收起左側

[REFLEC BEAT] Reflec beat groovin!! 情報交流+教學post (25/9 新增L.E.D.檢定)

好消息!
10460458_10203620710935112_8377532884588718037_n (1).jpg

第一首的EXTAR專用曲終於可以購買來解禁, 換來的就是98的新EXTRA專用曲, 不要問我98是誰, 98~(拖

以上的內容係ONLINE PLAY的更新, 以下就係道場的更新

多左兩個.....好難的段位→_
回復 支持 反對

新檢定有fffff
回復 支持 反對

死響ZZ上(扶額
下次試下用量子過唔過到...
回復 支持 反對

死響ZZ上(扶額
下次試下用量子過唔過到...
[H]mel 發表於 4-7-2014 23:12

打HAERETICUS打到完場點知平手當不合格orz

量子應該冇咁容易失分,只要調整HI-SPE(ry就可以過到

ZZ我都係怕三TOP同押, ZZ之後的fallen leaves....真係怕就乾脆甩LO
=======================================

師範第一首三個選擇, 唔推薦容易誤爆的Vermilion, 除非你真係得心應手, 其餘兩首都差不多,都是殺尾

第二首會建議量子, ZZ的三段鑽頭比較容易禁唔準

最後盡力吧,局所難呢
=======================================

名譽師範呢....首先唔推薦難高分的STULTI, 快得黎就會好易MISS,一MISS就會大量失分

chaplet同Lisa-RICCIA都係二選一, 都有少少殺尾, 個人選了後者, 因為notes多易d執分

第二首就海神同Elemental Creation二選一, 建議選海神, 因為後期的Elemental Creation很難招架

反而海神末段捨棄長LO有機會執到分, 前題要對譜面有一定的認識力, 詳情可去nico搜尋
回復 支持 反對

打HAERETICUS打到完場點知平手當不合格orz

量子應該冇咁容易失分,只要調整HI-SPE(ry就可以過到

...
六神綱 發表於 4-7-2014 23:19

Vermilion比較唔熟
所以個陣係選左比較熟手的終焰
雖然打完得番半血
係第2鋪落閘的遠因就是了...
回復 支持 反對

又是遲來了的通告
昨日(17/7)追加了一首名為「都会征服Girls☆」的新曲

感覺都頗難捉beat, 另外喺result畫面右下角追加一個button

直接搜索rival, 不用停留在選曲畫面
回復 支持 反對

想問一下
上一代既歌無自動接落呢代??

我玩online play
seed...白衣....punisher(棒球會既歌)都搵唔到
自己都解左ZZ個譜...都搵唔到
回復 支持 反對

由於太懶更新在這裡總結一下9月份可以做到的事

1. 「ワンダーコロシアム」的一首解禁曲同三個SPECIAL譜面
聽說可以以超高價的Rf.去購入新曲, 以Hollywood Galaxy為例, 值9000Rf.

2. 上個月的EXTRA專用曲「天地動伝説」
ANS: 已經可以在REFLEC SHOP購買

3. 真夏的大檢定祭
每星期指定日子內達成條件會出現新檢定
NOW: 4個檢定常駐出現, 請投入6蚊去玩呢4個檢定
新曲名單: 「SABER WING」、「FIRE FIRE」
SPECIAL譜面名單:「TITANS RETURN」、「紅焰」、「噓」、「sister's noise」、「Ignited Night」...
4. 繼續解禁BEMANI遺址的曲

5. 每日玩至少一局去解禁新的STAMP曲, ARTIST: ARM(IOSYS) feat.miko&キム

(背景注目........)

6. 遊玩小野秀幸的新曲(新EXTRA曲)

最高難易度: 10+
想問一下
上一代既歌無自動接落呢代??

我玩online play
seed...白衣....punisher(棒球會既歌)都搵唔到
自 ...
qawsq 發表於 24-7-2014 22:26

全部都可以去REFLEC道場解禁, 右上檢定試驗那個

SEED的話去打「DJ YOSHITAKA檢定」, 並且遊玩呢首曲, 之後就會買到首曲

白衣...VALLIS-NERIA嗎, 同上面「DJ YOSHITAKA檢定」一樣

PUNISHER請去打「BEMANIスタジアム検定」尋找這首曲, 當然可以打SPECIAL譜面
回復 支持 反對

黎緊9月12日Rb將會推出新活動

對付幻獸,一隻幻獸代表一首新曲?

仲有新功能
回復 支持 反對

要靠雷達去搜索幻獸, 根本就是寵物小精靈好吧

和上次的競技場一樣, 高手比較有利的活動?!
回復 支持 反對