打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] [八卦樂園 ● 巽] 情醉餐桌

關閉 [複製鏈接]

會員名稱 :我思故我在
    餐廳名稱 :costa
    餐廳地址 :中環國際金融中心商場3樓
    餐廳電話 :21187600
    圖片 :
    特色 :主打地中海菜色
    好壞 : 餐廳位置優越,可以飽覽維港,而且價錢唔貴,適合大眾去光顧,所以十分好

服務 : 拉小提琴
    收費 : 情人節四道菜餐單定價一位588港元

為什麼會推介此餐廳 : 因為呢間餐廳好適合情侶去,氣氛好好,食物款式多,又有拉小提琴服務,十分有情調,所以介紹此餐廳

是否曾去過該餐廳? : 否
    感想 :我覺得呢間餐廳十分之適合情侶去食飯,首先菜色特別,環境優越,當食果陣望晒成個維港係何其寫意呢

評分

參與人數 1樂點 +89 +18 收起 理由
傲邪一少 + 89 + 18 滿足活動條件(30字數up) 撤回[- 若字數少於 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : DOWNSSI
餐廳名稱 : 灣景廳 Harbour Restaurant
餐廳地址 : 灣仔港灣道4號灣景國際1樓
餐廳電話 : 2802 4284
圖片 :
特色 : 餐廳內的佈置精美,員工服務態度亦十分好。燈光和佈置的配合令整個環境和格調十分浪漫和優美,合適情侶拍拖時有浪漫的感覺。
好壞 : 食物的款色和種類比較少,餐廳位置亦少,多數需提早預約才會有位置。但相對甜品的款色又比較多,適合情侶拍拖時有甜甜蜜蜜的感覺。

服務 : 背景音樂
收費 : 合理 (~$250)

為什麼會推介此餐廳 : 對於佈置精美的餐廳感興趣,另外價錢合理也不算太貴,且食物質素還可以,還有多款女士最愛的甜品。

是否曾去過該餐廳? : 是
感想 : 很少和另一半到格調較高級的餐廳晚餐,發現環境很適合情侶,而且甜品種類較多,較能貼切女生所想要的。配合浪漫的環境,是和另一半共進晚餐的好地方。

評分

參與人數 1樂點 +88 +18 收起 理由
傲邪一少 + 88 + 18 參與8周年活動!!

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : bbp
餐廳名稱 : 吉壽日本料理
餐廳地址 : 旺角彌敦道655號5樓
餐廳電話 : 3621 0901 / 3621 0902
圖片 :
特色 :日本放題,料理獨特好壞 : 食物新鮮,即叫即整  服務態度較差,廁所的廁格較為不足 等候時間較長但我認為這些沒有影響我對這理的興趣

服務 :
收費 : 合理 (一個人大約2百)

為什麼會推介此餐廳 : 價錢比起其它放題便宜,環境舒適 食物非常美味,我認為炸物是這裡的招牌菜
推介一大班朋友去食最好不過

是否曾去過該餐廳? :是
感想 : ( 必答題 )      第一次去食日本放題既地方,所以記憶猶新,e到既羊架俾我深深吸引,一d酥味都冇

所以我推介俾大家

評分

傲邪一少 + 88 + 18 參與8周年活動!! 特色 :日本放題,料理獨 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : anthony0222
餐廳名稱 : 阿貓地攤 Cat Store
餐廳地址 : 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓D-E室
餐廳電話 : 2710 9953
圖片 :
特色 : 一間有好多貓既餐廳, 即係貓餐廳 lol
好壞 :
好: 可以一路食小食一路同d貓玩下, 幾有氣氛, 而且成間餐廳無成陣貓既氣味
壞: 不太適合d怕貓或者恨貓人士

服務 : 免費同d貓玩
收費 : (合理) $41-100

為什麼會推介此餐廳 : 甜品同野飲都有以貓做主題,賣相良好,而且味道唔錯,衛生良好,唔會有貓既氣味,d貓有時仲會走上張枱到比人玩,又可以近距離一齊影相

感想 : 食物同環境方面比人一種唔錯既感覺,d貓幾得意下,而且唔會四圍搗亂,但有部分就好似“高鬥”左少少,你狂叫距/想同距玩,距都唔多show你=_=職員方面態度良好,任你同貓玩唔會阻止

評分

傲邪一少 + 88 + 18 參與活動!!貌似不錯,不過應該話岩D喜歡貓 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : ZoMble乂幻月
餐廳名稱 : Misto Restaurant
餐廳地址 : 尖沙咀加連威老道46-48號恆隆銀行大廈1樓
餐廳電話 : 2311 3298
圖片 :

特色 : 裝修靚,空間寬闊

好壞 : 餐廳裝修靚,配以浪漫情調,非常適合情侶光顧
            而且配有多國菜式選擇.照顧到不同口味既人士

服務 : 有錢就乜都得(?)

收費 : 合理($300~400)

為什麼會推介此餐廳 : 空間同卡位坐都夠哂闊
                                        情侶2個人坐埋一邊唔會覺得好"big"
                              食物質數亦唔差

感想 : 首先就係講呢間餐廳設計有特色,環境唔錯
             而食物水準亦唔錯,又唔會話太貴

評分

傲邪一少 + 88 + 18 參與8周年活動!!

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : 炎之龍
餐廳名稱 : 莎樂美餐廳
餐廳地址 :荃灣沙咀道294號地下  
餐廳電話 : 2492 5021
圖片 :
特色 : 大碟,抵食!!
好壞 : 好處既係,荃灣是美食中心之一,可以行完街買下野就可以去食~壞處地方比較細~
服務 : 冇
收費 : 合理,每人$40-$100
為什麼會推介此餐廳 : 因為價錢比較合理,而且份量夠足料~又有羅宋湯/鐵板餐/雪糕~相比起其他既餐聽抵食!!
感想 : 我第一次去既時候,係因為我朋友生日去食飯既時候去的~而且睇左上網既食評都唔錯~
食完一次之後都覺得好滿意!!

評分

參與人數 2樂點 +8080 +18 收起 理由
宇智波鼬 + 7992 參與八卦樂園獎勵
傲邪一少 + 88 + 18 參與

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : billytsang
餐廳名稱 : Deli and Wine
餐廳地址 : 尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心餐廳大樓地下
餐廳電話 : 2721 9866
圖片 :
特色 : 簡單點餐,價格相宜
好壞 : 食物選擇多而且味道不錯,價錢亦不算昂貴,食完可以去海旁散步談心, 不過由於近遊客區係假期去可能會比較多人或嘈吵

服務 : 先付款點餐後坐低,然後就有職員上菜
收費 : 合理,約$40~100

為什麼會推介此餐廳 : (不少於30字)
餐廳景色宜人,又係海旁隔離,食完就可以去吹下風散步,同埋食物水準方面真係唔錯又唔係太貴,簡簡單單就可以同另一伴享受愉快既晚餐

感想 : 其實每次經過呢間餐廳我都已經好想入去試,但多數都會係其他地方食左野先去海旁行,不過打完呢篇文之後我肯定我好快就會去試啦

評分

傲邪一少 + 88 + 18 參與!!試完記住講xd

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱 : godoslaw
餐廳名稱 :  Harbour Grand Café
餐廳地址 : 北角油街23號港島海逸君綽酒店3樓
餐廳電話 :  2121 2691
圖片 :
特色 : 有[size=1em]Movenpick雪糕、有時會有SPECIAL seasoning.
好壞 : 好在比較少人去,同埋有維港既海景。沒好處就係食物種類比較少。

服務 : 晚上有人彈鋼琴
收費 : 合理

為什麼會推介此餐廳 : 環境唔差、食物質素還可以、收費唔太貴(有信用卡優惠或會員優惠)、比較客易訂位。

是否曾去過該餐廳? :  是
感想 : 對上一次去食(2星期前)甜品水準強差人意。但整體來說還是可以接受得到。

評分

傲邪一少 + 88 + 18 參與!!

查看全部評分

回復 支持 反對