查看: 5229|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

龍之谷終止營運說明公告 (本人在此版既最後一帖,有感想)

tw.beanfun.com/DN/BulletinDetail.aspx?Bid=34235&kind=358

親愛的《龍之谷》玩家,您好:

自2010年11月12日《龍之谷》正式營運開始,
已歷經兩年九個月有您支持、愛護與相伴的日子。

很遺憾的是,天下無不散的筵席 . . .
 《龍之谷》台、港代理合約,將於今年11月正式期滿,
雖然我們希望維持代理,然而在開發商不同意續約的決定之下,
我們決定提前三個月通知您這個重要訊息:

《龍之谷》台灣與香港的營運時間,將會在2013年11月11日 中午12:00
正式告一段落。伺服器亦將同步關閉。

此外,我們也確認開發商不會承接玩家的角色資料,
 但為了保障與維護每位玩家的權益,《龍之谷》已提前自6月底終止所有活動,
將重心轉向跟開發商爭取後續所有回饋與補償活動。

重大事項說明:

一、 龍點返還:
玩家剩餘未使用完畢的龍點與龍之谷貿易券,將全額返還為樂豆點。
詳細返還方式與日期,請見「龍點返還」公告。

二、 回饋補償:
向開發商爭取了八項回饋補償活動,將陸續推出。
詳細的活動內容,請見「回饋補償活動」公告。

三、 商城調整:
自公告日起,商城商品全面調整為龍點販售。
為讓玩家仍能購買所需要的商品,將會配發免費龍點。
免費龍點詳細配發條件與日期,請見「商城調整」公告。

四、 VIP與消耗型商品說明:
消耗型商品,請盡速於2013年11月11日前使用完畢。
期限型商品(如VIP)之未使用天數折算剩餘金額後,將進行樂豆點返還。
返還金額與日期,將在結算完成後另行公告。

註1:VIP商品,將以每日6.6元的金額(以VIP 30日期限售價為199來計算),
折算未使用完畢的天數轉換樂豆點進行返還,並配發至
原持有角色之beanfun!主帳號中。

註2:樂豆點計算方式為無條件進入法。

例1.若您的VIP在2013年11月12日到期,可獲得1天X6.6=6.6樂豆點,
將會配發7點樂豆點。

例2.若您的VIP在2013年11月13日到期,可獲得2天X6.6=13.2樂豆點,
將會配發14點樂豆點。

我們了解合約到期,將造成長期付出心血、認真經營遊戲的玩家嚴重損失,
在此,營運團隊向所有長期支持《龍之谷》的熱情玩家致上最深沉的歉意。

衷心感謝您長久以來的支持與愛護,營運團隊仍會盡力與開發商溝通、爭取最大遊戲資源,
企盼所有熱愛《龍之谷》的玩家們,一起共度最後快樂圓滿的三個月。

《龍之谷》終止營運相關重點時程如下:
日期
項目
l   關閉《龍之谷》新帳號申請功能
l   關閉樂豆點購買商城商品功能
剩餘龍點、龍之谷貿易券資料備份
第一波免費龍點配發
回饋補償活動啟動
龍點返還查詢開放
第一波龍點返還
中午12:00關閉遊戲伺服器

※香港《龍之谷》結束營運公告
※香港龍點返還說明公告
※香港商城調整說明公告
※香港回饋補償公告

相關活動及重要訊息,請玩家密切留意官網公告。

《龍之谷》營運團隊 敬上

==========================================
估唔到咁就3年,呢隻game係我用左最多時間玩既一隻,因為呢隻game,我係度識到好多人,而且有個機會比我做到版主

睇番自己以前既帖,睇到自己打既野都好白痴

宜家呢度已經令清清,我相信隻game唔係因為唔好玩多人放棄,而係忍受唔住死ser,裝貴等等既問題,橘子代理阿麻(笑

我希望日後會出番一隻同龍谷一樣、技能華麗、完美pvp系統、動作最流暢既game,希望惜日既戰友可以一齊再次戰鬥.....

jimmg12上
回復

可以做到同龍之谷動作流暢一樣既online暫時真係無. 不過其實只係台港服停..仲有國服/日服/韓服/SEA服等等不同地區既龍之谷可以玩。BTW龍谷係我近年玩過覺得最好玩既online
回復 支持 反對

呼...又一隻黑橙的game汁

睇番自己以前既帖,睇到自己打既野都好白痴

其實...我咪一樣
回復 支持 反對

其實可以比我地換去其他服咪好
重要唔留D save咩希望都無
回復 支持 反對

又唔見橘子倒閉
純綷食錢 毫無服務可言
回復 支持 反對

遺憾!!!
回復 支持 反對

又唔見橘子倒閉
純綷食錢 毫無服務可言
落難軍人 發表於 7-8-2013 22:12

好耐無見haha
btw,龍之谷只係3年就汁左...真心有D快

見到D FD用左幾千蚊整60S等上70,點知一招反轉豬肚就是屎...

btw...龍之谷算係我中學時期最鐘意玩既online game!
回復 支持 反對

好耐無見haha
btw,龍之谷只係3年就汁左...真心有D快

見到D FD用左幾千蚊整60S等上70,點知一招反轉豬 ...
o19042 發表於 11-8-2013 20:36

好采我只係停留緊係50S同50L時代
沙龍打都無打過
但係我七千幾粒精髓就咁化為烏有...
回復 支持 反對

一隻好game...就係衰起黑燈手上.
回復 支持 反對

係日服...而家就係出緊新泳裝

唉...咁就汁粒  我合既所有復活藥  好似1支都冇用  咁就gg...

BTW, 如果有龍之谷2  大家會唔會諗住玩...;D?

聽說走tera路線  世界地圖mode~_~
回復 支持 反對