!!

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : billytsang
思考題目

1.[ 暗裡藏愛 ] : 戲飛,咁就可以一齊睇戲約會啦!
2.[ 那一剎那的情 ] : 鎖匙扣,時時刻刻都會唸起對方。
3.[ 綻放的戀情 ] : 鮮花,比佢一個驚喜
4.[ 堅持不懈的愛 ] : 帶佢去第一次約會既地方,回味果日既感覺。
5.[ 獨特的情 ] : 送上自己對他/她的一份心意,陪住佢,同佢分擔煩惱,都係一份愛。
對象 :伴侶
相識時間 : 一年
送咩禮物 : 親自煮大餐
原因 : 通常都係女仔煮野食,如果男方肯為女仔煮一餐燭光晚餐一定令女方好開心。

自由發揮題1:
對象 : 親人
對象性別 : 父母
相識時間 : 無論多久
送咩禮物 : 相片回憶集
原因 : 將這些年間和親人的生活點滴都收集起來,這份思念對所有最親的人來說都是無價的。

自由發揮題2:
對象性別 : 男或女
相識時間 : 三十年後
送咩禮物 : 鉈錶
原因 :與他/她在一起快半輩子了,就將這種象徵著時間和永恆的物品作為紀念禮物吧。

評分

傲邪一少 + 386 + 46 參與

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : godoslaw
思考題目

1.[ 暗裡藏愛 ] : 心形黑朱古力,因為可以令對方Feel到你like佢
2.[ 那一剎那的情 ] : 愛心蛋糕,讓對方感受你的愛
3.[ 綻放的戀情 ] : 旅遊套票,可以去下其他地方洞蜜月
4.[ 堅持不懈的愛 ] : 半島酒店燭光晚餐+一晚套房,可以保持浪漫
5.[ 獨特的情 ] : 水晶,可以當家居佈置/裝飾
送咩禮物 : 糖果(金莎/瑞士糖、果類野)
原因 : 夠晒普通,維持番現有既關係又唔想又進一步既發展

自由發揮題1:
對象 : 好朋友
相識時間 : 7年
送咩禮物 : 去食餐飯(茶餐廳/吉野家/大家樂/m記)
原因 : 維繫友誼食餐飯已經足夠

自由發揮題2:
對象 : 密友
相識時間 : 12年
送咩禮物 : 去旅行買既手信
原因 : 代表我地友誼永恆不變,有對方既心

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 :

1.[ 暗裡藏愛 ] : 朱古力
2.[ 那一剎那的情 ] : 花
3.[ 綻放的戀情 ] : 玫瑰
4.[ 堅持不懈的愛 ] : 手飾
5.[ 獨特的情 ] : 鐘
對象 : (暗戀既人)
對象性別 : (女)
相識時間 : (1年)
送咩禮物 : (朱古力)
原因 : (唔少人都會送呢樣表達自己心意, 送完之後人地好難唔明, 到時再決定下一步點做)

自由發揮題1:
對象 : (好朋友)
對象性別 : (男)
相識時間 : (2年)
送咩禮物 : (動漫枕)
原因 : (個fd好鬼鍾意看動漫, 送個枕頭等距夜晚訓教都對住鍾意既女角)

自由發揮題2:
對象 : (啊媽)
對象性別 : (女)
相識時間 : (17年)
送咩禮物 : (按摩器)
原因 : (日日都要做家務+買野, 得閒可以用按摩器可以舒緩下自己既酸痛)

評分

傲邪一少 + 336 + 38 參與8周年活動

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : 囧大俠
思考題目
1.[ 暗裡藏愛 ] : 情書,人們忘了往往最淳樸的表達方式就是最能表達你的情感的。
2.[ 那一剎那的情 ] : 玫瑰,每一段一見鍾情的愛情都是美好的,正所謂:予人玫瑰,手有餘香,就是這個意思。
3.[ 綻放的戀情 ] : 燭光晚餐,一個月其實對情侶來說是很短的,一起去吃頓飯慶祝你我能在茫茫人海中相愛,一流!
4.[ 堅持不懈的愛 ] : 送第一次你送給對方的東西,證明你還像當年一樣愛著他/她。
5.[ 獨特的情 ] : 送給他/她你的心,用心證明,你們的愛情
相識時間 : 3年
送咩禮物 : 親手製作的紙星星
原因 : 暗戀這個東西是美好的,紙星星證明了你每折一次便想起了對方一次,就算被拒絕的,回憶也是美好的。
自由發揮題1:
對象 : 網絡朋友
對象性別 : 男/女皆可
相識時間 : 1-3年
送咩禮物 : 點卡
原因 : 感謝他/她一直以來和你一起玩遊戲,除此表示之外別無他法。

自由發揮題2:
對象 :父母
對象性別 :都說了是父母了...
相識時間 : 出生到現在
送咩禮物 :一頓溫馨的晚餐
原因 :報答他們的恩情,其實最簡單的家庭聚會反而是對他們最好的表達方式

評分

查看全部評分

回復 支持 反對