收起左側

[其他] Future TomTom / ミライダガッキ Ver.2 (16曲追加)

回復 10# Torchic╳小火雞

咁即係成世都玩唔到SOSAD
回復 支持 反對

咁又未必
其實只要叫個日本朋友幫手
再用一用e-pass既資料轉移 將data轉移到果位日本玩家既e-pass身上
再叫個日本玩家拎晒d歌之後 轉返個data過黎 搞掂

你可能覺得好難 不過香港總會有人會咁樣做
然後就會好似jubeat copious既Red Goose阿量子阿[E]阿咁樣
一傳十十傳百

自從Ver.2出左之後
宜家學園曲都可以透過隻豬仔去解禁
目前都已經解到七七八八...宜家解完Elemental Creation
之後應該得返首Daily Lunch Special就開晒
回復 支持 反對

[2/26]
就是說FTT希望大家能玩一些「熱一點」的樂曲
所以就把下面兩曲都設定為「無需解禁」了

灼熱(終極)要小心中間的四抽直線rolling
幾長下 而且好講體力(上代係9星黎 今代降格做8星不過冇咩點改過份譜
(bemaniwiki話呢首係超詐欺...未去到呢個地步吧

另外一首なぎさ(終極)就10星中下位黎 物量、同押帶少少rolling
動作方面其實都同其他notes分開得幾清楚 唔算難
大概9星過到幾首之後就可以一試
另外體力需求都好大 雖然中間都有少少休息位(不過都幾短下 最長果段係中間間奏
回復 支持 反對

5月1日 四首新曲

--遊戲--
『人魚と若者の物語』メドレー / 「ときめきメモリアル Girl's Side 2nd Story」より

--BEMANI移植(用e-pass)--
/ HHH×MM×ST

--BEMANI移植(小豬錢箱解禁)--
量子の海のリントヴルム / 黒猫ダンジョン                               
Evans / DJ YOSHITAKA
回復 支持 反對

回復 14# Torchic╳小火雞

朧一定要打www希望唔好太高LV好了, 因為我打唔到www
回復 支持 反對

朧...我估應該係8星掛

然後Evans同量子可能是但一首會10星咁樣
回復 支持 反對

6月25日慶祝新pop'n推出
4曲追加
其實都是來自「つぎドカ!」的4曲 另外每曲還會附有該曲角色的大頭

風雅大致上就是這樣子(不過拜託可不可以不要用ラピストリア風...
回復 支持 反對

週刊ミライダガッキダ開始
接下來一連三個星期四都會有新移植曲(而且全部都是DDR的收錄曲

首先7月17號會一次過放11首新移植曲
當中封面左下角有豬錢箱標誌的就代表是錢箱的解禁曲
沒有的話就只要拍e-pass就可以選了
回復 支持 反對

回復 18# Torchic╳小火雞

睇黎火雞大又要燒好多錢了
BTW其待RIGHT ON TIME
回復 支持 反對

好鬼多野打阿 好鬼正

我上星期五先搵到時間打晒果四首つぎドカ!曲
黎緊其實都係得4首要開 其餘拍卡就搞掂
慳返d時間