打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [超大型連動活動2]熱闘!BEMANIスタジアム - 後半戰開始!

話說點解我開左一首歌係FTT搵唔到既, 但JUBEAT就有
=====================================
預計呢個前半戰可以$132搞掂, 相比JUBEAT同POP'N個連動, 真係小巫見大巫了
回復 支持 反對

你開完首歌果頁下面佢會show咩機種玩得到
而且通常bouns果D機種唔多緊要(參考學園)
================================
如果單以前半戰黎講的確幾佛心
睇下「191圈馬拉松」同「兩次宇宙大戰」個金錢坑......
唔排除後半戰每首要打十場 + 對手一萬攻守力起跳......
回復 支持 反對

回復 12# 影之輪舞曲

但我上WIKI CHECK D歌係除左DEA之外, 全部機體都有喎
回復 支持 反對

無記錯好似除左DEA其他8機種都玩得
我無玩過FTT所以答你唔到
但聽講好似因為無更新到Ver.2? (香港仲係中文版)
回復 支持 反對

冇錯
FTT未升Ver.2
所以唔駛諗住玩FTT拎卡開歌(因為要玩Ver.2先計數

=============================

不過真係廿鋪搞掂前半戰
我用左廿鋪 leaf大都用左廿鋪
不過我就平均型既 每樣都打d
leaf大就唔清楚啦...不過肯定既係佢玩左至少3鋪IIDX

再不過
我第一次玩連動係開晒d歌之後都仲想開落去
推d卡上SR
回復 支持 反對

我一舖都未挽..有冇人可以簡單講下點開歌...唔該^▽^"
回復 支持 反對

單修:3張卡 + 14 17 tunes強化
雙修:6張卡 + 8 14 tunes強化
三修:9張卡 + 2 11 tunes強化
影之輪舞曲 發表於 2013/12/20 18:55

你其實計錯數
每部機第1、第3同第6鋪都只會送卡
不過第2、第4、第5鋪都仍然會強化選手卡 你唔記得左計埋呢三鋪

所以三修係最著數
不過四修或者以上到底係咪仲著數呢 我唔敢講
分分鐘可能仲衰 其實

=====================================

另外上面SING大既問題
其實#1同#2都已經ok清楚

不過我可以再清楚d既...寫個攻略流程出黎(?

拿 我個情況係咁 不過都算洗左唔少錢(雖然都係玩左廿鋪
第一日我玩左IIDX、pop'n、jubeat各一鋪
然後返到屋企 透過pop'n rhythm拎埋隻貓 總共四張卡
育成我就放左其中三張上去(視乎邊d卡既skill有用d

然後第二日...即係琴晚
我首先係VZ玩左2鋪DDR、3鋪RB、1鋪SDVX、1鋪DEA、2鋪IIDX
然後走左出去打開部ipad上網睇咩情況
發現自己隻天土同ししゃも竟然升到上lv18
同時手上持有10張卡 可以放滿晒9個位
放滿晒9個位之後 再跟據返d skill既發動條件 調下d位
就發現自己總攻擊力同總防守力戰力已經過萬
之後拎手上12張ticket去開晒HYANA同Akhuta

再之後就隨隨便便是是但但打多8鋪 拎埋其餘8張ticket開埋剩低果兩首
=================================

換算同樣情況 不過換返d平少少既機種
大概係jubeat/RB/SDVX/pop'n 四選三打三局
然後其餘都打一鋪...直至儲夠9張...我諗係咁樣?
回復 支持 反對

我想問係咪解哂D曲拎哂D卡去育成就OK?

定係育成期間如果我繼續打音game的話唔會升到?
===========================================

這落差....TAG X PON嗰首完全初見,其餘喺Rb都玩過
回復 支持 反對

回復 18# 六神綱

只要放任何一張卡入育成
再玩任何連動機種
都可以升張卡
開唔開晒歌系無關的
回復 支持 反對

回復 15# Torchic╳小火雞

奇怪喇,點解我玩FTT拿到卡既?
回復 支持 反對