打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 對fulfill少量預測

不過看完樓主的文章 我自己也自行思考了幾項東西
1. 5曲light mode應該是每部機都會有,而不是店家設定的一部份
  - 換言之由目前的6蚊3首($2/首),換成下代的12蚊5首($2.4/首,假若沒有加價)
  - 而平均每局時間亦因此而長了 (等候的時間應該會更久?)
  - 假若玩家是初心者,還未有實力要玩EXT,或許玩3曲會更著數?

2. course mode的課題曲都是edit譜面還是怎樣?
  邊框顏色是特別的紫色,而jacket下方亦有跟edit譜一樣的description

另外幾項補充

3. LIGHT應該不能說是「新手模式」,說成是「簡約模式」或許會較好。
 (或許只有BSC/ADV的LIGHT 3曲才算是「新手模式」)

4. 香港應該都不會有PASELI,除非有奇蹟。
 而台灣就有玩家指電子虛疑貨幣在當地遊戲機中心是不合法的。

5. course mode大概應該跟jubility無關?
 我看最後一幅圖的上方螢幕 這大概純粹用作儲獎牌用?
Torchic╳小火雞 發表於 3-3-2014 01:48

我相信新版都應該仲會有setting比店家set幾多coins對1 credit

PASELI係無可能會有...唔會過到政府果關
反而以另外既方式出現會有多d chance (e.g PASELI x 八仔?)

同埋相對J (Japan) 版 A (Asia) 版應該會有d改動
一刀cut光所有PASELI野 相信一定會有人反對

已知新版唔會轉核心系統 連代號都仲係L44
回復 支持 反對

睇scu本身部機系paseli使用不可,standard同course mode個icon都系coin而吾系paseli,而我系twitter睇甘多琴日已update既機台既相,standard同course mode既icon都系paseli,我只系見到一線曙光就系睇點set
回復 支持 反對

回復 12# kirinx

你唔講我都留意唔到scu示範果個版本嘅standard同course係coin唔係paseli!!!
回復 支持 反對

不過根據wiki
的而且確STANDARD同COURSE係收PASELI

至於生放送條片...嗯...
我都解釋唔到 可能係因為部機未做正式設定之類?
回復 支持 反對

部機應該係未完成品(?)笑
回復 支持 反對

HYDRA(EXT) EXC , 唉!! 希望海外地區快D有得玩啦><
https://www.youtube.com/watch?v=odL3UnVGYa4
Follow Tomorrow(EXT) EXC
https://www.youtube.com/watch?v=F714g0V_4is

^不是本人XD
回復 支持 反對

如果有心去攪一定有方法去收費
可能....
$1=1Cr

LIGHT 3 --------->5Cr

LIGHT 5 --------->12Cr

STANDARD 3 --->6Cr

STANDARD 5 --->12Cr

COURSE -------->10Cr

以上只係個人推測

回復 支持 反對

個人諗到有3個方案:
1:以SCU部示範機作為原型開發海外版(入coin無paseli)
2:海外版只開放Light3同Light5
3:海外版唔更新,重新開放local matching
回復 支持 反對

我覺得海外唔更新呢個同趕客無分別...
回復 支持 反對

如果有心去攪一定有方法去收費
可能....
$1=1Cr

LIGHT 3 --------->5CrLIGHT 5 --------->12CrSTANDARD 3  ...
bill3546 發表於 2014/3/6 20:41

假如d機鋪冇打算加價既話
你呢個收費其實好合理

不過Standard 5曲同Light 5曲其實重疊左
我諗Light mode應該只存在3曲模式

當然 猜而已
回復 支持 反對