打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 貼出你的SDGO ID在樂古SD板永遠留名

SDGO ID: 涼颸颯然
開始SD生涯:開服7月中玩
喜歡機體:命運高達, 仲有第一版既果6部

差不多從開服玩到今天,公會也加入過好几個,最後還是自己創了一個,感激所有和我在SD高達中有緣相遇的人,能夠在千百萬人口中~~
特別嗚謝:舞動神經 教我收衝(等我可以多樣無聊野玩0口0"), CR9 , x雪風x , 我報警喔 ,  梨露毛化西巧臭哎 , 消費炮 , 乂杰少乂 , 星卍晴 (以前成日一齊玩到好夜) .
還有一班係後期陪絆直到汁粒既戰友!:亞爾文 , MajestyX , Carbon , 993388 , 明萌 , naves , 還有太多就不一一道謝,請見諒!

回復 支持 反對

最後先睇冇影到- -

最後大合照~!

最後大合照~!
回復 支持 反對

角飾: 龍騎士K
軍階: 雙星少將
屬性: 中遠距離導彈倒地炮射擊系
主打位置: 中後場炮擊手、抄後特襲隊、老點指揮+吐嘈

參軍日期: 開服後9月尾
參戰日期: 開服後12月尾

退役日期: 2015年7月31日

自帶技能: 手殘模式新人類覺醒、新人類索敵警示求援洗版、極限距離導彈屈射、跳射超視倒地炮、全彈型SP陷阱

特殊技能: LAG神覺醒模式

特殊興趣: 機體收集
機庫總頁數: 156頁、機體收集率98%

近距離武器: 屠龍聖劍連擊(被動模式)
中距離武器: 屈機導彈爆擊、手指抽筋連射式光速槍、半手瞄爆傷火箭炮
遠距離武器: 盲射式超視倒地炮

必殺技武器: 全彈型必殺(半被動模式)

特殊裝備: 錢七PC、1000M HKBN光殲網絡、1GB光殲卡

特別嗚謝: 曾經幫手一齊刷任務圖紙的隊友、雙經的卡手、隊友......

關服~機庫留影! 愛機~晒你個冷!!

回復 支持 反對

SDGO ID: Free殺
開始SD生涯:大概六年前
喜歡機體:劍z,ntd,多3,無正,命運,金天,正義女神,自由,type e, f91

最後一日同到心目中劍z帝iopac玩123,無憾了
回復 支持 反對

SDGO ID: 993388
開始SD生涯:開服幾個月之後開始玩
喜歡機體:Z覺醒,再生,hi-v,同一大堆c機同b機
多謝曬一直陪我的朋友,特別係亞爾文 ,同公會的各位
人名太多就唔一個個講啦

回復 支持 反對

IJ

bandicam 2015-07-31 14-25-08-250.jpg (156.07 KB, 下載次數: 15)

bandicam 2015-07-31 14-25-08-250.jpg
回復 支持 反對

SDGO ID: VictorEX(同Fd一齊嘅帳) ;timofy(原帳)
開始SD生涯: 開服後嘅12月
喜歡機體:
KBall (第一隻亦都係唯一一隻真EX嘅機)
肥仔機(係出00果陣已經好鍾意佢<3)
HWS
V2AB
熊叔
br Gp02a
All F91
X1 Full Cloth
SS 毀 (好硬好爽XD)
S 鳳凰
S 路亞
暗物
多謝曬一直陪我嘅朋友,特別係98765498(賣帳前),同公會的各位
我特別想認番: Xx樂樂xX, LY1128, 好想認番佢地但佢地又唔上線~_~

附上最後一次A+的相

最後一場的相

愛機的A+相

修理機也A+
回復 支持 反對

ID:下圖
開服12月開始
喜歡機體:XXXG-OOWO,RGM-96X,MSN-04
GUNDAM由細睇到,又買唔少唔多既產品但唔會自認高達迷
幾年前知道佢有港服本身無諗住玩,但係同學影響下開始玩
不過玩左3年半年左右開始無咩點玩

鐘意既機其中之一,塗裝CROSSOVER某80年代寫實機械人動畫既配色
回復 支持 反對

SDGO ID: Colin哥
開始SD生涯:中三開始玩,好似係重裝EW岩出果時
喜歡機體:突自/GP02A(第一隻係蛋機抽到既低機率機,陪足我5年半

最後都用突自結束,再見了,我的童年回憶
我去到第二D GAME都會改番一樣名,大家見到就打個招呼啦@@
回復 支持 反對

SDGO ID:ffffffff 梁產型振奮英式高
開始SD生涯:2009年6月
喜歡機體:無正/z/尚布羅

細過因為seed-d令我鐘意高達,見到有高達game即刻玩
我之後會GTA5 同Gundam online steam:wongchingyu0028 有興趣加我

回復 支持 反對