打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [超大型連動活動2]熱闘!BEMANIスタジアム - 後半戰開始!

你其實計錯數
每部機第1、第3同第6鋪都只會送卡
不過第2、第4、第5鋪都仍然會強化選手卡 你唔記得左計埋呢 ...
Torchic╳小火雞 發表於 21-12-2013 03:52

就咁空算實會計錯(>屾<)
因為自己都係三修所以好難分得清wwww
================================
越諗越唔安樂
無理由咁大型嘅活動
只需20鋪就開到4首
前身(學園)都要解好內
大家都知K社賺錢手法
前半戰先比甜頭
後半戰可能好甘下
回復 支持 反對

回復  Torchic╳小火雞

奇怪喇,點解我玩FTT拿到卡既?
victor609 發表於 2013/12/21 18:06

阿抱歉
FTT係有卡拎 不過唔會有新歌(新歌要升上Ver.2先有
我講錯野唔好意思

無理由咁大型嘅活動
只需20鋪就開到4首
影之輪舞曲 發表於 2013/12/21 18:15

其實唔出奇
上次triple journey夾埋都係十鋪都唔駛
(唔玩GITADORA同DDR既話 就玩一鋪jubeat搞掂晒tim

不過唔排除呢個活動係短期活動黎既
回復 支持 反對

5個(應該係)Bonus大會,每個大會要打3場,而且限定獲得歌曲的機種
(真係比我估中左新大會係差唔多一萬起跳......)
========================
True Blue / dj TAKA feat.AiMEE --> DDR

いきもの失格 / あさきのくりむ童話 --> GITADORA

December Breeze / dj silverberg --> Ju

The Sealer ~ア・ミリアとミリアの民~ / Zektbach --> Rb

去る金合戦 / あさきのくりむ童話 --> Pop'n
========================
如果只係Bonus大會,咁後半戰咪......

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 5 精品文章

查看全部評分

回復 支持 反對

我想問育成既野,如果我放左9張卡,當我每打一次有90exp,咁係每張有90exp定係每張10exp??
回復 支持 反對

回上SING大
個育成系統 經驗值係會平分比正在育成既所有卡
用返你個狀況就即係每張10exp

不過假如唔用育成系統(即係冇卡係入面
就會平分比全部卡
例如你手上有15張卡 就會每張有6exp

========================================

一起身聽到話野球有移植曲
金合戰仲要去pop'n就真係正到你呢...

不過一打開個公式網站見到手上有20張ticket同咁既戰鬥力
秒殺無壓力...嗯...
回復 支持 反對

成日幻想起jubeat打december breeze  
竟然真係發生左   正到呢
回復 支持 反對

岩岩見到

禁下10幾個制就解哂d曲wwwwwwwwwwww

成team野18500左右都足以秒殺全部
回復 支持 反對

岩岩見到

禁下10幾個制就解哂d曲wwwwwwwwwwww

成team野18500左右都足以秒殺全部 ...
六神綱 發表於 25-12-2013 21:07

可惜december breeze在jubeat的譜面未能像rb般魔王
不過有得在jb玩好開心就是了
回復 支持 反對

丿

回復 25# Torchic╳小火雞

火雞大係咪燒左好多錢?升得咁快既
係咪玩返要育成既卡片上面既機種會升得快d?
回復 支持 反對

回復  Torchic╳小火雞

火雞大係咪燒左好多錢?升得咁快既
係咪玩返要育成既卡片上面既機種會升得快d? ...
victor609 發表於 2013/12/25 23:56

全部野夾埋40鋪
再加上練左八張lv20 差唔多啦(我有朋友兩邊3宇頭

打返卡片上既機種係會升得快d
不過我從來冇理會過呢一點
回復 支持 反對