收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

回上六神大
應該按箭嘴就可以了 結他pattern暫時還未需要

原因就是門旁邊的箭嘴
還有那個守門的爆炸頭大叔...爆炸頭大叔...爆炸頭大叔...

[給看不懂我跟六神大之間對話的人]
8月4日是New Decade入jubeat
方法自己去看「#1」或者「#49的紅色部分」

==========================================

8月5日
既然只有babyron出現的話 就代表這天就只有DDR有新曲
不過也可以解迷一下

除了babyron以外 左邊還有Sota Fujimori
而下方就有很多菜式(應該跟jubeat的bistro saucer有關?

結論:等wiki好了
回復 支持 反對

回上六神大
應該按箭嘴就可以了 結他pattern暫時還未需要

原因就是門旁邊的箭嘴
還有那個守門的爆炸頭大叔 ...
Torchic╳小火雞 發表於 4-8-2013 10:01

from wiki

答:只需要喺jubeat玩任何一首Sota的曲就可以

因為jubeat最平建議玩jubeat黎解, DDR玩Magnetic...會係點的感覺呢
回復 支持 反對

from wiki

答:只需要喺DDR玩任何一首Sota的曲就可以

因為jubeat最平建議玩jubeat黎解, DDR玩 ...
六神綱 發表於 2013/8/5 09:33

根據wiki既話
應該係「一定要係DDR玩sota曲」先得

至於邊d係sota曲...最易認咪就係學園曲Empathetic
相信好多人都有印象架啦

當然New Decade都得既...不過New Decade係變速曲黎 要小心
(我本來玩開2.5倍速 玩呢首我就一定要1速 而且只係識玩Basic SP或以下
回復 支持 反對

所以我今日剩係喺jubeat玩New Decade,所以冇反應=.=""
回復 支持 反對

所以我今日剩係喺jubeat玩New Decade,所以冇反應=.=""
六神綱 發表於 2013/8/5 21:30

沒差
因為已經有人確認過當日既新曲唔一定要即日解禁
你過多幾日先去解禁都得 而且唔分先後次序(好似係
所以你其實可以考慮一鋪過解禁幾首DDR曲...假如之後d條件都唔難達成既話
(例如你打一首Empathetic就可以同時解禁Sweet Rain跟Magnetic 你睇幾方便?

===================================

Magnetic竟然都可以係變速歌
不過唔算好嚴重
回復 支持 反對

標題: 意外地很相稱!?

後面的爆炸頭......

都係佢依家戴緊的呢個好D

SO.....是日的TJ就係要喺GITADORA打一d DDR的曲?
回復 支持 反對

睇番wiki
參考番開量子海的情形
再將jubeat換成DDR
回復 支持 反對

睇番wiki
參考番開量子海的情形
再將jubeat換成DDR
[H]mel 發表於 2013/8/6 09:37

正解

換來的是HEART BEAT FORMULA (GITADORA Ver.) / TAG feat.96
230BPM實在比我想像中快很多

=================================================

[8月7日]
今日是キケンな果実 (←紅B玩左n次仲未full晒前半
而且一次過移植到DDR跟jubeat上
換言之jubeat出現第三首達見惠了

回復 支持 反對

回復 58# Torchic╳小火雞

要用SCU個marker黎玩-.-?
回復 支持 反對

回復  Torchic╳小火雞

要用SCU個marker黎玩-.-?
Leaf~A 發表於 7-8-2013 10:39

正解。

呢D野緊係留番FINAL TUNE先用吧

不過最驚下一局唔記得轉番OTZ
回復 支持 反對